반응형
식품-유통 R&D 관련 논문 1201~~~
https://smartstore.naver.com/smallme/products/6133820192
no | 발표년월 | 논문명 | 저자 | 게재지명 |
1201 | 201212 | 반응표면분석을 이용한 흑마늘과 개똥쑥 혼합음료 개발을 위한 추출조건의 최적화 | 강재란 | 경상대?교 농업생명과학연구 |
1202 | 201212 | Bioconversion of major ginsenosides Rg1 to minor ginsenoside F1 using novel recombinant ginsenoside hydrolyzing glycosidase cloned from Sanguibacter keddieii and enzyme characterization | 김진광 | Journal of Biotechnology |
1203 | 201212 | Weak points of HACCP prerequisite program operation at | 홍종해 | 한국수의공중보건학회 |
1204 | 201212 | 2010년 도축장 식육에서 분리한 Staphylococcus aureus의 항생제내성 | 임숙경 | 한국수의공중보건학회지 |
1205 | 201212 | Antioxidant property of leaves and calluses extracts of in-vitro grown | 송혁 | 식물생명공학회지(Plant Biotechnology) |
1206 | 201212 | 마늘의 유통 형태에 따른 저장 중 품질 특성 | 박영희 | 한국식품영양과학회지 |
1207 | 201212 | Cloning and expression of gamma-glutamyl transpeptidase and its relationship to greening in crushed garlic (Allium sativum) cloves | JungeunCho | Journal of the Science of Food and Agriculture |
1208 | 201212 | Optimization for the Maximum Bacteriocin Production of Lactobacillus brevis DF01 Using Response Surface Methodology | YuMiLee | Food Science and Biotechnology |
1209 | 201212 | Primary Cultures of Drosophila melanogaster Gut Cells for Studies of Intestinal Stem Cell Regulation | 윤영일;윤은영(교신저자) | 한국생명과학회지 |
1210 | 201212 | 보릿가루 첨가 복합분의 반죽 물성 및 빵의 품질 특성 | 하용밍 | 한국식품저장유통학회지 |
1211 | 201212 | Toxicity of red Liriope platyphylla manufactured by steaming process on liver and kidney organs of ICR mice | Sun-Il Choi | 한국실험동물학회 |
1212 | 201212 | Alachlor의 송사리 단기번식독성 및 내분비계에 미치는 영향 | 이제봉 | 농약과학회지 |
1213 | 201212 | 농업인의 건강유해요인 | 정미혜 | 농업인 건강 |
1214 | 201212 | Dehydration of Blueberries Using Maltodextrin and the Physicochemical Properties of Dried Blueberries | 천호현 | Horticulture |
1215 | 201212 | 다양한 유래에서 분리된 황색포도상구균에 대한 유기산과 천연항균물질의 저해 효과 | 김보람 | 한국식품위생안전성학회지 |
1216 | 201212 | 어린이 건강 식생활 교육용 애플리케이션 개발 | 조주한 | 대한지역사회영양학회지 |
1217 | 201212 | Antioxidant activities and determination of phenolic compounds isolated from oriental plums (Soldam, Oishiwase and Formosa) | Kim, Se-Na | Nutrition research and practice |
1218 | 201212 | 이미지 분석을 이용한 살모넬라 신속 진단키트의 측정감도 향상 | 김기영 | 농업과학연구 |
1219 | 201212 | 시설재배 쪽파에서 살균제 Demethomorph와 Pyraclostrobin의 잔류특성 | 박종우 | 농약과학회지 |
1220 | 201212 | 열풍건조에 따른 선식용 곡류원료의 미생물및 이화학적 특성 | 양지영 | 한국식품위생안전성학회지 |
1221 | 201212 | 초등학교 고학년용 영양교육 소책자 개발 및 효과 분석 | 임은수 | 대한지역사회영양학회지 |
1222 | 201212 | 한국 성인의 대사증후군 예방을 위한 건강한식 교육프로그램 개발 | 강민지 | 한국영양학회지 |
1223 | 201212 | 전통식품 품질인증 일부 시판 된장의 효소활성 및 항당뇨 활성 | 최신량 | 한국생물공학회지 |
1224 | 201212 | Effects of Platycodon Grandiflorum Including Platycodin D in IgE/Ag-InducedType I Hypersensitivity | Tack-Joong Kim;Sae-Jin Park | Journal of Life Science |
1225 | 201212 | 증숙가공공정을 통한 더덕의 항산화 활성 증진 | 송치호 | 한국약용작물학회지 |
1226 | 201212 | Urushiol이 제거된 발효옻 추출물의 제조와 특성 | 최한석 | 한국식품과학회지 |
1227 | 201212 | 식육판매장의 HACCP system 운용 개선을 위한 제언 | 홍종해 | 한국가축위생학회 |
1228 | 201212 | 불가사리를 이용하여 제조한 칼슘보충제의 이화학적 특성 | 박희연 | The Korean Society of Postharvest Science and Technology of Agricultural Products |
1229 | 201212 | First Detection and Seasonal Variation of Lipophilic Toxins Okadaic Acid, Dinophysistoxin-1, and Yessotoxin in Korean Gastropods | 이가정 | JOURNAL OF FOOD PROTECTION |
1230 | 201212 | Optimal production of L-threo-2,3-dihydroxyphenylserine (L-threo-DOPS) on a large scale by diastereoselectivity-enhanced variant of L-threonine aldolase expressed in Escherichia coli | Gwon HJ | PREPARATIVE BIOCHEMISTRY & BIOTECHNOLOGY |
1231 | 201212 | Narirutin fraction from citrus peels attenuates LPS-stimulated inflammatory response through inhibition of NF-kappa B and MAPKs activation | Ha, Sang Keun | FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY |
1232 | 201212 | Role of precursors on greening in crushed garlic (Allium sativum) bulbs, and its control with freeze-dried onion powder | Cho, Jungeun | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE |
1233 | 201212 | Comparative study of white and steamed black panax ginseng, P. quinquefolium, and P. notoginseng on cholinesterase inhibitory and antioxidative activity | MiRaLee | Journal of Ginseng Research |
1234 | 201212 | Synthesis of monoacylglycerol containing pinolenic acid via stepwise esterification using a cold active lipase | Pyo, Young-Gil | BIOTECHNOLOGY PROGRESS |
1235 | 201212 | Effect of Korean Native Cimicifuga Species on Proliferation of Vascular Smooth Muscle Cells. | Kang YH | The Journal of Korean Society of Menopause |
1236 | 201212 | Effect of Addition Level of Green Tea Extract on the Lactic Acid Bacteria, Oxidative Stability, and Aroma in Kimchi-fermented Sausage | Kang, Sun Moon | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1237 | 201212 | Effects of Chungkookjang Extract on Growth Hormone Secretion from GH3 | 최선일 | Journal of Life Science |
1238 | 201212 | Effects of LED Light Illumination on Germination, Growth and Anthocyanin Content of Dandelion (Taraxacum officinale) | Jai Hyunk Ryu | 한국자원식물학회 |
1239 | 201212 | 시설재배 쪽파와 부추에서 살충제 Bifenthrin과 Chlorfenapyr의 잔류특성 비교 | 박종우 | 농약과학회지 |
1240 | 201212 | 장수버섯 배양으로 제조한 발효옻 추출물이 장류 미생물의 증식 및 효소활성에 미치는 영향 | 최한석 | Mycobiology(한국균학회지) |
1241 | 201212 | GS/MS 분석에 의한 천일염의 향기성분 | 나종민 | 한국식품영양학회지 |
1242 | 201212 | 깨풀의 발생이 콩 생육에 미치는 영향 및 경제적 피해 한계수준 | 류지혁 | 한국잡초학회지 |
1243 | 201212 | 제조 방법이 다른 팽화미 분말의 이화학적 특성 | 이정은 | 한국식품영양학회지 |
1244 | 201212 | 시기별 엽채류의 미생물 오염도와 유통 조건 조사 - 들깻잎과 상추를 중심으로 - | 김원일 | 한국식품위생안전성학회지 |
1245 | 201212 | 시판 흑마늘의 항산화 및 Nitrosodimethylamine의 생성억제 | 차지영 | 경상대학교 농업생명과학연구 |
1246 | 201212 | Population Structure of the Gibberella fujikuroi Species Complex Associated with Rice and Corn in Korea | 윤성환 | The Plant Pathology Journal |
1247 | 201212 | 한식 관련 분야 전문가들의 한국인 상용 음식과 식품에 대한 인식 | 이상은 | 한국영양학회지 |
1248 | 201212 | EST-SSR 마커를 이용한 인삼 품종과 육성계통의 유전적 다형성 및 유연관계 분석 | 방경환 | 한국약용작물학회지 |
1249 | 201212 | Effects of Different Cooking Methods on the Antioxidant Properties of Red Pepper (Capsicum annuum L.) | 황인국 | Preventive nutrition and food science |
1250 | 201212 | 황기를 첨가한 발효주의 품질 특성 | 최지호 | 동아시아식생활학회지 |
1251 | 201212 | 열처리 방법에 따른 품종별 콩단백질의 항원성 변화 | 설희경, 류충호 | 생명과학회지 |
1252 | 201212 | Evaluation of selective enrichment broths and chromogenic media for Salmonella detection in highly contaminated chicken carcasses | Hyeon, J. -Y. | POULTRY SCIENCE |
1253 | 201212 | Zizyphus jujuba and its Active Component Jujuboside B Inhibit Platelet Aggregation | 서은지 | Phytotherapy Research |
1254 | 201212 | 국내 가축에서 Salmonella I 4,[5],12:i:-의 최초 분리 사례 | 이덕용 | 대한수의학회지 |
1255 | 201212 | 전통누룩 진균류를 이용한 입국의 제조 및 입국곰팡이의 동정 | 김재호 | 한국균학회지 |
1256 | 201212 | 맹종죽 시험림의 현존량 추정에 관한 연구 | 이광수 | 한국임학회지 |
1257 | 201212 | 밀리타리스 동충하초 추출물의 항염활성 효과 | 최재훈 | 한국버섯학회지 |
1258 | 201212 | Reduction of Tyramine by Addition of Schizandra chinensis Baillon in Cheonggukjang | 오수진 | Journal of Medicinal Food |
1259 | 201212 | HACCP원리에 기초하는 GAP모델 확립을 위한 딸기 농장의 수확단계에 대한 미생물학적 위해요소 조사 | 심원보 | 한국식품과학회지 |
1260 | 201212 | 백련(Nelumbo nucifere) 종자의 발아에 미치는 종피의 파상, 온도 및 황산처리 효과 | 임명희 | 한국 자원식물학회지 |
1261 | 201212 | 깻잎의 농산물우수관리제도(GAP) 적용을 위한 수확단계에서 미생물학적 위해요소 분석 | 권우현 | 한국식품위생안전성학회지 |
1262 | 201212 | 유통 친환경 엽채류와 엽경채류 중 잔류농약 실태조사 및 안전성 평가 | 이재윤 | 농약과학회지 |
1263 | 201212 | 단기속성 청고추장의 항산화 성분 및 항산화 활성 | 신경은 | 동아시아식생활학회지 |
1264 | 201212 | 메주로부터 지질분해 효소 생산 균주의 분리 및 배양학적 특성 | 윤혜주 | 한국미생물생명공학회지 |
1265 | 201212 | Momilactione B inhibits protein kinase A signaling and reduces tyrosinase-related proteins 1 and 2 expression in melanocytes | 이지혜 | Biotechnology Letters |
1266 | 201212 | Selection of Beef Quality Factors Represented by Time-Temperature Integrator (TTI) | Kim, Eunji | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1267 | 201212 | Cyanidin 3-glucoside(C3G) 함량이 높은 대립 벼 신품종 ‘대립자미’ | 류수노 | 한국육종학회지 |
1268 | 201212 | Cis-acting element (SL1) of Potato virus X controls viral movement by interacting with the NbMPB2Cb and viral proteins | Cho, S.Y. | Virology |
1269 | 201212 | 논토양의 이화학적 특성 및 침출성 중금속 함량을 이용한 비소의 전함량 예측 | 이정미 | 한국토양비료학회지 |
1270 | 201212 | 천연색소를 이용한 건축내장용 색한지 제조(제2보)- Super Eight Color 창호지의 기능성 연구- | 이상현 | Journal of Korea Technical Association of the Pulp and Paper Industry |
1271 | 201212 | 토마토 첨가량을 달리한 산천어 육수의 품질특성 | 최수근 | 동아시아식생활학회지 |
1272 | 201212 | Dissemination of multidrug-resistant Escherichia coli in Korean veterinary hospitals | So, Jeong Hwa | DIAGNOSTIC MICROBIOLOGY AND INFECTIOUS DISEASE |
1273 | 201212 | Attenuated Salmonella Gallinarum secreting an Escherichia coli heat-labile enterotoxin B subunit protein as an adjuvant for oral vaccination against fowl typhoid | 이존화 | Veterinary Immunology and Immunopathology |
1274 | 201212 | Comparison of intense pulsed light- and ultraviolet (UVC)-induced cell damage in Listeria monocytogenes and Escherichia coil O157:H7 | Cheigh, Chan-Ick | FOOD CONTROL |
1275 | 201212 | ANTIBACTERIAL EFFECTS OF NATURAL VOLATILE ESSENTIAL OIL FROM ZANTHOXYLUM PIPERITUM A.P.DC.AGAINST FOODBORNE PATHOGENS | JE-HYUKLEE | Journal of Food Biochemistry |
1276 | 201212 | 담금유형에 따른 쌀 막걸리 술덧의 품질특성 | 정용진 | 한국식품과학회지 |
1277 | 201212 | Purple corn anthocyanins dampened high-glucose-induced mesangial fibrosis and inflammation: possible renoprotective role in diabetic nephropathy. | jingLi | Journal of Nutritional Biochemistry |
1278 | 201212 | Draft Genome Sequence of a Sphingomonas sp., an Endosymbiotic Bacterium Isolated from an Arctic Lichen Umbilicaria sp. | JungeunLee | Journal of Bacteriology |
1279 | 201212 | Development of RNA Aptamers for Detection of Salmonella Enteritidis | 현지연 | Journal of microbiological methods |
1280 | 201212 | OECD 우수실험실운영(GLP)현황 및 발전방향 | 홍순성 | 농약과학회지 |
1281 | 201212 | 서울․경기지역 성인의 상용음식에 대한 한식 인식도 조사 | 박영희 | 대한지역사회영양학회지 |
1282 | 201212 | 국내산 품종별 쑥의 항산화 및 암세포성장 억제활성 | 김라정 | 생명과학회지 |
1283 | 201212 | Quantitative Microbiological Profiles of Brown Rice and Germinated Brown Rice | Keun-SungKim | Food Science and Biotechnology |
1284 | 201212 | Protective effect of the aqueous extract from the root of Platycodon grandiflorum on cholestasis-induced hepaticinjury in mice | Jong-WooKim | Pharmaceutical Biology |
1285 | 201212 | Digestive enzymes characterization of krill (Euphausia superba) residues deoiled by supercritical carbon dioxide and organic solvents | AbdelkaderAli-Nehari | Journal of Industrial and Engineering Chemistry |
1286 | 201212 | Induction of apoptosis by laminarin, regulating the insulin-like growth factor-IR signaling pathways in HT-29 human colon cells | 박희경 | International Journal of Molecular Medicine |
1287 | 201212 | Study on UV Absorption Materials Derived from Red Algae Gloiopeltis fucatas and Mazzaella sp. in Russia | 이문희 | Fisheries and Aquatic Sciences |
1288 | 201212 | 장기 숙성에 따른 시판 멸치액젓의 성분변화 | 남기호 | Journal of Agriculture & Life Science |
1289 | 201212 | 다지역산업연관모델을 이용한 전국 농가맛집의 경제적 파급효과 분석 | 김현철 | 외식경영연구 |
1290 | 201212 | The Quality of King Oyster Mushrooms Stored with a Master Packaging System Consisting of Inner Individual Packs and an Outer Liner Bag to Be Dismantled at a Retail Display | Jeong, Mijin | FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH |
1291 | 201212 | Development of a time-temperature integrator system using Burkholderia cepacia lipase | 홍광원 | Food Science and Biotechnology |
1292 | 201212 | Reduction in fat uptake of doughnut by microparticulated wheat bran | Kim, Bum-Keun | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION |
1293 | 201212 | Effect of oral administration of water-soluble extract from citrus peel (Citrus unshiu) on suppressing alcohol-induced fatty liver in rats | 박호영 | Food Chemistry |
1294 | 201212 | Integrated allele-specific polymerase chain reaction-capillary electrophoresis microdevice for single nucleotide polymorphism genotyping | JongYoungChoi | Biosensors and Bioelectronics |
1295 | 201212 | Quality and safety of a new rapeseed ‘Kangyu’ cultivated at different regions in Korea | GilhwanAn | Food Science and Biotechnology |
1296 | 201212 | 생강(Zingiber officinale Roscoe)의 숙성기간에 따른 품질특성 | 김경탁 | 한국식품위생안전성학회지 |
1297 | 201212 | 오징어식해의 제조시 발효온도 및 염도의 최적화 | 조순영 | 한국수산과학회 |
1298 | 201212 | 방울토마토 첨가량을 달리한 당화 방울토마토죽의 항산화및 ACE저해 효과 | 김진숙 | 한국식품조리과학회지 |
1299 | 201212 | 메주 형태와 Starter 첨가에 따른 쌀된장의 품질특성 변화 | 최혜선 | 한국식품영양학회지 |
1300 | 201212 | Development of Pollen Analysis Method for Honey Quality Control by Sucrose Gradient Ultra Centrifugation (SGUC) | 최용수 | 한국양봉학회지 |
1301 | 201212 | 향토음식의 산업화가치 평가를 위한 지표 개발 연구 | 최정숙 | 한국식생활문화학회지 |
1302 | 201212 | 연잎분말을 첨가한 밥의 품질특성 및 연잎쌈밥의 저장 중 향기성분 분석 | 박복희 | 한국식생활문화학회지 |
1303 | 201212 | 비닐하우스를 이용한 양파의 상온 저장 중 품질 변화 | 고은영 | 한국자원식물학회지 |
1304 | 201212 | Bacillus subtilis HJ18-4를 이용하여 제조한 대맥장의 품질 특성 | 최혜선 | 한국식품과학회지 |
1305 | 201212 | 홍고추를 첨가한 김치의 숙성 중 품질특성 변화 | 황인국 | 한국식품조리과학회지 |
1306 | 201212 | Changes in 10-HDA of royal jelly harvested at different timea and locations | 한상미 | 한국양봉학회지 |
1307 | 201212 | Paraquat application and respiratory health effects among South Korean farmers. | 차은실 | OCCUP ENVIRON MED |
1308 | 201212 | Purple corn anthocyanins inhibit diabetes-associated glomerular monocyte activation and macrophage infiltration | Kang, Min-Kyung | AMERICAN JOURNAL OF PHYSIOLOGY-RENAL PHYSIOLOGY |
1309 | 201212 | Effects of Pre-rigor Salting on the Physicochemical and textural properties of ground duck breast muscle | Sang-HunLee | 한국축산식품학회 |
1310 | 201212 | A Study of Establishment and Exploitation of Bio-markers for Determination of Shelf-life of Eggs and Egg Products | An, Ji-Hui;안지희 | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1311 | 201212 | A rotary microsystem for simple, rapid, and automatic RNA purification | ByungHyunPark | Lab on a Chip |
1312 | 201212 | Ultrafast rotary PCR system for multiple influenza viral RNA detection | JaeHwanJung | Lab on a Chip |
1313 | 201212 | Effect of Extraction Methods on the Types and Levels of Free Amino Acid of Beef Longissimus Muscle | 다쉬 | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1314 | 201212 | Emergency department visits due to pesticide poisoning in South Korea, 2006-2009 | 고유선 | Clinical toxicology |
1315 | 201212 | Quantitative Microbiological Profiles of Brown Rice and Germinated Brown Rice | Keun-SungKim | Food Science and Biotechnology |
1316 | 201212 | Detection of 6-benzylaminopurine plant bioregulator using an opto-fluidic ring resonator (OFRR) biosensor | Lee, S. | Analytical methods : advancing methods and applications |
1317 | 201212 | 왜우산풀에서 추출한 protease 조효소액의 특성 | 이광재 | 강원 농업생명환경연구 |
1318 | 201212 | 포장방법에 따른 데침나물의 저장중 품질변화 | 조인희 | 한국식품저장유통학회 |
1319 | 201212 | A simulation Approach for Optimal Design of RFID Sensor Tag-based Cold Chain Systems | Yong-ShinKang | Journal of Food Engineering |
1320 | 201212 | 국내 유통중인 유기농 채소류의 미생물 분포도 분석 | 정규석 | 한국토양비료학회지 |
1321 | 201212 | 소금종류별에 따른 첨가가 생면의 품질에 미치는 효과 | 이정미 | 한국식품영양학회지 |
1322 | 201212 | 발아에 따른 콩류의 식후 혈당 상승 억제효능과 항산화 활성 | 조차영 | 한국식품영양학회지 |
1323 | 201212 | 곶감으로부터의 오염미생물 분리 및 동정 | 이진만 | 한국식품저장유통학회 |
1324 | 201212 | Organic acid extraction of fluoride from antarctic krill euphausia superba | cheng liang xie | fisheries and aquatic sciences |
1325 | 201212 | Monascus pilosus로 발효시킨 뽕잎차의 품질특성과 항산화능 | 이상일; 김순동 | 한국식품영양과학회지 |
1326 | 201212 | 국내 유통 버섯 중 중금속 함량 조사 및 위해성 평가 | 김지영 | 한국환경농학회지 (Online) |
1327 | 201212 | 면역크로마토그래피를 이용한 토양 및 쌀의 Cd 간이 진단법 평가 | 이상필 | 한국토양비료학회지 |
1328 | 201212 | Construction of theta-type shuttle vector for Leuconostoc and other lactic acid bacteria using pCB42 isolated from kimchi | 한남수 | PLASMID |
1329 | 201212 | Anti-inflammatory effect of ethanolic extract from Myagropsis myagroides on murine macrophages and mouse ear edema | 정은지 | BMC Complementary and Alternative Medicine |
1330 | 201212 | 김치로부터 분리한 Lactobacillus plantarum AF1의 마우스에 대한 급성독성 | 이환 | 한국식품저장유통학회지 |
1331 | 201212 | 국내 식물발효액의 현황 및 전망 | 한서영 | 식품과학 |
1332 | 201212 | 슈퍼자미의 이화학적 특성 및 항산화 활성 | 최수근 | 한국식품조리과학회지 |
1333 | 201212 | 종가의 한과류에 관한 탐색적 연구 | 권용석 | 한국식생활문화학회지 |
1334 | 201212 | Economic burden of acute pesticide poisoning in South Korea | 최영철 | TROP MED INT HEALTH |
1335 | 201212 | Aflatoxin M1 in Pasteurized Market Milk in Korea | 황규춘 | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1336 | 201212 | HPLC 및 GC-ECD/NPD를 이용한 과일 중 61종 농약의 QuEChERS 전처리 다성분 분석법 개발 | 이주영 | 농약과학회지 |
1337 | 201212 | 컬러동치미 제조를 위한 홍갓, 맨드라미, 비트에 함유된 안토사이안 색소의 최적 추출 조건 | 김미혜 | 한국식생활문화학회지 |
1338 | 201212 | 형태적 특성에 따른 들깻잎, 상추, 케일 중 농약 잔류량 비교 | 손경애 | 농약과학회지 |
1339 | 201212 | 근현대 조리서에 나타난 전의 변화 분석 및 문헌 고찰 | 김진숙 | 한국식생활문화학회지 |
1340 | 201212 | Differential effects of the steaming time and frequency for manufactured red Liriope platyphylla on nerve growth factor secretion ability, nerve growth factor receptor signaling pathway and regulation of calcium concentration | Choi, Sun Il | MOLECULAR MEDICINE REPORTS |
1341 | 201212 | Activation of Estrogen Receptor by Bavachin from Psoralea corylifolia | JoonwooPark | Biomolecules & Therapeutics |
1342 | 201212 | Suppression of adhesion molecule expression by phenanthrene-containing extract of bulbils of Chinese Yam in vascular smooth muscle cells through inhibition of MAPK, Akt and NF-kappa B | Choi, Ko-Woon | FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY |
1343 | 201212 | Preferences and Consumption Patterns of Consumer to Develop Processed Pork Products for Export | SangHeeSeo | 한국축산식품학회지 |
1344 | 201212 | Dependence of individual primary package atmosphere on retail display temperature and micro-perforations in a master packaging system for chestnuts | Kim, Hwan Ki | JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT |
1345 | 201212 | Variability of matrix effects in liquid and gas chromatography-mass spectrometry analysis of pesticide residues after QuEChERS sample preparation of different food crops | Kwon, H. | Journal of chromatography A |
1346 | 201212 | 목재 폼알데하이드 신속검출 공정개발 | 최근형 | Journal of Applied Biological Chemistry(한국응용생명화학회) |
1347 | 201212 | Changes in growth and survival of Bifidobacterium by coculture with Propionibacterium in soy milk, cow's milk, and modified MRS medium | 박명수 | International Journal of Food Microbiology |
1348 | 201212 | Hypoglycemic Effects of Cyclo (His-Pro) in Streptozotocin-induced Diabetic Rats | JangWonChoi | Biotechnology and Bioprocess Engineering |
1349 | 201212 | Antioxidant activity of Green Tea Fermented with Monascus pilosus | Joo-WonSuh | 한국응용생명화학회 |
1350 | 201212 | 국내 재배지역에 따른 고추의 Capsaicinoid 함량 | 이성응 | 한국식품영양과학회지 |
1351 | 201212 | Prevalence and Microbial Flora of Chicken Slaughtering and Processing Procedure | Seol, Kuk-Hwan | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1352 | 201212 | Rhizopus oryzae N174를 이용한 액체종국 저장조건에 따른 밀누룩의 품질 특성 | 최정실 | 한국미생물생명공학회지 |
1353 | 201212 | Microbial Dynamics of Commercial Makgeolli Depending on the Storage Temperature | Kim, Hye-Ryun | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
1354 | 201212 | Prevalence and antimicrobial resistance of Salmonella species isolated from chicken meats produced by different integrated broiler operations in Korea | M.S.Kim | Poultry Science |
1355 | 201212 | Estimating basic wood density and its uncertainty for Pinus densiflora in the Republic of Korea | 표정기 | Annals of Forest Research |
1356 | 201212 | 양하분말을 이용한 녹두묵의 품질특성 | 김애정 | 한국식품영양학회지 |
1357 | 201212 | Polymorphisms of IGFI contribute to the development of ischemic stroke | 김영옥 | Experimental and Therapeutic Medicine |
1358 | 201212 | 유기인계 살충제 Chlorpyrifos 유제 살포액 조제 시 농작업자의 손 노출량 측정 및 위해성 평가 | 김은혜 | 농약과학회지 |
1359 | 201212 | 소금의 보돌연변이 및 암세포성장억제 효과 | 조흔 | 한국식품영양과학회지 |
1360 | 201212 | Anti-inflammatory Effects of Water Extract of Eucommia ulmoides Oliver on the LPS-induced RAW 264.7 Cells | 김영옥 | 한국약용작물학회지 |
1361 | 201212 | Effects of Red Liriope platyphylla on NGF secretion ability, NGF receptor signaling pathway and γ-secretase components in NSE/hAPPsw transgenic mice expressing Alzheimer’s Disease | Sun-Il Choi | 한국실험동물학회 |
1362 | 201212 | The In Vitro and In Vivo Efficacy of Hen IgY Against Vibrio parahaemolyticus and Vibrio vulnificus | Kassim, Neema | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
1363 | 201212 | 시판막걸리의 저장기간에 따른 품질특성 및 미생물 변화 | 권영희 | 한국균학회지 |
1364 | 201212 | 김치에서 박테리오신을 생산하는 Lactobacillus sakei B16의 분리 및 특성 분석 | 한남수 | 한국식품영양과학회지 |
1365 | 201212 | 식물성 배지에서 Lactobacillus plantarum의 배양을 위한 배지 최적화 | 정은지 | 한국생물공학회지 |
1366 | 201212 | 국내산 감자(Solanum tuberosum L.)의 품종별 품질특성 평가 및 용도구분 | 이예진 | 한국작물학회지 |
1367 | 201212 | 한국 논 농약살포자의 위해성 평가 | 홍순성 | 농약과학회지 |
1368 | 201212 | Black rice (Oryza sativa L.) extract attenuates hepatic steatosis in C57BL/6J mice fed a high-fat diet via fatty acid oxidation. | 장환희 | NUTR METAB |
1369 | 201212 | 당화딸기죽의 품질특성및 항산화능 | 김진숙 | 한국식품영양과학회지 |
1370 | 201212 | 저장중무화과(Ficus carica L.) 선도유지를위한고농도이산화탄소처리된포장시스템적용연구 | 정대성 | 한국식품저장유통학회 |
1371 | 201212 | 단순 가공 식품 재료 활용을 위한 국, 탕용 구아바 채소 완자의 저장 기간에 따른 품질 특성 | 백옥희 | 동아시아식생활학회지 |
1372 | 201212 | 전자선 조사와 양파껍질 추출물 및 향미물질 첨가가 돈육포의 미생물학적 및 관능적 품질에 미치는 영향 | 김현주 | 충남대학교 농업과학연구 |
1373 | 201212 | Analysis of the Volatile Flavor Components in Plum(Prunus salicina) Irradiated with an Electron Beam | In-Seon Jeong | 한국식품저장유통학회 |
1374 | 201212 | 전통간장으로부터 분리한 Cladosporium sp.과 Sterigmatomyces sp.미생물의 동정 및 NaCl 농도에 따른 미생물 효소활성 분석 | 이남근; 함영태 | 한국식품과학회지 |
1375 | 201212 | 적하수오 추출물이 고콜레스테롤 급여 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향 | 최준혁 | 한국식품영양과학회지 |
1376 | 201212 | 백하수오 추출물이 선천성 고혈압 흰쥐의 지질성분 및 혈압에 미치는 영향 | 최준혁 | 한국식품영양과학회지 |
1377 | 201212 | 치즈 숙성 중의 곰팡이 오염 방제 - 현황과 전망 | 정후길 | 한국유가공기술과학회지 |
1378 | 201212 | Indoxacarb의 수화제 및 입상수화제 살포액 조제 시 농작업자의 노출량 측정 및 위해성 평가 | 김은혜 | 농약과학회지 |
1379 | 201212 | 유색미를 첨가한 연잎쌈밥용 밥의 조직감 및 관능평가에 관한 연구 | 박복희 | 한국식생활문화학회 |
1380 | 201212 | 곰팡이 균종을 달리하여 제조한 혼합 곡류 누룩의 품질특성 | 백성열 | 동아시아식생활학회지 |
1381 | 201212 | 진해만 서부 용남∙광도해역의 세균학적 수질에 미치는 육상 오염원의 영향 | 심길보 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
1382 | 201212 | Fast and efficient generation of recombinant baculoviruses by in vitro transposition | 최재영 | Applied Microbiology and Biotechnology |
1383 | 201212 | 발아현미의 이화학적 특성 | 오세관 | 한국식품영양학회지 |
1384 | 201212 | Identification of Sedum kamtschaticum, Lythrum anceps, and Astilbe chinensis var. davidii as Inhibitors of Peroxisome-proliferator-activated Receptor gamma Expression and Lipid Accumulation | Jang, Woo-Seok | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
1385 | 201212 | Salmonella 신속 검출용 간이진단키트의 성능 개선 연구 | 김기영 | 산업식품공학 |
1386 | 201212 | Red Liriope platyphylla contains a large amount of polyphenolic compounds which stimulate insulin secretion and suppress fatty liver formation through the regulation of fatty acid oxidation in OLETF rats | Lee, Hye Ryun | INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR MEDICINE |
1387 | 201212 | Prevalence and antimicrobial susceptibility of Brachyspira species in pigs in Korea | 임숙경 | 대한수의학회지 |
1388 | 201212 | Chemical properties and oxidative stability of perilla oils obtained from roasted perilla seeds as affected by extraction methods | DongMinJung | Journal of Food Science |
1389 | 201212 | Effects of Soybean Peptide Intake on Antioxidant Enzyme, Cortisol and Inflammatory Cytokines in High School Judo Athletes | 배수정 | 대한의생명과학회 |
1390 | 201212 | 서양민들레 부위별 추출물의 항산화 및 세포독성 연구 | 천상욱 | 한국자원식물학회지 |
1391 | 201212 | Development of a lipase-based time temperature indicator system for monitoring ground beef quality | WonKim | Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry |
1392 | 201212 | Effect of Ginsenosides Rg3 and Re on Glucose Transport in Mature 3T3-L1 Adipocytes | Ok-HwanLee | PHYTOTHERAPY RESEARCH |
1393 | 201301 | Modeling and optimization of lipase-catalyzed esterification of policosanols with conjugated linoleic acid by response surface methodology | TingtingZhao | Biocatalysis and Biotransformation |
1394 | 201301 | 김치로부터 분리한 Leuconostoc citreum GR1의 마우스에 대한 급성독성 | 이환 | 한국식품저장유통학회지 |
1395 | 201301 | Platycodin D attenuates bile duct ligation-induced hepatic injury and fibrosis | 김태원 | Food and Chemical Toxicology |
1396 | 201301 | Synergism of combined vitamin B1 and NaOCl treatment for reduction of microbiological contamination in head lettuce | JI-HYOUNGHA | Journal of Food Processing and Preservation |
1397 | 201301 | 방사선 저항세균 Micrococcus roseus의 광펄스 살균 효과 | 김보라 | 한국식품과학회지 |
1398 | 201301 | Aldose Reductase Inhibitory Activity of Compounds from Zea mays L. | TaeHyeonKim | BioMed Research International |
1399 | 201301 | 김치 종류에 따른 유산균의 생물학적 및 기능적 특성 | 고강희 | 한국식품영양과학회지 |
1400 | 201301 | 상엽 물추출물이 다이옥신 유도 독성에 대한 흰쥐의 혈액 생화학지표에 미치는 영향 | 이윤복 | 디지털정책연구 |
1401 | 201301 | Buckwheat (Fagopyrum esculentum M.) Sprout Treated with Methyl Jasmonate Improved Anti-Adipogenic Activity Associated with the oxidative stress system in 3T3-L1 adipocytes | Young-JunLee | International Journal of Molecular Sciences |
1402 | 201301 | Anti metastatic effect dof polysaccharide isolated form Colocasia esculenta is exerted through immunostimulation | hye-ryungpark | Int. J. Mol. Med. |
1403 | 201301 | Metabolomic analysis of the effect of shade treatment on the nutritional and sensory qualitties of green tea | Lan-SookLee | Journal of Agricultural and Food Chemistry |
1404 | 201301 | Suppression of LPS-induced inflammatory activities by Rosmarinus officinalis L. | Mi-HeeYu | Food Chemistry |
1405 | 201301 | Comparison of bacterial community changes in fermenting kimchi at two different temperatures using a denaturing gradient gel electrophoresis analysis | HongYeun | Journal of Microbiology and Biotechnology |
1406 | 201301 | 방사선 저항세균 Micrococcus roseus의 광펄스 살균 효과 | 김보라 | 한국식품과학회지 |
1407 | 201301 | Anti-obesity effects of glabridin-rich supercritical carbon dioxide extract of licorice in high-fat-fed obese mice | Jiyun | Food Chem Toxicol |
1408 | 201301 | 동부 발아기간 중 폴리페놀 함량, 항산화성 및 항산화효소 활성 변이 | 천상욱 | 한국자원식물학회지 |
1409 | 201301 | 초기 저장온도 및 PA필름 포장재가 머스크멜론의 저장 중 품질에 미치는 영향 | 차환수 | 한국식품저장유통학회지 |
1410 | 201301 | Metabolomic Analysis of the Effect of Shade Treatment on the Nutritional and Sensory Qualities of Green Tea | Lee, Lan-Sook | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY |
1411 | 201301 | The Effect of Modified Atmosphere Packaging and Additon of Rosemary Extract, Sodium Acetate and Calcium Lactate Mixture on the Quality of Pre-cooked Hamburger Patties during Refrigerated Storage | Muhlisin | Asian-Australasian Journal of Animal Sciences |
1412 | 201301 | Buckwheat (Fagopyrum esculentum M.) Sprout Treated with Methyl Jasmonate (MeJA) Improved Anti-Adipogenic Activity Associated with the Oxidative Stress System in 3T3-L1 Adipocytes | Lee, Young-Jun | INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES |
1413 | 201301 | Anti-metastatic effect of polysaccharide isolated from Colocasia esculenta is exerted through immunostimulation | hye-ryungpark | INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR MEDICINE |
1414 | 201301 | Platycodin D attenuates bile duct ligation-induced hepatic injury and fibrosis in mice | Kim, Tae-Won | FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY |
1415 | 201301 | SYNERGISM OF COMBINED VITAMIN B1 AND NAOCL TREATMENT FOR THE REDUCTION OF MICROBIOLOGICAL CONTAMINATION IN HEAD LETTUCE | Ha, Ji-Hyoung | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
1416 | 201301 | The Effect of Modified Atmosphere Packaging and Addition of Rosemary Extract, Sodium Acetate and Calcium Lactate Mixture on the Quality of Pre-cooked Hamburger Patties during Refrigerated Storage | Muhlisin | ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES |
1417 | 201302 | Hypoglycemic dipeptide cyclo (His-Pro) significantly altered plasma proteome in streptozocin-induced diabetic rats and genetically-diabetic (ob/ob) mice | SongAhChoi | Molecular Biology Reports |
1418 | 201302 | Major rheological and sensory analysis to determine the textural properties of cheeses | 이원재 | 농업생명과학연구 |
1419 | 201302 | Production and Characterization of Beta-lactoglobulin/Alginate Nanoemulsion Containing Coenzyme Q10: Impact of Heat Treatment and Alginate Concentrate | Mee-RyungLee | Korean Journal for Food Science of Animal Resources |
1420 | 201302 | Protective effect of the roots extract of Platycodon grandiflorum on bile duct ligation-induced hepatic fibrosis in rats | 임종환 | Human and experimental toxicology |
1421 | 201302 | 계란의 신선도 평가를 위한 영상분석법의 개발 | 김남균 | 산업식품공학 |
1422 | 201302 | Utilization and performance evaluation of a surplus air heat pump system for greenhouse cooling and heating | Seung-HwanYang | Applied Energy |
1423 | 201302 | Effect of microparticulated wheat bran on the physical properties of bread | 김범근 | International J. of Food Science and Nutrition |
1424 | 201302 | 적외선 가열처리가 현미의 취반특성에 미치는 영향 | 이재권 | 산업식품공학 |
1425 | 201302 | Total polyphenols and bioactivity of seeds and sprouts in several legumes | Sang-UkChon | Current Pharmaceutical Design |
1426 | 201302 | 두과작물 새싹의 폴리페놀 함량 및 상산화성 비교 | 천상욱 | 한국자원식물학회지 |
1427 | 201302 | Ultrasonication enhanced low concentration electrolyzed water efficacy on bacteria inactivation and shelf life extension on lettuce | FereidounForghani | Food science and biotechnology |
1428 | 201303 | 국내시장에서 유통되는 국내외 초콜릿의 지방산 조성 및 triacylglycerol 조성 분석 | 현진우 | 농업과학연구 |
1429 | 201303 | Monascus pilosus 발효 뽕잎차가 고지방 식이 마우스의 체중과 간 조직 항산화계 효소 활성에 미치는 영향 | 이상일 | 한국식품영양학회지 |
1430 | 201303 | Spherical Granule Production from Micronized Saltwort (Salicornia herbacea ) Powder as Salt Substitute | Myung-GonShin | Preventive Nutrition Food Science |
1431 | 201303 | 국내 노계 운반 전용 차량에서의 살모넬라 오염율 및 차량소독에 따른 오염도 감소 효과 | 나덕환 | 한국가금학회지 |
1432 | 201304 | 홍삼의 사포닌이 다이옥신에 의한 급성독성 유도 웅성 기니피그의 혈액성분에 미치는 영향 | 김병원 | 디지털정책연구 |
1433 | 201304 | Effects of various extraction methods on quality characteristics of duck feet gelatin | Jae-HyunPark | Korean Journal of Food Science of Animal Resources |
1434 | 201304 | 김치에서 분리한 Leuconostoc citreum GR1의 흰쥐에 대한 반복투여독성 | 김아라 | 한국식품영양과학회지 |
1435 | 201304 | Hurdle enhancement of slightly acidic electrolyzed water antimicrobial efficacy on Chinese cabbage, lettuce, sesame leaf and spinach using ultrasonication and water wash | FereidounForghani | Food Microbiology |
1436 | 201304 | Bacterial inactivation in water, DNA strand breaking, and membrane damage induced by ultravilot-assisted titanium dioxide photocatalysis | SoohyunKim | Water research |
1437 | 201304 | Preparation of aqueous dispersion of b-carotene nano-composites through complex formation with starch dextrin | Jong-YeaKim | Food Hydrocolloids |
1438 | 201304 | Effect of soy phosphatidylserine supplemented diet on skin wrinkle and moisture in Vivo and clinical trial | Hee-DonChoi | Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry |
1439 | 201304 | Protective effect and mechanism of phosphatidylserine in UVB-induced human dermal fibroblasts | Sang-HoonLee | European Journal of Lipid Science and Technology |
1440 | 201304 | Quercetin disrupts tyrosine-phosphorylated phosphatidylinositol 3-kinase and myeloid differentiation factor-88 association, and inhibits MAPK/AP-1 and IKK/NF-κB-induced inflammatory mediators producti | MehariEndale | Immunobiology |
1441 | 201304 | 한국산 꽃소금과 천일염의 이화학적 특성 및 미생물 분석 | 이혜미 | 한국식품영양과학회 |
1442 | 201304 | 광펄스 처리에 의한 파프리카의 이화학적 변화 | 홍희정 | 한국식품과학회지 |
1443 | 201304 | Preparation of aqueous dispersion of beta-carotene nano-composites through complex formation with starch dextrin | Kim, Jong-Yea | FOOD HYDROCOLLOIDS |
1444 | 201304 | Quercetin disrupts tyrosine-phosphorylated phosphatidylinositol 3-kinase and myeloid differentiation factor-88 association, and inhibits MAPK/AP-1 and IKK/NF-kappa B-induced inflammatory mediators production in RAW 264.7 cells | Endale, Mehari | IMMUNOBIOLOGY |
1445 | 201304 | Bacterial inactivation in water, DNA strand breaking, and membrane damage induced by ultraviolet-assisted titanium dioxide photocatalysis | Kim, Soohyun | WATER RESEARCH |
1446 | 201304 | Narirutin fraction from citrus peels attenuates alcoholic liver disease in mice | 박호영 | Food and chemical toxicology : an international journal published for the British Industrial Biological Research Association |
1447 | 201304 | 수확시의 숙도에 따른 저온저장 중 토마토의 품질인자의 변화 | 최정희 | 한국식품저장유통학회 |
1448 | 201304 | 반응표면분석에 의한 개똥쑥의 항산화 활성을 위한 최적 추출 조건 확립 | 이수정 | 농업생명과학연구 |
1449 | 201305 | Effect of antimicrobial activity of sodium hypochlorite and organic acids on various foodborne pathogens in Korean ginseng root | Suk-namKang | African journal of microbiology research |
1450 | 201305 | 회분식 고강도 광원 처리에 의한 막걸리 효모의 살균 | 김보라 | 산업식품공학회지 |
1451 | 201305 | Effects of ultraviolet-C treatment in Teflon??-coil on microbial populations and physico-chemical characteristics of watermelon juice | MeiFeng | Innovative Food Science and Emerging Technologies |
1452 | 201305 | Red Liriope platyphylla stimulated the insulin secretion through the regulation of calcium concentration in rat insulinoma cells and animal models. | Hye-RyunLee | Laboratory Animal Research |
1453 | 201305 | Effects of ultraviolet-C treatment in Teflon (R)-coil on microbial populations and physico-chemical characteristics of watermelon juice | Feng, Mei | INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES |
1454 | 201305 | Stabilization of aqueous dispersion of CoQ10 nanoparticles using maize starches | Han-KyulYoon | Food Hydrocolloids |
1455 | 201305 | 회분식 고전압 exponential decay pulse 전기장 처리에 의한 막걸리의 비열 살균 | 김보라 | 산업식품공학회지 |
1456 | 201306 | Chlorin e6 prevents ADP-induced platelet aggregation by decreasing PI3K2Akt phosphorylation and promoting cAMP production | JiYoungPark | Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine |
1457 | 201306 | The change of ginsenoside composition in ginseng leaf and stem extract by the microwave and vinegar process | ShinJungKim | 생약학회지 |
1458 | 201306 | Effects of electron beam and ultraviolet-C irradiation on quality and microbial populations of leafy vegetables during storage | Ji-HoonKang | J Korean Soc Appl Biol Chem |
1459 | 201306 | 국내 수집 감 품종을 이용한 EST-SSR marker 개발과 유전적 다양성 분석 | 김경민 | 한국자원식물학회 |
1460 | 201306 | Lactobacillus plantarum AF1이 생성한 조항진균 물질의 흰쥐에 대한 반복투여독성 | 이환 | 한국식품저장유통학회지 |
1461 | 201306 | Optimization of Curing Treatment and Storage Temperature of Chinese Yam | Lee, Dong-Suk | KOREAN JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE & TECHNOLOGY |
1462 | 201306 | Chlorin e6 Prevents ADP-Induced Platelet Aggregation by Decreasing PI3K-Akt Phosphorylation and Promoting cAMP Production | Park, Ji Young | EVIDENCE-BASED COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE |
1463 | 201306 | 품종 별 인삼 씨의 이화학적 성분 비교 | 황인경 | Journal of food technology |
1464 | 201306 | 마의 수확후 처리 및 저장 온도 최적화 | 이동석 | 원예과학기술지 |
1465 | 201306 | 폐배추 추출물을 이용한 Leuconostoc citreum GR1 종균배양용 최적 배지 및 배양 조건 개발 | 문신혜 | 한국식품영양과학회 |
1466 | 201306 | 탈지 인삼씨박 분말을 첨가한 영양바의 품질 특성 | 황인경 | Journal of food cookery |
1467 | 201306 | 흑마늘 및 개똥쑥 추출물의 급이가 강제운동 시 흰쥐의 체내 지질 성분 및 간조직의 항산화효소 활성에 미치는 영향 | 강재란 | 한국식품영양과학회지 |
1468 | 201306 | Lactobacillus plantarum AF1이 생성한 조항진균 물질의 마우스에 대한 급성독성 | 손희경 | 한국식품영양과학회지 |
1469 | 201306 | Swift Probabilistic Risk Assessment Model of Chemical Hazards in Food by Tiered Approach: A Case Study of Pesticide Residues in Packaged Red Pepper Powder | HyunJungKim | Food Science and Biotechnology |
1470 | 201306 | Extracellular Signal-Regulated Kinase Is a Direct Target of the Anti-Inflammatory Compound Amentoflavone Derived from Torreya nucifera | JueunOh | Mediators of Inflammation |
1471 | 201306 | Determination of Optimal Storage Condition for Pre-packed Hanwoo Loin | Seol,Kuk-Hwan | 한국축산식품학회지 |
1472 | 201307 | 항산화 및 면역 활성 증강을 위한 생약재의 탐색 | 이수정 | 생명과학회지 |
1473 | 201307 | Greenhouse Heating and Cooling with a Heat Pump System Using Surplus Air and Underground Water Thermal Energy | Seung-HwanYang | Engineering in Agriculture |
1474 | 201307 | 한국 전통발효식품인 청국장에서 분리한 Bacillus methylotrophicus에 의한 항산화물질의 생산 | 이나리 | 한국환경과학회지 |
1475 | 201307 | AMPK Activators from Natural Products: A Patent Review. | UddinMN | Natural Product Sciences |
1476 | 201307 | 동부나물의 부위별 생육, 폴리페놀 및 항산화성 차이 | 천상욱 | 한국작물학회지 |
1477 | 201307 | Ethanol Extract of Cordyceps militaris Grown on Germinated Soybeans Attenuates Dextran-Sodium-Sulfate-(DSS-) Induced Colitis by Suppressing the Expression of Matrix Metalloproteinases and Inflammatory Mediators | DongKiPark | BioMed Research International |
1478 | 201308 | 코로나방전플라즈마제트장치의 조업특성과 살균력 | 목철균 | 산업식품공학 |
1479 | 201308 | Enzymatic modification enhances the protective activity of citrus flavonoids against alcohol-induced liver disease | 박호영 | Food chemistry |
1480 | 201308 | 감압방전플라즈마를 이용한 Salmonella Typhimurium 살균과 계란의 위생성 향상 | 목철균 | 산업식품공학 |
1481 | 201308 | Effects of the Cynanchum wilfordii ethanol extract on the serum lipid profile in hypercholesterolemic rats | 이혜성 | Preventive Nutrition Food Science |
1482 | 201308 | ORGANIC ACID RESISTANCE AND TOXIN GENE PROFILES OF B. CEREUS ISOLATED FROM RED PEPPER POWDER | Kim, Hyun Jung | JOURNAL OF FOOD SAFETY |
1483 | 201308 | Effect of Eriodictyol on the Development of Atopic Dermatitis-Like Lesions in ICR Mice | 박세진 | Biological and pharmaceutical bulletin |
1484 | 201308 | Anti-diabetic effects of fermented green tea in a KKAy diabetic mouse | 이소영 | 한국식품과학회 |
1485 | 201308 | 원료곡 처리조건에 따른 동부나물 생산량과 생장반응 | 김동관 | 한국자원식물학회지 |
1486 | 201308 | Organic acid resistance and toxin gene profiles of B. cereus isolated from red pepper powder | HyunJungKim | Journal of Food Safety |
1487 | 201309 | Triterpenoid Saponins Isolated from Platycodon grandiflorum Inhibit Hepatitis C Virus Replication | Jong-WooKim | Hindawi Publishing Corporation |
1488 | 201309 | Aqueous Extracts of Purple Sweet Potato Attenuate Weight Gain in High Fat-fed Mice | Shin,S.J | International Journal of Pharmacology |
1489 | 201309 | Microbiological characteristics of wild yeast strain Pichia anomala Y197-13 for brewing Makgeolli | HyeRyunKim | Mycobiology |
1490 | 201309 | 김치 분리 유산균의 치즈 곰팡이 항진균 활성 | 정후길 | 한국식품저장유통학회 |
1491 | 201309 | Two New Isoflavone Glycosides from the Extracts of the Fungus Monascus pilosus-Fermented Black Soybean | SeongSuHong | Bull. Korean Chem. Soc. |
1492 | 201310 | 홍삼추출물이 난소절제 흰주의 혈액 생화학적 지표, 골 밀도 및 골무기질에 미치는 영향 | 김병원 | 디지털정책연구 |
1493 | 201310 | Phellinus baumii ethyl acetate extract alleviated collagen type II induced arthritis in DBA/1 mice | TaddesseYayeh | Journal of Natural Medicines |
1494 | 201310 | 고전압 펄스 전기장 처리에 의한 Saccharomyces cerevisiae의 생리적 변화 | 박희란 | 한국식품과학회지 |
1495 | 201310 | Quality and characteristics of ginseng seed oil treated using different extraction methods | Myung-HeeLee | Journal of ginseng research |
1496 | 201310 | Anthocyanin-Rich Purple Corn Extract Inhibit Diabetes-Associated Glomerular Angiogenesis | Min-KyungKang | PLOS ONE |
1497 | 201310 | 홍삼과 녹차 첨가 약과에 대한 20·30대 아시아 여성 소비자들의 인지도 및 기호도 | 여가은 | 동아시아식생활학회지 |
1498 | 201311 | Comparative Volatile Profiles in Soy Sauce According to Inoculated Microorganisms | kyungEunLee | Bioscience |
1499 | 201311 | Protein Tyrosine Phosphatase 1B (PTP1B) Inhibitors from Morinda citrifolia (Noni) and Their Insulin Mimetic Activity | Phi-HungNguyen | Journal of Natural Products |
1500 | 201312 | 새로운 에어블라스트 냉동고의 착상 특성의 실험적 고찰 | 형기우 | 대한설비공학회지 |
1501 | 201312 | 발효김치 중 면역활성 젖산균의 분리 및 특성 | 최재임 | 유산균학회지 |
1502 | 201312 | 감나무잎 추출물에 대한 화장품약리활성 검증 | 이진만 | 대한미용학회 |
1503 | 201312 | Anticoagulant and fibrinolytic activities of hwanggeumchal sorghum in vitro | YoungHoKim | Journal of Life Science |
1504 | 201312 | 국내 일부 자생식물 추출물의 여드름균 항균활성 탐색 | 이진만 | 대한미용학회 |
1505 | 201312 | Comparison of Bifidogenic Growth Stimulation Activities of Fermented Whey Prototypes | Gi-SeongMoon | Preventive Nutrition and Food Science |
1506 | 201312 | 국내산 및 일본산 천일염의 패키징 디자인 비교 분석 | 강희수 | 한국포장학회 |
1507 | 201312 | 간헐적 운동부하에서 흑마늘과 생약재의 복합처방이 흰쥐의 체내 지질 성분 및 항산화에 미치는 영향 | 이수정 | 한국생명과학회지 |
1508 | 201312 | In vitro study of potentially probiotic lactic acid bacteria strains isolated from kimchi | EunHyeRyu | Annals of Microbiology |
1509 | 201312 | 가열기구에 따른 조리방법이 소고기의 품질특성에 미치는 영향 | 전기홍 | 한국조리학회지 |
반응형
'놀면서 일하기 > 농업-임업-어업-물산업-6차산업' 카테고리의 다른 글
식품-유통 관련 특허목록 301-600 (0) | 2022.01.02 |
---|---|
식품-유통 관련 특허목록 1-300 (0) | 2022.01.02 |
식품-유통 R&D 관련 논문 901-1200 (0) | 2022.01.01 |
식품-유통 R&D 관련 논문 601-900 (0) | 2022.01.01 |
식품-유통 R&D 관련 논문 301-600 (0) | 2022.01.01 |
댓글