반응형
식품-유통 R&D 관련 논문 901-1200
no | 발표년월 | 논문명 | 저자 | 게재지명 |
901 | 201210 | 파프리카가루를 이용한 단기속성 고추장 개발에 관한 연구 | 김하윤 | Culinary Research(한국조리학회지) |
902 | 201210 | Effect of Marbling Score on Carcass Grade Factors, Physico-chemical and Sensory Traits of M-Longissimus Dorsi in Hanwoo | Lee, Jong-Moon | Korean journal for food science of animal resources |
903 | 201210 | 건조방법에 따른 고춧가루의 품질특성 | 임용래 | 한국식품영양과학회지 |
904 | 201210 | 쌀누룩의 혼합비율을 달라한 고추장의 품질특성 | 김유진 | 한국지역사회생활과학회지 |
905 | 201210 | 복숭아꽃과 가지 첨가 유무에 따른 도화주의 품질 특성 비교. | 박지혜 | 동아시아식생활학회지 |
906 | 201210 | Effect of Atmospheric Pressure Plasma Jet on Inactivation of Listeria monocytogenes, Quality, and Genotoxicity of Cooked Egg White and Yolk | Lee, Hyun-Jung | 한국축산식품학회지 = Korean journal for food science of animal resources |
907 | 201210 | Antioxidant, antibiofilm, and anticholinesterase activities of Fermented Deodeok (Codonopsis lanceolata) extracts | 정래승 | Food Science and Biotechnology |
908 | 201210 | Antioxidant and antiproliferative properties of hot pepper (Capsicum Annuum L.) seeds | 전건욱 | Journal of food biochemistry |
909 | 201211 | Toxicity of red Liriope platyphylla manufactured by steaming process on liver and kidney organs of ICR mice | Sun-Il Choi | 한국실험동물학회 |
910 | 201211 | Effect of gamma-irradiation on pasting and emulsification properties of octenyl succinylated rice starches | Han JA | Carbohydrate Polymers |
911 | 201211 | Work-related hazards among farmers | Kwon, Soon Chan | JOURNAL OF THE KOREAN MEDICAL ASSOCIATION |
912 | 201211 | Analysis of Pesticide residues in brown rice using modified QuEChERS multiresidue method combined with electrospray ionization-liquid chromatography-tandem mass spectrometric detection | Min, Z. W. | Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry |
913 | 201211 | 가감산조인탕이 만성 스트레스 모델 쥐에 대한 항스트레스 효과 | 권혁진 | 대한본초학회지 |
914 | 201211 | Enhanced Raman spectroscopic discrimination of the geographical origins of rice samples via transmission spectral collection through packed grains | Hwang, J. | Talanta |
915 | 201211 | SNS 특성이 농식품 콘텐츠의 소비자만족과 구매의도에 미치는 영향 | 신미해 | 한국콘텐츠학회지 |
916 | 201211 | Bt벼의 토양미새물상 영향 비교평가 | 손수인 | 한국토양비료학회지 |
917 | 201211 | 솔잎 열수추출물 소스를 첨가한 양념돈육의 저장 중 품질특성 | 김하윤 | 동아시아식생활학회지 |
918 | 201211 | 고추장 양념을 이용한 한식 양념장의 냉장저장 중 이화학적 특성 변화 | 손양주 | 경민대학연구논총 |
919 | 201211 | 육수 충진 포장온도 차이에 따른 레토르트 삼계탕의 저장 중 품질변화 | 장민준 | 한국포장학회지 |
920 | 201211 | 고려인삼의 약리효능과 효능성분 | 최광태 | 고려인삼연구와 산업 |
921 | 201212 | 건조방법에 따른 블루베리의 품질특성 및 생리활성 | 박성진 | 저장유통학회지 |
922 | 201212 | Cyanidin 3-glucoside(C3G) 함량이 높은 거대배아미 벼 신품종 ‘큰눈자미’ | 류수노 | 한국육종학회지 |
923 | 201212 | Cyanidin 3-glucoside(C3G) 함량이 높은 대립 벼 신품종 ‘대립자미’ | 류수노 | 한국육종학회지 |
924 | 201212 | 제과제빵류 냉동 기술의 신기술과 동향(Innovative Techniques and Trends in Freezing Technology of Bakery Products) | 최영진 | 식품과학과 산업(Food Science and Industry) |
925 | 201212 | Effects of Pre-rigor Salting on the Physicochemical and textural properties of ground duck breast muscle | Sang-Hun Lee | 한국축산식품학회 |
926 | 201212 | 미산성 전해수로 처리한 생식원료의 저장 중 미생물 저감 효과 및 색도 변화 | 김광희 | 한국식품영양과학회지 |
927 | 201212 | 냉동 토종닭과 삼계탕 수출업체에서의 포장 및 저장가공 기술 개선 및 애로사항 해결 | 장동현 | Meat Science |
928 | 201212 | 미산성 전해수로 처리한 생식원료의 저장 중 미생물 저감 효과 및 색도 변화 | 김광희 | 한국식품영양과학회지 |
929 | 201212 | 국내 자생 민들레의 종류별 항산화성 및 세포독성 연구 | 천상욱 | 한국작물학회지 |
930 | 201212 | 오미자약주 제조 및 품질특성 | 조경식 | Journal of Applied Biological Chemistry(한국응용생명화학회) |
931 | 201212 | Determination of anthelmintic drug residues in milk using liquid chromatography with tandem mass spectrometry | 임명신 | 한국수의공중보건학회지 |
932 | 201212 | Effect of Oral Administration of Scutellaria Baicalensis Root Extract on Atopic Dermatitis-like Skin Lesion Induced by Oxazolone in Hairless Mice | 박명수 | Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry |
933 | 201212 | 유제품 발효에서 유산균의 단백질 가수분해 시스템 | 장운기 | 한국유가공기술과학회지 |
934 | 201212 | ICP/MS를 이용한 축산물의 유해중금속 분석방법 및 숙련도 검증 | 장정희 | 대한수의학회지 |
935 | 201212 | alpha-Amylase and alpha-Glucosidase Inhibitors Isolated from Triticum aestivum L. Sprouts | Jeong, Eun-Young | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
936 | 201212 | Aroma Characteristics of Fermented Korean Soybean Paste (Doenjang) Produced by Bacillus amyloliquefaciens | 홍연 | Food Science and Biotechnology |
937 | 201212 | 가막만해역 해수의 세균학적 안전성 평가 | 권지영 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
938 | 201212 | 새꼬막(Scapharca subcrenata) 추출물의 혈관신생 억제활성과 특성 | 임치원 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
939 | 201212 | Antioxidant and antimicrobial activities of leafy green vegetable extracts and their applications to meat product preservation | 김성진 | Food Control |
940 | 201212 | Inhibitory effects of Actinidiamide from Actinidia polygama on allergy and inflammation. | 양선아 | Bioscience |
941 | 201212 | Effects of combined treatment of aqueous chlorine dioxide and UV-C or electron beam irradiation on the microbial growth and quality in chicon during storage | 강지훈 | 한국식품영양과학회지 |
942 | 201212 | Eupatorium chinensis var. simplicifolium Root Extract Inhibits the LipopolysaccharideInduced Inflammatory Response in Raw 264.7 Macrophages by Inhibiting iNOS and COX-2 Expression | Tack-Joong Kim;Jin-Ho Lee;Dae-Hyun Kim | Journal of Life Science |
943 | 201212 | 유색미 첨가가 연잎쌈밥용 밥의 품질 특성에 미치는 영향 | 박복희; 조희숙 | 한국식품저장유통학회지 |
944 | 201212 | 오징어식해 제조시 고춧가루 및 마늘의 발효최적 첨가량 최적 공정개발 | 조순영 | 한국수산과학회 |
945 | 201212 | Development of an Automated Method for Folin-Ciocalteu Total Phenolic Assay in Artichoke Extracts | Yoo, Kil Sun | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
946 | 201212 | 소포장 양배추김치의 품질특성에 미치는 전 발효조건의 영향 | 김유원 | 한국식품조리과학회지 |
947 | 201212 | Inbreeding, Coancestry, and Founding Clones of Apple Cultivars Released from Korea | 권순일 | Hort Environ Biotechnol |
948 | 201212 | 우리나라 벼와 옥수수로부터 분리한 Gibberella fujikuroi 종복합체와 Fusarium commune 소속 균주의 푸모니신 생성능 | 윤성환 | 식물병연구 |
949 | 201212 | The antihypertensive effect of ethyl acetate extract of radish leaves in spontaneously hypertensive rats | Chung, Da-Hee | Nutrition research and practice |
950 | 201212 | 첨가하는 감의 가공형태에 따른 감막걸리 품질특성 | 정석태 | 한국식품저장유통학회 |
951 | 201212 | 주요 농산물 소포장 포장재와 컨테이너상자와의 물류정합성 및 경제성 분석 | 김동환 | 사회과학연구 - 안양대학교 |
952 | 201212 | 고지방식이로 유도한 지방간 마우스에서 기장 첨가식이가 지방간 및 인슐린저항성에 미치는 영향 | 박미영 | 한국식품영양과학회지 |
953 | 201212 | 우유의 알레르기 유발물질 | 김소영 | 한국유가공기술과학회지 |
954 | 201212 | Simultaneous Detection of 10 Foodborne Pathogens using Capillary Electrophoresis-Based Single Strand Conformation Polymorphism | 오미화 | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
955 | 201212 | Ramlibacter ginsenosidimutans sp. nov., with ginsenoside-converting activity | 임완택 | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
956 | 201212 | 국내 자생 엉겅퀴 추출물의 항산화 성분 및 활성 | 장미란 | 한국식품영양과학회지 |
957 | 201212 | 발광다이오드 처리가 서양민들레 항산화 활성 및 기능성 성분 함량에 미치는 영향 | 류재혁 | 한국약용작물학회지 |
958 | 201212 | 에너지필요추정량 설정을 위한 농한기 농업인의 에너지 섭취량 및 신체활동수준의 평가 | 이선희 | 대한지역사회영양학회지 |
959 | 201212 | Extraction and characterization of pectin from Yuza (Citrus junos) pomace: A comparison of conventional-chemical and combined physical-enzymatic extractions | Lim, Jongbin | FOOD HYDROCOLLOIDS |
960 | 201212 | FT-NIR을 이용한 상추(Lactuca sativa L) 종자의 비파괴 선별 기술에 관한 연구 | 이강진 | 농업과학연구 |
961 | 201212 | The needs for HACCP-based system applicable to livestock products industry | 홍종해 | 한국수의공중보건학회지 |
962 | 201212 | 꽁치(Cololabis saira) 과메기의 품질에 세척수가 미치는 영향 | 이소정 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
963 | 201212 | An integrated allele-specific polymerase chain reaction-microarray chip for multiplex single nucleotide polymorphism typing | Choi, Jong Young | LAB ON A CHIP |
964 | 201212 | Modulation of the murine microbiome with a concomitant anti-obesity effect by Lactobacillus rhamnosus GG and Lactobacillus sakei NR28 | YS Ji | Beneficial Microbes |
965 | 201212 | The Vegetable Freshness Monitoring System Using RFID with Oxygen and Carbon Dioxide Sensor | Eom, Ki Hwan | INTERNATIONAL JOURNAL OF DISTRIBUTED SENSOR NETWORKS |
966 | 201212 | PMP 모델을 활용한 시판 Salad의 Short-term Temperature Abuse 시 미생물학적 유통기한 예측에의 적용성 검토 | 임정호 | 한국식품저장유통학회지 |
967 | 201212 | 브라질 상파울루시의 한식당 현황 및 만족도 조사 | 정혜경 | 한국식생활문화학회지 |
968 | 201212 | 국내산 미곡에 발생하는 곰팡이와 곰팡이독소 | 이데레사 | 식물병연구 |
969 | 201212 | 논에서 잡초발생패턴 조사 | 김창석 | 한국잡초학회지 = Korean journal of weed science |
970 | 201212 | 선식용 곡류원료의 위해미생물 제거를 위한 세척방법에 따른 효과 | 양지영 | 생명과학회지 |
971 | 201212 | Quantitative Real-Time PCR Assay for Detection of Paenibacillus polymyxa Using Membrane-Fusion Protein-Based Primers | 조민석 | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
972 | 201212 | Oral administration of glucosylceramide ameliorates inflammatory dry-skin condition in chronic oxazolone-induced irritant contact dermatitis in the mouse ear. | 염미정 | Journal of dermatological science |
973 | 201212 | Comparison of intense pulsed light- and ultraviolet (UVC)-induced cell damage in Listeria monocytogenes and Escherichia coil O157:H7 | Cheigh, Chan-Ick | FOOD CONTROL |
974 | 201212 | Physical-Mechanical Properties of Agar/kappa-Carrageenan Blend Film and Derived Clay Nanocomposite Film | Rhim, Jong-Whan | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
975 | 201212 | Hepatoprotective and Anti-Hepatitis C Viral Activity of Platycodon grandiflorum Extract on Carbon Tetrachloride-Induced Acute Hepatic Injury in Mice | Kim, Tae-Won | JOURNAL OF NUTRITIONAL SCIENCE AND VITAMINOLOGY |
976 | 201212 | Cloning of a Zoysia ZjLsL and its overexpression to induce axillary meristem initiation and tiller formation in Arabidopsis and bentgrass | H.-Y.Lee | Plant Biology |
977 | 201212 | Antioxidant and Antiobesity Activity of Solvent Fractions from Red Garlic | 황초롱 | 생명과학회지 |
978 | 201212 | Comparison of Meat Color and Nutritional Composition of m. longissimus lumborum from Domestic Fed Hanwoo, Holstein and Imported Angus Steers | 오미라 | 한국동물자원과학회지 |
979 | 201212 | Inhibitory Effect of PG-Platycodin D on the Development of Atopic Dermatitis-Like Skin Lesions in ICR mice | Tack-Joong Kim;Sae-Jin Park | Journal of Life Science |
980 | 201212 | Enzymatic Biotransformation of Ginsenoside Rb1 and Gypenoside XVII into Ginsenosides Rd and F2 by Recombinant beta-glucosidase from Flavobacterium johnsoniae | Hong, Hao | JOURNAL OF GINSENG RESEARCH |
981 | 201212 | 2010년 가축 및 도축장 식육에서 분리한 Campylobacter jejuni와 Campylobscter coli의 항생제내성 | 채명화 | 한국수의공중보건학회지 |
982 | 201212 | 사삼병의 제조조건에 따른 품질특성 | 유선미 | 한국식품영양학회지 |
983 | 201212 | Cigarette Smoking Increases Abdominal and Visceral Obesity but Not Overall Fatness: An Observational Study | Kim, Jung Hwan | PLOS ONE |
984 | 201212 | Biochemical Composition of Muscle from Tanaka’s Eelpout Lycodes tanakae, Magistrate Armhook Squid Berryteuthis magister, and Ocean Sunfish Mola mola, Caught in the East Sea, Korea | 이두석 | Fisheries and Aquatic Sciences |
985 | 201212 | Polymer-based time-temperature indicator for high temperature processed food products | Bum-SikLee | Food Science and Biotechnology |
986 | 201212 | Upregulation of temperature susceptibility in Bemisia tabaci upon acquisition of Tomato yellow leaf curl virus (TYLCV) | Lee, K. S. | Journal of insect physiology |
987 | 201212 | Application of Retrogradation-retardation Technology to Korean Rice Cake, Garaedduk Made from Non-waxy Rice | Park, H. | Food science and technology research |
988 | 201212 | Fatty acid and volatile oil composition of Allomyrina dichotoma Larvae | 윤금주 | Preventive nutrition and food science |
989 | 201212 | 장수버섯 배양법에 의해 urushiol이 제거된 발효옻 추출물이 된장발효에 미치는 영향 | 최한석 | Mycobiology(한국균학회지) |
990 | 201212 | 국내생산 천일염의 트리사이클라졸 잔류 및 위해성 평가 | 김진효 | 농약과학회지 |
991 | 201212 | Multiplex quantitative foodborne pathogen detection using high resolution CE-SSCP coupled stuffer-free multiplex ligation-dependent probe amplification | 정보람 | Electrophoresis |
992 | 201212 | 조생 단간 내도열병 뽀얀 반찰 벼 ‘설백’ | 신영섭 | 한국육종학회지 |
993 | 201212 | Effects of probiotics on the prevention of atopic dermatitis | 지근억 | Korean Journal of Pediatrics |
994 | 201212 | 침지액에 산화칼슘 첨가가 두부의 저장성에 미치는 영향 | 성지혜, 김로사 | 산업식품공학지 |
995 | 201212 | Differential gene expression in pancreatic tissues of streptozocin induced diabetic rats and genetically-diabetic mice in response to hypoglycemic dipeptide cyclo (His-Pro) treatment | JangWonChoi | Molecular Biology Reports |
996 | 201212 | Populations and Potential Association of Saccharomyces cerevisiae with Lactic Acid Bacteria in Naturally Fermented Korean Rice Wine | Sung-SikYoon | Food Science and Biotechnology |
997 | 201212 | Integrated microdevice of reverse transcription-polymerase chain reaction with colorimetric immunochromatographic detection for rapid gene expression analysis of influenza A H1N1 virus | YongTaeKim | Biosensors and Bioelectronics |
998 | 201212 | 수온 및 절식에 따른 넙치(Paralichthys olivaceus) 근육의 물리화학적 특성 변화 | 심길보 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
999 | 201212 | Effect of gamma-irradiation on pasting and emulsification properties of octenyl succinylated rice starches | JAHan | Carbohydrate Polymers |
1000 | 201212 | Thermal and Rheological Properties of Hydrogels Prepared with Retrograded Waxy Rice Starch Powders | Won-JunJung | Food Science and Biotechnology |
1001 | 201212 | 조리방법에 따른 채소류의 품질 변화 | 조은경 | 한국조리학회지 |
1002 | 201212 | 시설재배조건에서 서양민들레의 생육 및 생리활성물질 변이 연구 | 천상욱 | 한국작물학회지 |
1003 | 201212 | 백미와 발아현미의 혼합비율이 압출성형쌀가루의 이화학적 특성에 미치는 효과 | 신말식 | 한국식품조리과학회지 |
1004 | 201212 | Chelating Effect of Leek (Allium tuberosum Rottler ex Sprengel) Containing Chlorophyll on Cd, Pb, and As | 심순미 | Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry |
1005 | 201212 | Incidence of acute occupational pesticide poisoning among male farmers in South Korea | 이원진 | AM J IND MED |
1006 | 201212 | Comparative Exposure of Operators to Fenthion during Treatment in Paddy Field | Eunhye Kim | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
1007 | 201212 | Diethylstilbestrol induces arrest of rat vascular smooth muscle cell cycle progression through downregulation of cyclin D1 and cyclin E | Tack-JoongKim | Molecular and Cellular Biochemistry |
1008 | 201212 | Ginsenoside Rg3 attenuates tumor angiogenesis via inhibiting bioactivities of endothelial progenitor cells | Jae-WonKim | Cancer Biology & Therapy |
1009 | 201212 | Preparation and properties of melt-intercalated linear low density polyethylene/clay nanocomposite films prepared by blow extrusion | Seok-InHong | LWT - Food Science and Technology |
1010 | 201212 | Ginsenoside Re lowers blood glucose and lipid levels via activation of AMP-activated protein kinase in HepG2 cells and high-fat diet fed mice | Hai-YanQuan | International Journal of Molecular Medicine |
1011 | 201212 | Novel Bifidobacterium Promoters Selected Through Microarray Analysis Lead to Constitutive High-Level Gene Expression | 박명수 | Journal of Microbiology |
1012 | 201212 | Complete Genome Sequence of Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum Bacteriophage My1 | 이동환 | Journal of Virology |
1013 | 201212 | Resistance of Bacillus cereus and its enterotoxin genes in ready-to-eat foods to gamma-irradiation | Mtenga, Adelard B. | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
1014 | 201212 | 국내생산 주곡작물의 PCDDs, PCDFs 와 DL-PCBs 잔류량 및 섭취노출량 평가 | 최근형 | 농약과학회지 |
1015 | 201212 | Food allergy, a newly emerging food epidemic: is the current regulation adequate? | AliceLee | 한국식품위생안전성학회지 |
1016 | 201212 | 무 절임 제조 시 천일염과 스타터 첨가에 따른 품질특성 비교 | 나종민 | 한국식품저장유통학회 |
1017 | 201212 | Development of an antimicrobial sachet containing encapsulated allyl isothiocyanate to inactivate Escherichia coli O157:H7 on spinach leaves | 서현선 | International Journal of Food Microbiology |
1018 | 201212 | Anthocyanin changes in the Korean purple-fleshed sweet potato, Shinzami, as affected by steaming and baking | 김정봉 | Food Chemistry |
1019 | 201212 | Analysis of Foodborne Pathogenic Contamination of Cooked Hams and Sausages in Korean Processing Facilities | Park, Hyun-Jung | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1020 | 201212 | Meat Quality Traits of Longissimus Muscle of Hanwoo Steers as a Function of Interaction between Slaughter Endpoint and Chiller Ageing | 다쉬 | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1021 | 201212 | Fabrication of porous poly(acrylamide) beads with Macro- and Micropores | Sung-WookChoi | Polymer Engineering and Science |
1022 | 201212 | Molecular Characterization of Extended-Spectrum-beta-Lactamase-Producing and Plasmid-Mediated AmpC beta-Lactamase-Producing Escherichia coli Isolated from Stray Dogs in South Korea | Tamang, Migma Dorji | ANTIMICROBIAL AGENTS AND CHEMOTHERAPY |
1023 | 201212 | The Widespread Distribution of the Venomous and Poisonous Blue-lined Octopus, Hapalochlaena spp., in the East/Japan Sea: Possible Effects of Sea Warming | 김지회 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
1024 | 201212 | Impact of lysophosphatidylcholine on the plasminogen activator system in cultured vascular smooth muscle cells. | Byung-KooYoon | Journal of Korean medical science |
1025 | 201212 | Effects of Hydrated Potato Starch on the Quality of Low-fat Ttoekgalbi (Korean Traditional Patty) Packaged in Modified Atmosphere Conditions during Storage | Muhlisin | ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES |
1026 | 201212 | 초분광 반사광 영상을 이용한 무 종자의 발아와 불발아 비파괴 판별 | 모창연 | 바이오시스템공학 |
1027 | 201212 | 국내 원산지별 고춧가루의 매운맛 비파괴 측정기술 개발 | 모창연 | 농업과학연구 |
1028 | 201212 | Dietary Effects of Post-fermented Green Tea by Monascus pilosus on the Body Weight, Serum Lipid Profiles and the Activities of Hepatic Antioxidative Enzymes in Mouse Fed a High Fat Diet | Joo-WonSuh | 한국응용생명화학회 |
1029 | 201212 | Application of a prototype of microbial time temperature indicator (TTI) to the prediction of ground beef qualities during storage | YeonAhKim | 한국축산식품학회지 |
1030 | 201212 | 국내 유통 농산물 중 과채류와 근채류의 잔류농약 모니터링 및 위해성 평가 | 안지운 | 한국환경농학회지 |
1031 | 201212 | 토마토 농산물우수관리제도(GAP)모델 확립을 위한 재배단계 위해분석 | 박수희 | 한국식품위생안전성학회지 |
1032 | 201212 | 농산물우수관리제도 확립의 기초자료 확보를 위한 딸기농장 재배단계의 위해요소 분석 | 이치엽 | 농업생명과학연구 |
1033 | 201212 | 전통재래 간장으로부터 항진균 활성 B.velezensis SSH100-10의 분리와 그 항진균 물질의 특성 구명 | 장미 | 한국식품저장유통학회 |
1034 | 201212 | 메주에서 분리한 Bacillus polyfermenticus CJ6가 생산하는 항진균 물질의 분리 및 특성 | 양은주 | 한국미생물생명공학회지 |
1035 | 201212 | 구기자 침출액을 이용한 녹두묵의 품질 특성 | 김애정 | 대한영양사협회 학술지 |
1036 | 201212 | Identification of the beta-Glucosidase Gene from Bifidobacterium animalis subsp lactis and Its Expression in B. bifidum BGN4 | Youn, So Youn | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
1037 | 201212 | Genetic Diversity and Relationship Analysis of Genus Taraxacum Accessions Collected in Korea | 류재혁 | 한국자원식물학회지 |
1038 | 201212 | Estrogen-like activity of aqueous extract from Agrimonia pilosa Ledeb. in MCF-7 cells | Young Min Lee | BMC COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE |
1039 | 201212 | 가스크로마토그래피를 이용한 토양 중 프로사이미돈과 클로르피리포스, 메톨라클로르의 잔류분석 숙련도시험 결과 | 김찬섭 | 농약과학회지 |
1040 | 201212 | Differentiation of lactic acid bacteria based on RFLP analysis of the tuf gene | 박석휘 | Food Science and Biotechnology |
1041 | 201212 | Complete genome sequence of bacillus cereus bacteriophage BCP 78 | 신학동 | journal of virology |
1042 | 201212 | Characterization of bioactive peptides derived by enzymatic hydrolysis of whey protein concentrate | Y.SCHOBER | Milchwissenschaft |
1043 | 201212 | 요구르트와 비타민 C를 첨가한 갑오징어 김치의 발효특성 | 장미순 | The Korean Society of Postharvest Science and Technology of Agricultural Products |
1044 | 201212 | 1 beta-Hydroxy-2-oxopomolic Acid Isolated from Agrimonia pilosa Extract Inhibits Adipogenesis in 3T3-L1 Cells | Ahn, Eun-Kyung | BIOLOGICAL & PHARMACEUTICAL BULLETIN |
1045 | 201212 | Selection of an optimum pH-indicator for developing lactic acid bacteria-based time-temperature integrators (TTI) | MinJungKim | Journal of Food Engineering |
1046 | 201212 | Quercetin Up-regulates LDL Receptor Expression in HepG2 Cells | Moon, Jiyoung | PHYTOTHERAPY RESEARCH |
1047 | 201212 | Effects of slightly acidic low concentration electrolyzed water on microbiological, physicochemical, and sensory quality of fresh chicken breast meat. | S.M.E.Rahman | Journal of Food Science |
1048 | 201212 | Effects of Mozzarella Cheese Manufactured by S. macedonicus LC743 on the Immune Status of Mouse | 조성아 | 한국축산식품학회 |
1049 | 201212 | 전통누룩으로부터 막걸리용 효모의 선별 및 최적 배양조건 | 강향린 | 한국균학회지 |
1050 | 201212 | 국내 육성 포도 '두누리' 품종의 성숙시기별 과실특성과 포도주 품질특성 | 장은하 | 한국식품저장유통학회 |
1051 | 201212 | Molecular cloning and analysis of residues associated with iron binding of Spodoptera litura transferrin | 윤은영 | Genes & Genomics |
1052 | 201212 | 농촌지역 폐경후여성의 골밀도 변화에 영향을 미치는 식이요인 연구 | 최정숙 | 한국영양학회지 |
1053 | 201212 | 남극이빨고기(Dissostichus mawsoni)의 지방산조성 | 임치원 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
1054 | 201212 | 주정을 이용한 멸치액젓의 탈염공정 및 품질특성 | 장미순 | The Korean Society of Postharvest Science and Technology of Agricultural Products |
1055 | 201212 | Chemical Composition, Antioxidant and Anticancer Effects of the Seeds and Leaves of Indigo (Polygonum tinctorium Ait.) Plant | Hong-GiJang | Applied biochemistry and biotechnology |
1056 | 201212 | γ-Aminobutyric Acid Metabolism in Plant Under Environment Stressses | 류수노 | 한국작물학회지 |
1057 | 201212 | Alloxan에 의한 HIT-T15 세포의 산화적 손상에 대한 매실(Prunus mume Sieb. et Zucc.) 주정추출물의 세포보호효과 | 김인혜 | 한국자원식물학회지 |
1058 | 201212 | 내당성 효모 Saccharomyces cerevisiae SS89에 의한 동결농축 사과즙의 무가당 아이스 사과주 속성 발효 | 최상훈 | 한국식품저장유통학회 |
1059 | 201212 | 기계적 충격기술이 토종 유색미 함유 가래떡 노화지연에 미치는 효과 | 한서영 | 한국식품조리과학회지 |
1060 | 201212 | Dietary Effects of Post-fermented Green Tea by Monascus pilosus on the Body Weight, Serum Lipid Profiles and the Activities of Hepatic Antioxidative Enzymes in Mouse Fed a High Fat Diet | Sang-Il Lee | Journal of applied biological chemistry |
1061 | 201212 | Comparative Study on the formation of Murine Embryoid Body | 신효숙 | Journal of alternativesn to animal experiments |
1062 | 201212 | Triple Inhibitory Activity of Cliona celata Against TNF-alpha-Induced Matrix Metalloproteinase-9 Production Via Downregulated NF-kappa B and AP-1, Enzyme Activity, and Migration Potential | Suh, Seok-Jong | INFLAMMATION |
1063 | 201212 | Effect of salinity stress on phenolic compounds and carotenoids in buckwheat (Fagopyrum esculentum M.) sprout | Lim, Jeong-Ho | FOOD CHEMISTRY |
1064 | 201212 | 3D Porous Sol-Gel Matrix Incorporated Microdevice for Effective Large Volume Cell Sample Pretreatment | Lee, Chan Joo | ANALYTICAL CHEMISTRY |
1065 | 201212 | Effects of slightly acidic low concentration electrolyzed water on microbiological, physicochemical, and sensory quality of fresh chicken breast meat. | S.M.E.Rahman | Journal of Food Science |
1066 | 201212 | Comparison on Proximate Composition and Nutritional Profile of Red and Black Sea Cucumbers (Apostichopus japonicus) from Ulleungdo(Island) and Dokdo(Island), Korea | 이문희 | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
1067 | 201212 | Association of human adenovirus-36 in overweight Korean adults | 심경원 | International journal of obesity |
1068 | 201212 | Application of fuzzy reasoning to prediction of beef sirloin quality using time temperature integrators (TTIs) | Han, Jin Young | FOOD CONTROL |
1069 | 201212 | Disinfection Efficacy of Slightly Acidic Electrolzyed Water (SAEW) against some Fresh Vegetables | Kee-Jai Park | Food Science and Biotechnology |
1070 | 201212 | 식물추출물 마늘 추출액, 잔톡실럼 정유, 레몬그라스 정유 함유 유제의 생태독성 평가 | 유아선 | 농약과학회지 |
1071 | 201212 | 물리적 확인시험법을 이용한 시판 유통 중인 고춧가루의 방사선 조사여부 판별 모니터링 | 정미선 | 한국식품과학회지 |
1072 | 201212 | 수출화훼류의 전자빔 소독기술을 위한 조사선량평가 | 김유리 | 친환경농업연구 |
1073 | 201212 | Interlaboratory Study of LC-UV and LC-MS Methods for the Simultaneous Determination of Deoxynivalenol and Nivalenol in Wheat | Lee, S. | 食品衛生學雜誌= Food Hygiene and Safety Science |
1074 | 201212 | Variation of phenolic compounds contents in cultivated Astragalus membranceus | 임정대 | 한국약용작물학회지 |
1075 | 201212 | Development of stabilized somatic cell standard solutions for calibration of electronic instruments analyzing bovine raw milk | 문진산 | 한국수의공중보건학회지 |
1076 | 201212 | Antioxidant activity of Green Tea Fermented with Monascus pilosus | Joo-Won Suh | 한국응용생명화학회 |
1077 | 201212 | The first detection of methicillin-resistant Staphylococcus aureus ST398 in pigs in Korea | Lim, Suk-Kyung | VETERINARY MICROBIOLOGY |
1078 | 201212 | Characterization of the GM1 pentasaccharide-Vibrio cholera toxin interaction using a carbohydrate-based electrochemical system. | 서정현 | Analyst |
1079 | 201212 | Evaluation of a dielectric barrier discharge plasma system for inactivating pathogens on cheese slices | 이정현 | 한국동물자원과학회지 |
1080 | 201212 | 식품의 원산지 판별분석 | 노봉수 | 한국식품과학회지 |
1081 | 201212 | Protective effect of extracts of Perilla frutescens treated with sucrose on tert-butyl hydroperoxide-induced oxidative hepatotoxicity in vitro and in vivo | Sung-YongYang | Food Chemistry |
1082 | 201212 | Preferences and Consumption Patterns of Foreign Residents for Korean Traditional Pork Dishes | Seo, Sang Hee | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1083 | 201212 | Contamination Patterns and Molecular Typing of Bacillus cereus in Red Pepper Powder Processing | Se-WookOh | Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry |
1084 | 201212 | Analysis of Agrifood Purchasing Pattern Using Association Rule | 조혜빈 | Agribusiness and information management |
1085 | 201212 | New enzymatic time-temperature integrator (TTI) that uses laccase | KeehyukKim | Journal of Food Engineering |
1086 | 201212 | 강우 발생에 따른 육상오염원이 나로도 해역의 세균학적 수질에 미치는 영향 평가 | 박큰바위 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
1087 | 201212 | 농약 이화학시험 분석기관의 숙련도시험을 통한 정도관리체계 확립 연구 | 장희라 | 농약과학회지 |
1088 | 201212 | 우유 및 유제품 중 미생물 동정을 위한 MALDI-TOF MS 활용 | 김현욱 | 한국유가공기술과학회지 |
1089 | 201212 | 농약에 대한 피부자극성 대체시험법 적용연구 | 정미혜 | 농약과학회지 |
1090 | 201212 | 마늘 첨가 홍고추 페이스트의 숙성 중 품질특성 변화 | 황인국 | 한국식품영양과학회지 |
1091 | 201212 | Perilla oil rich in a-linolenic acid inhibits neuronal apoptosis and the expression of inflammation-mediator protein in apoE KO mice | 송종근 | Biocatalysis and Agricultural Biotechnology |
1092 | 201212 | LED 처리에 의한 고추가루의 미생물 저감화 및 품질특성 | 윤혜정 | 한국식품위생안전성학회지 |
1093 | 201212 | Analytical and experimental study on the quality improvement of | 손재환 | 한국산학기술학회논문지 |
1094 | 201212 | 고려인삼의 약리효능과 효능성분 | 최광태 | 고려인삼연구와 산업 |
1095 | 201212 | 사료용 볏짚 중 잔류농약 분석 | 길근환 | 농약과학회지 |
1096 | 201212 | 로컬푸드 소비에 대한 인식과 만족 | 정인경 | 외식경영연구 |
1097 | 201212 | 세척방법에 따른 양파껍질추출물의 quercetin수율 및 잔류농약 제거효과 | 정은정 | 생명과학회지 |
1098 | 201212 | Microtox 생물검정법을 이용한 은 이온과 은나노 입자의 수용액과 토양에서의 독성 비교평가 | 위민아 | 한국토양비료학회지 |
1099 | 201212 | Variation of carotenoid, sugar, and ascorbic acid concentrations in watermelon genotypes and genetic analysis | Bang, Haejeen | HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY |
1100 | 201212 | Effect of irradiation on kinetic behavior of Salmonella Typhimurium and Staphylococcus aureus in lettuce and damage of bacterial cell envelope | 심원보 | Radiation Physics and Chemistry |
1101 | 201212 | Cyanidin 3-glucoside(C3G) 함량이 높은 거대배아미 벼 신품종 ‘큰눈자미’ | 류수노 | 한국육종학회지 |
1102 | 201212 | 펄스전기장을 이용한 식품가공과 산업적 적용 | 이동언 | 식품과학과 산업 |
1103 | 201212 | Measurement of Antioxidant Capacity Using the BAP Test And Its Role As a Predictive Marker of Metabolic Syndrome | 백현욱 | Korean Journal of Internal Medicine |
1104 | 201212 | 산삼배양근의 영양성분 및 생리활성 탐색 | 박성진 | 한국식품영양학회지 |
1105 | 201212 | 배부식 분무기 노즐이 들깻잎의 농약잔류에 미치는 영향 | 손경애 | 농약과학회지 |
1106 | 201212 | 데침에 따른 야콘 된장절임의 항산화 활성 및 품질 변화 | 김기창 | 한국식품영양과학회지 |
1107 | 201212 | 유통 친환경 과실류와 과채류 중 농약잔류 실태조사 및 안전성 평가 | 이재윤 | 농약과학회지 |
1108 | 201212 | 살균제 저항 Bacillus cereus 분리주 포자에 대한 병합처리 효과 | 이선아 | 농업생명과학연구 |
1109 | 201212 | Oral administration of fermented red ginseng suppressed ovalbumin-induced allergic responses in female BALB/c mice | 성미경 | Phytomedicine |
1110 | 201212 | 성장기 흰쥐에서 유기태 칼슘의 체내이용성 연구 | 박미나;김희경 | 한국식품영양과학회 |
1111 | 201212 | 염건 조피볼락(Sebastes schlegeli) 제조 중 ADH 및 ALDH의 활성변화 | 심길보 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
1112 | 201212 | Evaluation of novel antioxidant triterpenoid saponins from the halophyte Salicornia herbacea | 김유아 | BIOORGANIC AND MEDICINAL CHEMISTRY LETTERS |
1113 | 201212 | 수산생물 종류별 마비성 패류독소 축적 및 정화 | 목종수 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
1114 | 201212 | 재배 시 brushing 처리에 따른 어린잎 채소 다채의 생육과 수확 후 선도 차이 | 이정수 | 한국식품저장유통학회 |
1115 | 201212 | 지역특화농업의 실태와 산업화 전략 | 서윤정 | 농촌관광연구 |
1116 | 201212 | 무증자 발아흑미를 이용한 막걸리 제조시 온도가 미치는 영향 | 김다래 | 한국생물공학회지 |
1117 | 201212 | Photoactivated immobilization of single-stranded DNAs on a psoralen-functionalized surface under low pH conditions | Ahn, Junhyoung | BIOCHIP JOURNAL |
1118 | 201212 | Specific Multiplex Analysis of Pathogens Using a Direct 165 rRNA Hybridization in Microarray System | Hwang, Byeong Hee | ANALYTICAL CHEMISTRY |
1119 | 201212 | 패류 중 자연정화 및 인공정화에 의한 위생지표세균의 변화 | 오은경 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
1120 | 201212 | First Report of Contamination of the Abalone Haliotis Discus Hannai by Okadaic Acid and Yessotoxin | Ji Hoe Kim | JOURNAL OF SHELLFISH RESEARCH |
1121 | 201212 | Alterations in Pancreatic Protein Expression in STZ-Induced Diabetic Rats and Genetically Diabetic Mice in Response to Treatment with Hypoglycemic Dipeptide Cyclo (His-Pro) | JangWonChoi | Cellular Physiology and Biochemistry |
1122 | 201212 | Effects of Pre-rigor Salting on the Physicochemical and Textural Properties of Ground Duck Breast Muscle | Lee, Sang-Hun | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1123 | 201212 | 형태학적 영상처리를 이용한 어체 측정 시스템 개발에 관한 연구 | 이동길 | Journal of Korean Society of Fisheries Technology |
1124 | 201212 | 유기산과 물 세척이 돈육 등심의 육질 및 표면 대장균 수에 미치는 영향 | 설국환 | 농업과학연구 |
1125 | 201212 | Survival and Growth of Foodborne Pathogens in Minimally Processed Vegetables at 4 and 15 degrees C | Tian, Jun-Qi | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
1126 | 201212 | 소셜 네트워크 서비스를 이용한 농식품 구매의 소비자태도와 행동에 대한 연구 | 이석원 | 한국식품영양학회지 |
1127 | 201212 | 유기 및 무농약 인증 곡류 중 잔류농약 모니터링 | 이재윤 | 농약과학회지 |
1128 | 201212 | 농작물 재배지 토양 내 비소, 납 및 카드뮴의 농산물로의 전이계수 산출 | 김지영 | 한국환경농학회지 (Online) |
1129 | 201212 | 저장방법에 따른 로얄제리의 주요성분 및 생리활성 변화 | 한상미 | 한국양봉학회지 |
1130 | 201212 | 검정팥 종피 추출물에 의한 천연염색 | 차해숙 | 경북대농학지 |
1131 | 201212 | Acute Effect of High-dose Isoflavones from Pueraria lobata (Willd.) Ohwi on Lipid and Bone Metabolism in Ovariectomized Mice | Cho, H. J. | Phytotherapy research : PTR |
1132 | 201212 | Fabrication of porous emulsion-templated conducting composite beads by vapor phase polymerization | Choi, Sung-Wook | MACROMOLECULAR RESEARCH |
1133 | 201212 | Transcriptomics and Comparative Analysis of Three Antarctic Notothenioid Fishes | SeungChulShin | PLOS one |
1134 | 201212 | Evaluation of the Probiotic Potential of Bacillus polyfermenticus CJ6 Isolated from Meju, a Korean Soybean Fermentation Starter | 정지혜 | Journal of microbiology and biotechnology |
1135 | 201212 | Proof-of-concept study of chitosan-based carbon dioxide indicator for food packaging applications | Jung, Junho | FOOD CHEMISTRY |
1136 | 201212 | Physicochemical Properties and Antioxidant Activities of Commercial Vinegar Drinks in Korea | Sun-HeeKim | Food Science and Biotechnology |
1137 | 201212 | 칼륨죽염의 in vitro 항암 기능성 증진 효과 | 조흔 | 한국식품영양과학회지 |
1138 | 201212 | 고구마 네 가지 품종의 조리방법에 따른 생리활성 변화 | 이영민 | 한국영양학회지 |
1139 | 201212 | Glyceollin-containing fermented soybeans improve glucose homeostasis in diabetic mice | 박선민 | Nutrition |
1140 | 201212 | Antioxidant Activities of Ginseng Seeds Treated by Autoclaving | 김경탁 | Journal of Ginseng Research |
1141 | 201212 | 2010년 가축 및 도축장 식육에서 분리한 Salmonella 의 항생제내성 | 김수란 | 한국수의공중보건학회지 |
1142 | 201212 | 자동착유시스템의 투자효과분석 | 김윤호 | 한국농촌지도학회지 |
1143 | 201212 | Comparison of salty taste acuity and salty taste preference with sodium intake and blood pressure based on zinc nutritional status in two rural populations in Korea | Choe, Jeong-Sook | NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE |
1144 | 201212 | 김치에서 분리한 Lactobacillus plantarum AF1의 흰쥐에 대한 반복투여독성 | 이재준 | 한국식품영양과학회지 |
1145 | 201212 | Anti-Obesity Effect of Red Garlic Composites in Rats Fed a High Fat-Cholesterol Diet | 이수정 | 한국생명과학회지 |
1146 | 201212 | Momilactione B inhibits protein kinase A signaling and reduces tyrosinase-related proteins 1 and 2 expression in melanocytes | Lee, Ji Hae | Biotechnology letters |
1147 | 201212 | Changes in Microbial Population and Quality of Microgreens Treated with Different Sanitizers and Packaging Films | 찬드라 두랄 | HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY |
1148 | 201212 | GAP 모델 확립을 위한 토마토 농장 수확단계의 위해요소 조사 및 분석 | 이채원 | 농업생명과학연구 |
1149 | 201212 | 제과제빵류 냉동 기술의 신기술과 동향(Innovative Techniques and Trends in Freezing Technology of Bakery Products) | 최영진 | 식품과학과 산업(Food Science and Industry) |
1150 | 201212 | 전통고추장에서 유해균 억제 및 Biogenic Amines분해 능력을 가지는 Bacillus licheniformis SCK B11의 분리 | 김용상 | 미생물학회지 |
1151 | 201212 | 전해수를 이용한 들깻잎 중 Salmonella typhimurium와 Staphylococcus aureus의 저감화 효과 분석 | 김세리 | 한국식품과학회지 |
1152 | 201212 | 라만분광을 이용한 오이종자 발아예측 | 모창연 | 바이오시스템공학 |
1153 | 201212 | 우유에서 생리활성 펩타이드의 생산 | 설국환 | 한국유가공기술과학회지 |
1154 | 201212 | Weibull 분포 모형을 이용한 굴참나무 임분수확 및 탄소저장량 추정 | 손영모 | 한국임학회지 |
1155 | 201212 | Nrf2-dependent and Nrf2-independent induction of phase 2 detoxifying and antioxidant enzymes during keratinocyte differentiation | Piao, Mei Shan | ARCHIVES OF DERMATOLOGICAL RESEARCH |
1156 | 201212 | Probiotic modulation of dendritic cells co-cultured with intestinal epithelial cells | 박명수 | WORLD JOURNAL OF GASTROENTEROLOGY |
1157 | 201212 | 수삼 구매 시 고려속성에 따른 시장세분화 | 이동민 | Agribusiness and information management |
1158 | 201212 | 밀리타리스 동충하초(Cordyeps militaris) 에탄올 추출물의 면역억제 마우스 면역활성에 미치는 영향 | 김혜주 | 한국식품영양과학회지 |
1159 | 201212 | 위해요소관리 중심의 GAP모델 확립을 위한 사과재배단계의 화학적, 생물학적 위해평가 | 심원보 | 농업생명과학연구 |
1160 | 201212 | 한국 과수 농약살포자 위해성 평가 연구 | 홍순성 | 농약과학회지 |
1161 | 201212 | In Vitro Activities of Antimicrobials Against Brucella abortus Isolates from Cattle in Korea During 1998-2006 | Heo, Eun-Jeong | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
1162 | 201212 | Determination of aminoglycosides in milk by liquid chromatography with tandem mass spectrometry | 임채미 | 한국수의공중보건학회지 |
1163 | 201212 | 증숙 및 발효 더덕의 이화학적 특성 및 생리활성 변화 | 정래승 | 한국식품과학회지 |
1164 | 201212 | Pistacia chinensis Methanolic Extract Attenuated MAPK and Akt Phosphorylations in ADP Stimulated Rat Platelets In Vitro | Park, Ji Young | EVIDENCE-BASED COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE |
1165 | 201212 | Inhibitory effect of Psidium guajava water extract in the development of 2,4-dinitrochlorobenzene-induced atopic dermatitis in NC/Nga mice | Choi, Jae Ho | FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY |
1166 | 201212 | Simple approach in HACCP for evaluating the risk level of hazards using probability distributions | Gyung-JinBahk | Food Control |
1167 | 201212 | Prevalence of Plasmid-Mediated Quinolone Resistance Determinants Among Escherichia coli Isolated from Food Animals in Korea | Tamang, Migma Dorji | FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE |
1168 | 201212 | 신선편이 브로콜리의 품질과 미생물 성장에 영향을 주는 소성칼슘용액 세척 및 열처리 효과 | 김지강 | 생물환경조절학회지 |
1169 | 201212 | 벼 유기재배 농법별 경영성과 분석 | 박주섭 | 한국유기농업학회지 |
1170 | 201212 | 유통 마른 김(Porphyra sp.)의 중금속(Hg, Pb, Cd) 함량과 위해성 평가 | 손광태 | Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences |
1171 | 201212 | Estrogen receptor mediated effects of Cimicifuga extracts on human breast cancer cells. | JoonwooPark | Die Pharmazie |
1172 | 201212 | Effects of Bacteriophage Supplementation on Egg Performance,Egg Quality, Excreta Microflora, and Moisture Content in Laying Hens | P.Y.Zhao | Asian-Australasian Journal of Animal Sciences (AJAS) |
1173 | 201212 | 국내 체류 외국인 및 내국인의 전통향토음식에 대한 기호도 비교 분석 | 차성미 | 한국식생활문화학회지 |
1174 | 201212 | Distribution of Lactic Acid Bacteria in Garlic (Allium sativum) and Green Onion (Allium fistulosum) Using SDS-PAGE Whole Cell Protein Pattern Comparison and 16S rRNA Gene Sequence Analysis | Hyun-JiJung | Food science and biotechnology |
1175 | 201212 | 식미 증진을 위한 최적 도정도 구명 | 이점식 | 한국작물학회지 |
1176 | 201212 | Potential use of natural pigments on laccase-based TTI prototype: substrate specificities and variations in Arrhenius activation energy | EunjiKim | Food Science and Biotechnology |
1177 | 201212 | Carbon dioxide sensors for intelligent food packaging applications | PradeepPuligundla | Food Control |
1178 | 201212 | Ginsenoside Rg2 induces orphan nuclear receptor SHP gene expression and inactivates GSK3 beta via AMP-activated protein kinase to inhibit hepatic glucose production in HepG2 cells | Yuan, Hai-Dan | CHEMICO-BIOLOGICAL INTERACTIONS |
1179 | 201212 | 한국전통 궁중간장류의 생리활성 분석 | 이남근;함영태 | 한국식품영양과학회 |
1180 | 201212 | 우루시올을 활용한 폴리우루시올(PUOH)제조 및 LDPE/YPUOH 복합필름 특성에 관한 연구 | 서종철; 김도완 | 한국공업화학 |
1181 | 201212 | 균온처리 냉동기법- 식품냉동시 내부압력에 의한 조직 파괴에 관한 조사 연구 - | 정진웅 | Bulletin of Food Technology |
1182 | 201212 | Visible to SWIR hyperspectral imaging for produce safety and quality evaluation | 김문성 | Sensing and Instrumentation for Food Quality and Safety |
1183 | 201212 | Hematopoietic Effect of Bacillus subtilis-Fermented Antler Extract on Phenylhydrazine-Induced Hemolytic Anemia in Sprague-Dawley Rats | Lee, Sang Hun | JOURNAL OF MEDICINAL FOOD |
1184 | 201212 | Dioxinodehydroeckol inhibits melanin synthesis through PI3K/Akt signalling pathway in a-melanocyte-stimulating hormone-treated B16F10 cells | 이민섭 | EXPERIMENTAL DERMATOLOGY |
1185 | 201212 | Genome Sequence of Sphingomonas sp. Strain PAMC 26621, an Arctic-Lichen-Associated Bacterium Isolated from a Cetraria sp. | HyoungseokLee | Journal of Bacteriology |
1186 | 201212 | Effects of rigor state, thawing temperature, and processing on the physicochemical properties of frozen duck breast muscle | H.W.Kim | Poultry science |
1187 | 201212 | Evaluation on anti-adipogenic activity of flavonoid glucopyranosides from Salicornia herbacea | 공창숙 | PROCESS BIOCHEMISTRY |
1188 | 201212 | Coriandrum sativum L. Protects Human Keratinocytes from Oxidative Stress by Regulating Oxidative Defense Systems | 김효근 | SKIN PHARMACOL PHYS |
1189 | 201212 | Determining the geographical origin of Chinese cabbages using multielement composition and strontium isotope ratio analyses | Kwang-SikLee | Food Chemistry |
1190 | 201212 | Ginsenoside Rg1 Promotes Glucose Uptake Through Activated AMPK Pathway in Insulin-resistant Muscle Cells | Hye-MinLee | PHYTOTHERAPY RESEARCH |
1191 | 201212 | 미산성 전해수로 처리한 생식원료의 저장 중 미생물 저감 효과 및 색도 변화 | 김광희 | 한국식품영양과학회지 |
1192 | 201212 | Comparison of Meat Quality Traits, Free Amino Acid and Fatty Acid on Longissimus Lumborum Muscles from Hanwoo, Holstein and Angus Steers, Fattened in Korea | 정다운 | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
1193 | 201212 | 품종과 건조방법에 따른 고춧가루의 집단 특성 | 강유리 | 한국식품영양과학회지 |
1194 | 201212 | 유기산 및 초음파 병용처리된 전해수를 이용한 들깻잎 중 Salmonella Typhimurium, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus의 저감효과 | 김세리 | 한국식품위생안전성학회지 |
1195 | 201212 | 메주분말을 두부분말로 대체한 개량식 고추장의 품질특성에 관한 연구 | 김하윤 | Culinary Research(한국조리학회지) |
1196 | 201212 | 건강한 한국성인에서 대사증후군과 아디포넥틴, 인슐린 저항성의 연관성 | 백현욱 | 대한비만학회지 |
1197 | 201212 | 국내 시판 막걸리의 품질특성 비교 | 정용진 | 한국식품저장유통학회 |
1198 | 201212 | 냉해동 온도에 따른 마쇄 홍고추의 품질특성 변화 | 황인국 | 한국식품영양학회지 |
1199 | 201212 | 시판 사과식초의 산도에 따른 품질특성 비교 | 조덕조 | 한국식품과학회지 |
1200 | 201212 | Alloxan에 의해 유발된 산화스트레스에 대한 과일과 채소 추출물의 췌장베타세포 생존율과 항산화 효소활성 효과 | 김인혜 | 한국인간식물환경학회지 |
https://smartstore.naver.com/smallme/products/6133820192
반응형
'놀면서 일하기 > 농업-임업-어업-물산업-6차산업' 카테고리의 다른 글
식품-유통 관련 특허목록 1-300 (0) | 2022.01.02 |
---|---|
식품-유통 R&D 관련 논문 1201~~~ (0) | 2022.01.01 |
식품-유통 R&D 관련 논문 601-900 (0) | 2022.01.01 |
식품-유통 R&D 관련 논문 301-600 (0) | 2022.01.01 |
식품-유통 R&D 관련 논문 1-300 (0) | 2022.01.01 |
댓글