반응형
식품-유통 R&D 관련 논문 601-900
https://smartstore.naver.com/smallme/products/6133820192
no | 발표년월 | 논문명 | 저자 | 게재지명 |
601 | 201112 | Hypoglycemic effects of germinated rough rice extract in streptozotocin-induced diabetic rats | 이연리 | Journal of Food Science and Nutrition(한국식품영양과학회) |
602 | 201112 | SO2 발생 패드처리가 포도 과실의 저장성에 미치는 영향 | 임병선 | 농업과학연구 - 충북대학교 |
603 | 201112 | Mapping Quantitative Trait Loci for Leaf and Heading-related Traits in Chinese Cabbage (Brassica rapa L. ssp pekinesis) | Ge, Yu | HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY |
604 | 201112 | 발아기간에 따른 벼(Oryza sativa L.)의 화학성분 변화 | 김현영 | 한국식품영양과학회지 = Journal of the Korean society of food science and nutrition |
605 | 201112 | Capsaicin attenuates palmitate-induced expression of macrophage inflammatory protein 1 and interleukin 8 by increasing palmitate oxidation and reducing c-Jun activation in THP-1 (human acute monocytic leukemia cell) cells | Choi, Sung-E | NUTRITION RESEARCH |
606 | 201112 | 영상처리를 통한 청과물의 품질 판별 기술 | 강석원 | Procedia Food Science |
607 | 201112 | Effect of Hen Egg Supplementation on Blood Lipid Profile and Fecal Bile Acid of C57BL/6 Mouse Fed Normal and High Cholesterol Diet | Jang, Aera | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
608 | 201112 | Growth Profile and Toxigenicity of Bacillus cereus in Ready-to-eat Food Products of Animal Origin | Oh, Mi-Hwa | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
609 | 201112 | 차광재배 가루녹차의 이화학적 품질특성 | 김상희 | 한국식품과학회지 |
610 | 201112 | Optimization of various extraction methods for quercetin from onion skin using response surface methodology | Jin, Eun Young | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
611 | 201112 | 천일염 중 유기염소계 잔류성 유기오염물질 (POPs) 잔류분석 | 최근형 | 농약과학회지 |
612 | 201112 | 농산물 산지출하조직의 농업노동력 지원 필요성과 운영 사례 분석 | 장민기 | 식품유통연구 |
613 | 201112 | 소설 [토지]를 통한 구한말에서 일제 강점기의 음식문화연구 | 김미혜 | 한국식생활문화학회지 |
614 | 201112 | 미강과 솔잎, 강황 분말을 첨가한 현미에 배양한 장수버섯 균사체 추출물의 생리활성에 관한 연구 | 박효숙 | 한국균학회지 |
615 | 201112 | Cytotoxic Activity of beta-Caryophyllene Oxide Isolated from Jeju Guava (Psidium cattleianum Sabine) Leaf | Jun, Neung Jae | RECORDS OF NATURAL PRODUCTS |
616 | 201112 | 우유 및 유제품의 안전성 평가를 위한 병원성미생물 검사법 | 김현욱 | 한국유가공기술과학회지 |
617 | 201112 | In vitro antioxidant activity, total phenolics and flavonoids analysis from celery (Apium graveolens) leaves | 정일민 | 한국약용작물학회지 |
618 | 201112 | 황국균을 이용한 낱알누룩의 제조 및 이들의 품질특성 | 백성열 | 동아시아식생활학회지 |
619 | 201112 | Regulatory roles of ganglioside GQ1b in neuronal cell differentiation of mouse embryonic stem cells | Kwak, Dong Hoon | BMB reports |
620 | 201112 | 농작업자에 대한 농약 노출의 정량적 평가 방법 | 김은혜 | 농약과학회지 |
621 | 201112 | Inhibitory Effect of Polysaccharide from Kefir Grain on the Infection of MA-104 Cell by Human Rotavirus | Lee, Jong-Ik | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
622 | 201112 | 쌀로부터 Bacillus cereus group의 분리와 Biofilm 형성 특성 | 김진영 | 한국식품영양학회지 |
623 | 201112 | Analysis of Biotin in Korean Representative Foods and Dietary Intake Assessment for Korean | 김지영 | Food Science and Biotechnology |
624 | 201112 | 한국인의 대사증후군과 다량 영양소의 섭취패턴 | 정현주 | 한국영양학회지 |
625 | 201112 | Phenotypic and Genotypic Characterization of Salmonella spp. Isolated from Pigs and their Farm Environment in Korea | Lim, Suk-Kyung | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
626 | 201112 | Effects of a Rubus coreanus Miquel supplement on plasma antioxidant capacity in healthy Korean men | Lee, Ji Eun | NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE |
627 | 201112 | Enhancement of IL-18 expression by Paecilomyces tenuipes | Sapkota, Kumar | MYCOSCIENCE |
628 | 201112 | 압출쌀가루의 이화학적 특성 및 밀가루 대체 쿠키 특성 | 위경진 | 산업식품공학 |
629 | 201112 | 쌀 시럽박의 단백질 가수분해 특성 | 김창원 | 생명과학회지 |
630 | 201112 | 한외여과 농축유로 제조한 모짜렐라 치즈의 품질에 관한 연구 | 송광영 | Korean J.Food Sci. |
631 | 201112 | 단순가공 식품재료 개발을 위한 단체급식에서의 채소류 이용의 현황 조사 | 백옥희 | 동아시아식생활학회지 |
632 | 201112 | 초고압 및 초음파 추출공정을 이용한 매자나무 수피의 향장활성 증진 | 하지혜 | 한국약용작물학회지 |
633 | 201112 | 참빗살나무 어린 순의 영양 성분 분석 | 강민승 | 동아시아식생활학회지 |
634 | 201112 | 알루미늄 내성과 민감성 보리의 빠른 screening 과 원형질막 H+-ATPase의 발현 | 김현성 | 한국작물학회지 |
635 | 201112 | 생강 분획의 gingerols 분석 및 초임계 추출물의 항산화 효과 | 이은주 | 한국식품과학회지 |
636 | 201112 | 학교 급식의 지역농산물 활용에 대한 농업인 인식에 관한 연구 | 김 영 | 농촌지도와 개발 |
637 | 201112 | 농번기 농업인의 에너지필요추정량 설정을 위한 활동량 및 신체활동수준 평가 | 김은경 | 한국식생활문화학회지 |
638 | 201112 | 농촌 폐경후 여성의 비만 지표에 따른 비만율 비교 및 혈중 지질과의 상호관련성 | 최정숙 | 한국식생활문화학회지 |
639 | 201112 | 사과의 삼투압처리 후 열풍 및 동결건조에 따른 품질 특성 | 김기창 | 한국식품영양과학회지 |
640 | 201112 | The effects of hempseed meal intake and linoleic acid on Drosophila models of neurodegenerative diseases and hypercholesterolemia | Lee, Min Jung | MOLECULES AND CELLS |
641 | 201112 | 개발 PLA 필름으로 포장한 파프리카의 신선도 | 박형우 | KOREAN JOURNAL OF PACKAGING SCIENCE & TECHNOLOGY |
642 | 201112 | Preparation and Characterization of Agar/Clay Nanocomposite Films: The Effect of Clay Type | Rhim, Jong-Whan | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
643 | 201112 | De novo genetic variation associated with retrotransposon activation, genomic rearrangements and trait variation in a recombinant inbred line population of Brassica napus derived from interspecific hybridization with Brassica rapa | Zou, Jun | PLANT JOURNAL |
644 | 201112 | 고추씨 물추출물이 고지방 고콜레스테롤 식이 흰쥐의 항산화 효소 활성 및 산화적 손상에 미치는 영향 | 최정화 | 한국영양학회지 |
645 | 201112 | LC-MS/MS와 Ion Chromatography를 이용한 테트라민 분석 | 송기철 | 한국수산과학회지 |
646 | 201112 | 강우에 따른 거제만해역 육상오염원의 영향평가 | 하광수 | 한국수산과학회지 |
647 | 201112 | Genic Microsatellite Markers in Brassica rapa: Development, Characterization, Mapping, and Their Utility in Other Cultivated and Wild Brassica Relatives | Ramchiary, Nirala | DNA RESEARCH |
648 | 201112 | Identification of potential microRNAs and their targets in Brassica rapa L. | Dhandapani, Vignesh | MOLECULES AND CELLS |
649 | 201112 | 사과농축액을 이용한 간장조림소스의 품질특성 | 최수근 | 동아시아식생활학회지 |
650 | 201112 | Protective effect of Chlorella vulgaris against lead-induced oxidative stress in rat brains | HyeJun Yun | Journal of health science |
651 | 201112 | 소설 미망 속 19세기 말 개성의 음식문화 | 김미혜 | 한국식생활문화학회지 |
652 | 201112 | 질량분석기 기반 전자코를 이용한 저장 온도별 머스크멜론의 향기 패턴 분석 | 윤예리 | 한국식품과학회지 |
653 | 201112 | Safety Evaluation and Immunogenicity of Arabinose-Based Conditional Lethal Salmonella Gallinarum Mutant Unable to Survive Ex Vivo as a Vaccine Candidate for Protection Against Fowl Typhoid | Chaudhari, Atul A. | AVIAN DISEASES |
654 | 201112 | Volatile flavor composition of gamguk (Chrysanthemum indicum) flower essential oils | Choi, Hyang-Sook | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
655 | 201112 | 발아 보리 및 혼합 복합분을 이용한 국수의 특성 | 발아보리및혼합복합분을이용한국수의특성 | 한국식품저장유통학회지 |
656 | 201112 | Optimizing the replacement of pork fat with fractionated barley flour paste in reduced-fat sausage | ChoiJ.W. | Food Science and Biotechnology |
657 | 201112 | Bacillus amyloliquefaciens CHP-12에 의한 대두 발효물의 Cyclo-His-Pro (CHP) 함량 증진 및 항당뇨 효과 | 나경수 | KSBB Journal |
658 | 201112 | Protective Effect of Cyclo(His-Pro) on Streptozotocin-Induced Cytotoxicity and Apoptosis In Vitro | Koo, Kwang Bon | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
659 | 201112 | 헴프종자 자엽세포의 저장과립에 관한 형태학적 연구 | 이나영 | Korean J. Microscopy |
660 | 201112 | 펄프?제지용 원료로서의 삼 섬유 이용에 관한 연구(제2보) | 이명구 | Journal of Korea TAPPI (펄프?종이기술) |
661 | 201112 | Isolation and Characterization of Edestin from Cheungsam Hempseed | KimJum-Ji | JOURNAL OF APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
662 | 201112 | Differential effects of steaming time and frequency for manufactured Red Liriope Platyphyllaon on NGF secretion ability and NGF receptor signal pathway | SunIlChoi | 한국실험동물학회 국제학술대회 |
663 | 201112 | Purification and characterization of antifungal δ-dodecalactone from Lactobacillus plantarum AF1 isolated from kimchi | Yang, E. J. | Journal of Food Protection |
664 | 201112 | ACE-inhibitory Effect and Physicochemical Characteristics of Yogurt Beverage Fortified with Whey Protein Hydrolysates | Lim, Sung-Min | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
665 | 201112 | Characterization of oil including astaxanthin extracted from krill (Euphausia superba) using supercritical carbon dioxide and organic solvent as comparative method | KoreanJ.Chem.Eng | Korean J. Chem. Eng |
666 | 201112 | A simple and rapid technique for the authentication of the ginseng cultivar, Yunpoong, using an SNP marker in a large sample of ginseng leaves | Sun, Hua | GENE |
667 | 201112 | 쇠고기와 돼지고기를 이용한 친환경 가열조리기기 개발 | 권기현 | 한국기계학회 학술대회 논문집 |
668 | 201112 | 양식 넙치(Paralichthys olivaceus)에 경구투여한 Ampicillin 및 Amoxicillin의 어류체내 잔류량의 변화 | 손광태 | 한국수산과학회지 |
669 | 201112 | Transcriptionally and phylogenetically analyzing the P protein gene of glycine decarboxylase for understanding the evolution of C(3)-C(4) species in Brassicaceae | Zhang, Chunyu | HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY |
670 | 201112 | 김치로부터 분리한 Lactobacillus sakei K-7의 항충치 활성 특성 | 문진석 | 한국생물공학회지 |
671 | 201112 | 국산 포도로부터 분리한 야생효모의 동정 및 특성 | 최상훈 | 한국식품저장유통학회 |
672 | 201112 | 살충제 fenthion 살포시 농작업자 노출 측정을 위한 분석/시험방법 검증 | 김은혜 | 농약과학회지 |
673 | 201112 | Genetic Diversity of Cultivable Plant Growth-Promoting Rhizobacteria in Korea | Kim, Won-Il | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
674 | 201112 | Enhanced Immunomodulatory Activity of Gelatin-Encapsulated Rubus coreanus Miquel Nanoparticles | Seo, Yong Chang | INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES |
675 | 201112 | 지역특산물을 이용한 떡볶이 소스개발 | 김수희 | 경민대학연구논총 |
676 | 201112 | Camellia Oil로부터 1(3)-Palmitoyl-2-Oleoyl-3(1)-Stearoyl Glycerol을 함유한 효소적 합성반응물의 최적화 연구 | 황윤익 | 한국식품저장유통학회 |
677 | 201112 | 발아 대두 및 검정콩으로 제조한 된장의 품질 특성 | 김형은 | 한국식품과학회 |
678 | 201112 | 유청단백질 Glycomacropeptide에서 분리한 NANA의 안전성 및 염증저하 메카니즘 구명연구 | 김희경 | 한국유가공기술학회지 |
679 | 201112 | 배추 생산자들의 신종자 이용 행태에 관한 연구 | 홍승지 | 농업과학연구 |
680 | 201112 | Cordyceps militaris extract suppresses dextran sodium sulfate-induced acute colitis in mice and production of inflammatory mediators from macrophages and mast cells | Han, Eun Su | JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY |
681 | 201112 | Screening of Korean edible wild plants for estrogenic activity using MCF-7 cell proliferation assay | Lee, Y. M. | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
682 | 201112 | 파프리카의 농산물우수관리제도(GAP)적용을 위한 재배단계의 위해요소 분석 | 남민지 | 한국식품위생안전성학회지 |
683 | 201112 | 농가경영수준에 따른 교육 필요도 조사 분석 | 이순석 | 농업교육과 인적자원개발(한국농업교육학회) |
684 | 201112 | 다른 수분함량으로 압출성형한 다수확 멥쌀가루의 이화학적 특성 | 신말식 | 한국식품조리과학회지 |
685 | 201112 | 간장 유래 혈전분해 효소 생산 균주의 분리 및 배양학적 특성 | 백성열 | 한국미생물생명공학회지 |
686 | 201112 | 초고압 가공 공정을 통한 지치 추출물의 항암 활성 증진 | 서용창 | 한국약용작물학회지 |
687 | 201112 | Comparison of volatile and non-volatile compounds as antioxidant indicators of water spinach (Ipomoea aquatic Forsk.) | 심순미 | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
688 | 201112 | Evaluation of Potential Reference Genes for Quantitative RT-PCR Analysis in Fusarium graminearum under Different Culture Conditions | Kim, Hee-Kyoung | PLANT PATHOLOGY JOURNAL |
689 | 201112 | Silver-stained fibrin zymography: separation of proteases and activity detection using a single substrate-containing gel | Chung, Dong-Min | BIOTECHNOLOGY LETTERS |
690 | 201112 | 2010년 국내산 및 수입 축산물의 잔류 동물용의약품 탐색조사 | 조병훈 | 한국수의공중보건학회지 |
691 | 201112 | Development of degradable LDPE films ans their properties | Si-hoonJang | 한국환경기술학회지 |
692 | 201112 | Lactobacillus kimchicus sp. nov., a beta-glucosidase-producing bacterium isolated from kimchi | Liang, Zhi-Qi | INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY |
693 | 201112 | Bacillus polyfermenticus CJ6가 생산하는 항세균물질의 특성 및 병원성 식중독 미생물의 성장억제효과 | 정지혜 | 한국식품영양과학회지 |
694 | 201112 | Kaempferol acts through mitogen-activated protein kinases and protein kinase B/AKT to elicit protection in a model of neuroinflammation in BV2 microglial cells | Park, S. E. | BRITISH JOURNAL OF PHARMACOLOGY |
695 | 201112 | 절임 방법에 따른 배추 조직 및 염도 변화 | 이명기 | 한국식품영양과학회지 |
696 | 201112 | Emergence of Extended-Spectrum beta-Lactamase (CTX-M-15 and CTX-M-14)-Producing Nontyphoid Salmonella with Reduced Susceptibility to Ciprofloxacin among Food Animals and Humans in Korea | Tamang, Migma Dorji | JOURNAL OF CLINICAL MICROBIOLOGY |
697 | 201112 | Effect of LES on recovery capability of DNAB-induced allergic contact dermatitis in rat | JeongSookKim | J. of Life Science |
698 | 201112 | The thermostability, bioactive compounds and antioxidant activity of some vegetables subjected to different durations of boiling: Investigation in vitro | Im, Myang Hee | LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
699 | 201112 | 전통 막걸리의 저장중 효모와 세균의 변화 | 민진홍 | 한국균학회지 |
700 | 201112 | Proteasome inhibitor-I enhances tunicamycin-induced chemosensitization of prostate cancer cells through regulation of NF-kB and CHOP expression | Pham, Thi Thu Huong | Cellular Signalling |
701 | 201112 | Physiological Characteristics and Production of Vitamin K(2) by Lactobacillus fermentum LC272 Isolated from Raw Milk | Lim, Sang-Dong | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
702 | 201112 | 곡류 도정에 따른 지방산 조성 변화 연구 | 조영숙 | 한국환경농학회지 (Online) |
703 | 201112 | 인삼포장에서 인삼줄기버섯파리의 친환경 방제법 | 서미자 | 농약과학회지 |
704 | 201112 | 농번기 농업인의 에너지필요추정량 설정을 위한 활동량 및 신체활동수준 평가 | 김은경 | 대한지역사회영양학회지 |
705 | 201112 | 소설 『토지』에 나타난 경상남도 향토 음식문화 | 정혜경 | 한국식생활문화학회지 |
706 | 201112 | 마쇄홍고추 첨가가 김치의 품질 특성에 미치는 영향 | 황인국 | 한국식품영양과학회지 |
707 | 201112 | An integrated passive micromixer-magnetic separation-capillary electrophoresis microdevice for rapid and multiplex pathogen detection at the single-cell level | Jung, Jae Hwan | LAB ON A CHIP |
708 | 201112 | Protective Effects of Ginger Supercritical Extract against Oxidative Damage in L6 Muscle Cells | Lee, Yeonmi | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
709 | 201112 | Optimal Production of Fermented Whey Presenting Bifidogenic Growth Stimulator Activity | Lee, Jong-Kwang | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
710 | 201112 | Identification and characterization of class I chitinase in Panax ginseng C. A. Meyer | Pulla, Rama Krishna | MOLECULAR BIOLOGY REPORTS |
711 | 201112 | In silico gene expression analysis in Codonopsis lanceolata root | Sathiyamoorthy, Subramaniyam | MOLECULAR BIOLOGY REPORTS |
712 | 201112 | 전기분해수를 이용한 절임 조건에 따른 배추의 품질 특성 | 성정민 | 한국식품영양과학회지 |
713 | 201112 | 국내 시판김치의 김치담금부터 숙성까지의 미생물 균총 변화 | 장지윤 | 한국식품저장유통학회지 |
714 | 201112 | 톳(Hizikia fusiformis )의 Sprague-Dawley계 흰쥐에서 항고지혈증 및 항동맥경화증 효능 | 이승주 | 한국수산과학회지 |
715 | 201112 | 발아 벼 부위별 추출물의 항산화활성과 Angiotensin Converting Enzyme I 저해활성 | 김현영 | 한국식품영양과학회지 |
716 | 201112 | 농가맛집 운영유형별 방문객의 기대 및 인식, 만족도 조사 | 이진영 | 한국지역사회생활과학회지 |
717 | 201112 | 시판 백미의 미생물학적 프로파일 정량분석 | 김근성 | 한국식품위생안정성학회지 |
718 | 201112 | 농촌지역 초중고 학생들의 김치 섭취실태 및 기호도 분석 -충청북도에 위치한 학교를 중심으로- | 문성원 | 한국조리학회지 |
719 | 201112 | The ethyl acetate extract of Cordyceps militaris inhibits IgE-mediated allergic responses in mast cells and passive cutaneous anaphylaxis reaction in mice | Oh, Joo Yeon | JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY |
720 | 201112 | 냄새저감형 율무청국장 제조에 관한 연구 | 박주헌 | 한국식품영양과학회 |
721 | 201112 | 진균 발효제 Rhizopus stolonifer No.17과 알콜 발효성 Saccharomyces cerevisiae를 이용하여 제조한 항고혈압성 전통주의 간 독성 | 강민구 | 한국균학회지 |
722 | 201112 | Psidium guajava extract inhibits thymus and activation-regulated chemokine (TARC/CCL17) production in human keratinocytes by inducing heme oxygenase-1 and blocking NF-kB and STAT1 activation | Han, Eun Hee | ENVIRONMENTAL TOXICOLOGY AND PHARMACOLOGY |
723 | 201112 | Transient receptor potential (MP) A1 activated currents in TRPV1 and cholecystokinin-sensitive cranial visceral afferent neurons | Choi, Myung-Jin | BRAIN RESEARCH |
724 | 201112 | 저온 저장온도가 수삼의 품질에 미치는 영향 | 김희수 | 한국식품저장유통학회 |
725 | 201112 | Effect of Microfluidization on in Vitro Micellization and Intestinal Cell Uptake of Lutein from Chlorella vulgaris | Cha, Kwang Hyun | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY |
726 | 201112 | BIOCONVERSION OF GINSENOSIDE RB1 INTO COMPOUND K BY LEUCONOSTOC CITREUM LH1 ISOLATED FROM KIMCHI | Quan, Lin-Hu | BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY |
727 | 201112 | 인삼 1차 부산물의 생산량 및 기능성 성분 특성 | 김관후 | 한국약용작물학회지 |
728 | 201112 | Preparation and Characterization of Pectin Hydroxamates from Citrus Unshiu Peels | 배인영 | Journal of Excipients and Food Chemicals |
729 | 201112 | 등숙기 온도변이가 중만생종 벼의 쌀 품질과 식미치에 미치는 영향 | 최경진 | 한국작물학회지 |
730 | 201112 | 포장재와 저장온도에 따른 소포장 김치의 품질특성 | 박혜영 | 한국식품조리과학회지 |
731 | 201112 | Anticancer Activity and Quantitative Analysis of Glucosinolates from Green and Red Leaf Mustard | 김 활 | 한국식품영양학회지 |
732 | 201112 | 국내 농산물의 카드뮴 및 납 함량 조사 및 위해 평가 | 김지영 | 한국환경농학회지 (Online) |
733 | 201112 | Aspergillus 속 곰팡이를 이용한 액체종국 제조 및 밀누룩의 품질특성 | 최정실 | 한국미생물생명공학회지 |
734 | 201112 | Anti-Wrinkle Effect of Ulmus davidiana Extracts | 김영옥 | 한국약용작물학회지 |
735 | 201112 | 벼 기계이앙 재배에서 벼와 잡초 경합에 따른 벼수량 및 요방제수준 예측 | 문병철 | 한국잡초학회지 |
736 | 201112 | Barley Intake Induces Bile Acid Excretion by Reduced Expression of Intestinal ASBT and NPC1L1 in C57BL/6J Mice | Hoang, Minh-Hien | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY |
737 | 201112 | Leuconostoc mesenteroides CJNU 0147 and Lactobacillus casei CJNU 0588 Improve Growth of a Bifidobacterium lactis Strain in Co-cultures | Ji-EunEom | Journal of Food Science and Nutritjon |
738 | 201112 | SCREENING AND OPTIMIZATION OF PECTIN LYASE AND POLYGALACTURONASE ACTIVITY FROM GINSENG PATHOGEN CYLINDROCARPON DESTRUCTANS | Sathiyaraj, Gayathri | BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY |
739 | 201112 | Shelf-life of cooked rice supplemented with phytic acid | 박영서 | Food Engineering Progress |
740 | 201112 | Gray mold on carrot caused by Botrytis cinerea in Korea | 박경훈 | 식물병연구 |
741 | 201112 | 베트남 소재 한식당 경영주 사례조사를 통한 한식세계화 방안 | 정혜경 | 한국식생활문화학회지 |
742 | 201112 | EVALUATION FOR ANTIBACTERIAL EFFECTS OF VOLATILE FLAVORS FROM CHRYSANTHEMUM INDICUM AGAINST FOOD-BORNE PATHOGENS AND FOOD SPOILAGE BACTERIA | Lee, J. H. | JOURNAL OF FOOD SAFETY |
743 | 201112 | Transcript profiling of antioxidant genes during biotic and abiotic stresses in Panax ginseng C. A. Meyer | Sathiyaraj, Gayathri | MOLECULAR BIOLOGY REPORTS |
744 | 201112 | Quality Properties of Peeled Ginger by Controlled Atmosphere(CA) Storage박피생강의 품질특성 | 김경탁 | 한국식품위생안전성학회 |
745 | 201112 | 미나리 프락토올리고당 발효액의 발효기간에 따른 품질특성 및 간암세포 증식 억제 효과 | 김민주 | 한국식품과학회지 |
746 | 201112 | 모델 기반 EPCglobal 네트워크의 성능 분석 | 강용신 | IE Interfaces |
747 | 201112 | Evaluation of safety and protection efficacy on cpxR and lon deleted mutant of Salmonella Gallinarum as a live vaccine candidate for fowl typhoid | Matsuda, Kiku | VACCINE |
748 | 201112 | 과실주스 침지 및 동결건조로 제조된 산약 칩의 특성 및 생리활성 평가 | 이만효 | Korean J. Microbiol. Biotechnol. |
749 | 201112 | 우수 낙농관리를 위한 가이드 | 김민경 | 한국유가공기술과학회지 |
750 | 201112 | 반응표면분석법에 의한 1-Palmitoyl-2-Oleoyl-3-Oleoyl Glycerol과 1-Palmitoyl-2-Oleoyl-3-Palmitoyl Glycerol의 아세톤 분별 공정 최적화 | 신정아 | 한국식품영양과학회지 |
751 | 201112 | Protective mechanisms of anthocyanins from purple sweet potato against tert-butyl hydroperoxide-induced hepatotoxicity | Hwang, Yong Pil | FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY |
752 | 201112 | Occurrence of Virulence Determinants in Fecal Enterococcus faecalis Isolated from Pigs and Chickens in Korea | Hwang, In Yeong | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
753 | 201112 | Exopolysaccharide-Overproducing Lactobacillus paracasei KB28 Induces Cytokines in Mouse Peritoneal Macrophages via Modulation of NF-kappa B and MAPKs | Kang, Hee | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
754 | 201112 | 정밀분석용 용매 및 spe의 nonylphenols 오염평가 및 제거 | 최근형 | 농약과학회지 |
755 | 201112 | Fermented kimchi reduces body weight and improves metabolic parameters in overweight and obese patients | Kim, Eun Kyoung | NUTRITION RESEARCH |
756 | 201112 | 인구통계학적 변인에 따른 막걸리 음용실태 및 건강관련 인식 조사 | 이현숙 | 한국식생활교육학회지 |
757 | 201112 | Molecular characterization of two strains of porcine group C rotavirus | Lee, Sung-Geun | JOURNAL OF MICROBIOLOGY |
758 | 201112 | Studies on the development of biodegradable plastics and their safety and degradability | Young-sunYou | Food Enggineering Progress |
759 | 201112 | 한식 건강 메뉴의 선정 및『식료찬요』를 통한 효능성 연구 | 정혜경 | 한국식생활문화학회지 |
760 | 201112 | Development of Single-Stranded DNA Aptamers for Specific Bisphenol A Detection | Jo, Minjoung | OLIGONUCLEOTIDES |
761 | 201112 | 첨가당의 종류에 따른 감귤 가수분해물의 알코올발효 특성 | 박찬우 | 한국식품저장유통학회지 |
762 | 201112 | 냉장 저장 중 신선편이 농산물의 품질특성 변화 | 손시혜 | 한국식품과학회지 |
763 | 201112 | Metabolite Profiling and Bioactivity of Rice Koji Fermented by Aspergillus Strains | 김아진 | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
764 | 201112 | 삶기에 의한 국수호박의 영양성분 함량 변화 | 한혜경 | 한국식품조리과학회지 |
765 | 201112 | Glucose Tolerance and Antioxidant Activity of Spent Brewer's Yeast Hydrolysate with a High Content of Cyclo-His-Pro (CHP) | Jung, Eun Young | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
766 | 201112 | Kefir의 투여가 당뇨병 마우스의 혈당치에 미치는 영향 | 이종익 | 한국식품영양학회지 |
767 | 201112 | Production of value added materials by subcritical water hydrolysis from krill residues extracted by supercritical carbon dioxide | Ali-Nehari, Abdelkader | AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY |
768 | 201112 | Effects of Steaming Time and Frequency for Manufactured Red Liriopeplatyphyllaonon the Insulin Secretion Ability and Insulin Receptor Signaling Pathway | SunIlChoi | 한국실험동물학회 |
769 | 201112 | 식이 섬유가 대사 증후군과 아디포넥틴에 미치는 영향 | 백현욱 | 한국정맥경장영양학회지 |
770 | 201112 | Association between adherence to the Korean Food Guidance System and the risk of metabolic abnormalities in Koreans | Jung, Hyun Ju | NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE |
771 | 201112 | 곡류코지를 이용하여 제조한 당화잡곡죽의 품질특성 | 황인국 | 한국식품조리과학회지 |
772 | 201112 | Critical Role of Peroxisome Proliferator Activated Receptor-delta on Body Fat Reduction in C57BL/6J and Human Apolipoprotein E2 Transgenic Mice Fed Delipidated Soybean | Lee, Ji Hae | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY |
773 | 201112 | 메밀 속성장 유래 효소활성 우수 저영양성 균주 분리 및 특성 | 최혜선 | 한국식품과학회지 |
774 | 201112 | Assessment of the Inhibitory Activity of Peptide Extracts from Hanwoo Musculus Longissimus on Angiotensin I-Converting Enzyme | 설국환 | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
775 | 201112 | Determination of staphylococcal exotoxins, SCCmec types, and genetic relatedness of Staphylococcus intermedius group isolates fr | 윤정호 | JOURNAL OF VETERINARY SCIENCE |
776 | 201112 | An efficient protocol for genetic transformation of watercress (Nasturtium officinale) using Agrobacterium rhizogenes | Il Park, Nam | MOLECULAR BIOLOGY REPORTS |
777 | 201112 | Antioxidative and α-glucosidase Inhibitory Effects in Triticum aestivum Sprouts Treated to Chilling Temperature | Yang, Ji-Yeon | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
778 | 201112 | 상추잎 즙액과 표면에서 Escherichia coli O157:H7의 생장 가능성 | 김원일 | 한국식품위생안전성학회지 |
779 | 201112 | Detection of Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes, Salmonella spp. and Staphylococcus aureus using duplex real-time PCR assay with melting curve analysis on fresh lettuce | LeeNa-Ri | 한국식품위생안전성학회지 |
780 | 201112 | 저온저장 온도가 수삼(Panax ginseng C. A. Meyer)의 호흡률 및 내적 품질에 미치는 영향 | 김희수 | 한국식품저장유통학회 |
781 | 201112 | 고효율의 불판 개발을 위한 고온용 잠열재의 상변화 특성 분석 | 최창현 | 한국기계학회 학술대회 논문집 |
782 | 201112 | Metabolomic Analysis of Phenolic Compounds in Buckwheat (Fagopyrum esculentum M.) Sprouts Treated with Methyl Jasmonate | Kim, Hyun-Jin | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY |
783 | 201112 | Bioconversion of ginsenosides Rb(1), Rb(2), Rc and Rd by novel beta-glucosidase hydrolyzing outer 3-O glycoside from Sphingomonas sp 2F2: Cloning, expression, and enzyme characterization | Wang, Liang | JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY |
784 | 201112 | Inhibition of Aldose Reductase on Rat Lens by Tartary Buckwheat | 목소연 | Natural Product Sciences |
785 | 201112 | Rapid divergence of repetitive DNAs in Brassica relatives | Koo, Dal-Hoe | GENOMICS |
786 | 201112 | The Current Stateand Problem of Collaboration | 이병오 | Economic and Business Review(経営経済論集) |
787 | 201112 | 2010년산 맥류의 붉은곰팡이병 발생 및 Fusarium 곰팡이독소 자연발생 | 류재기 | 식물병연구 |
788 | 201112 | Various Biomarker and Bioindicator Responses in Muddy Loach(Misgurnus anguillicaudatus) Exposed to Endosulfan for 21 days | 민석기 | Toxicology and Environmental Health Science |
789 | 201112 | 유통 중인 관행 및 인증 농산물 중 곡류와 엽채류의 잔류농약 모니터링 및 안전성 평가 | 김효영 | 한국환경농학회지 |
790 | 201112 | Diversity and toxigenicity among members of the Bacillus cereus group | Oh, Mi-Hwa | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY |
791 | 201112 | 미강과 솔잎, 강황 분말을 첨가한 현미에 배양한 상황버섯 균사체 추출물의 생리활성에 관한 연구 | 박효숙 | 한국균학회지 |
792 | 201112 | 신선 채소류의 부패에 따른 세균의 다양성 변화 및 세균에 의한 | 허성기 | 식물병연구 |
793 | 201112 | 제조업체별 강정의 관능적 품질 특성 | 김행란 | 한국식생활문화학회지 |
794 | 201112 | 국내산 머스크멜론의 품종별 호흡 및 이화학적 품질 특성 | 차환수 | 한국식품영양과학회지 |
795 | 201112 | Design and Fabrication of a Multi-modal Confocal Endo-Microscope for Biomedical Imaging | Kim, Young-Duk | JOURNAL OF THE OPTICAL SOCIETY OF KOREA |
796 | 201112 | Effects of Acute Oral Administration of Vitamin C on the Mouse Liver Transcriptome | Jun, Hee-Jin | JOURNAL OF MEDICINAL FOOD |
797 | 201112 | Prevalence and Mechanisms of Quinolone Resistance Among Selected Nontyphoid Salmonella Isolated from Food Animals and Humans in Korea | Tamang, Migma Dorji | FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE |
798 | 201112 | 베트남 라이스누들 산업과 발전 방안 | 박종대 | 식품산업과 영양 |
799 | 201112 | The Effect of the Water Extracts of Digestive Medicinal Plants on the Shelf-life of Pork Patties | Seol, Kuk-Hwan | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
800 | 201112 | 분리 균주로 제조한 청국장의 이화학적 특성과 효소활성에 대한 대두 발아시간의 영향 | 정진보, | 한국식품과학회 |
801 | 201112 | Ethyl acetate extract of Psidium guajava inhibits IgE-mediated allergic responses by blocking Fc epsilon RI signaling | Han, Eun Hee | FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY |
802 | 201112 | Effects of Pellet Moisture Content on the Physical Properties of Vacuum-puffed Yukwa | Xiao-junShen | 산업식품공학 |
803 | 201112 | Comparative Study of Korean White, Red, and Black Ginseng Extract on Cholinesterase Inhibitory Activity and Cholinergic Function | Lee, Mi Ra | JOURNAL OF GINSENG RESEARCH |
804 | 201112 | 소셜네트워크서비스의 특성이 농산물 전자상거래 이용에 미치는 영향- 신뢰와 구매의도를 중심으로 - | 한인선 | 경영교육논총 |
805 | 201112 | Estimating Concentrations of Pesticide Residue in Soil from Pepper Plot Using the GLEAMS Model | 진소현 | 한국환경농학회지 |
806 | 201112 | 근적외선 스펙트럼을 이용한 고춧가루 캡사이신 함량 예측 모델 개발-입자의 영향 | 모창연 | 산업식품공학 |
807 | 201112 | 넙치 사료내 어분대체 단백질원으로써 오징어간분말의 평가 | 김강웅 | 수산해양교육연구 |
808 | 201112 | 팜중부유를 이용한 대칭형 Palmitoyl-Oleoyl-Stearoyl Triacylglycerol의 효소적 합성 반응 연구 | 이선모 | 한국식품영양과학회지 |
809 | 201112 | Interactive Configuration through Force Analysis of GM1 Pentasaccharide-Vibrio cholera Toxin Interaction | Seo, Jeong Hyun | ANALYTICAL CHEMISTRY |
810 | 201112 | Antimicrobial Resistance of Vibrio parahaemolyticus and Vibrio alginolyticus Strains Isolated from Farmed Fish in Korea from 2005 through 2007 | 오은경;Oh, Eun-Gyoung;오은경 | JOURNAL OF FOOD PROTECTION |
811 | 201112 | Interspecific larval competition between two egg parasitoids in refrigerated host eggs of Riptortus pedestris (Hemiptera: Alydidae) | Alim, Md. Abdul | BIOCONTROL SCIENCE AND TECHNOLOGY |
812 | 201112 | Influence of freezing conditions on the quality characteristics of frozen pen shell(Atrina pectinata) adductor muscle | 지일용 | 한국식품과학회 |
813 | 201112 | QuEChERS법과 HPLC-MS/MS를 이용한 비지방성 농산물 중 240종 농약의 동시분석 | 권혜영 | 농약과학회지 |
814 | 201112 | 농산물우수관리제도 (GAP) 적용을 위한 고추농가의 미생물학적 위해도 평가 | 남민지 | 농업생명과학연구 |
815 | 201112 | Effect of mung bean ethanol extract on pro-inflammtory cytokines in LPS stimulated macrophages | Lee, Suk-Jun | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
816 | 201112 | 천연 식물고체지와 팜스테아린 분별유 혼합물의 Solid Fat Index 및 Triacylglycerol 조성 비교 | 성민혜 | 한국식품영양과학회지 |
817 | 201201 | Red to far-red multispectral fluorescence image fusion for detection of fecal contamination on apples | 씨씨양 | J FOOD ENG |
818 | 201201 | Ultra-sensitive detection of pathogenic microorganism using surface-engineered impedimetric immunosensor | 정초경 | SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL |
819 | 201201 | Effects of slightly acidic low concentration electrolyzed water on microbiological, physicochemical, and sensory quality of fresh chicken breast meat. | S.M.E. Rahman | Journal of Food Science |
820 | 201201 | Effects of slightly acidic low concentration electrolyzed water on microbiological, physicochemical, and sensory quality of fresh chicken breast meat. | S.M.E. Rahman | Journal of Food Science |
821 | 201201 | Comparison of intense pulsed light- and ultraviolet (UVC)-induced cell damage in Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157:H7 | Chan-Ick Cheigh | Food Control |
822 | 201202 | 회분식 고강도 광원 처리에 의한 막걸리의 품질 및 저장성에 관한 연구 | 신정규 | 산업식품공학 |
823 | 201202 | 유전체장벽방전 플라즈마를 이용한 Escherichia coli 살균 | 목철균 | 산업식품공학 |
824 | 201202 | Effect of montmorillonite on wettability and microstructure properties of zein/montmorillonite nanocomposite nanofiber mats | Park, Jae Hyeung | JOURNAL OF COMPOSITE MATERIALS |
825 | 201202 | Quality characteristics of chicken emulsion sausages with different levels of makgeolli lees fiber | 박관식 | 한국축산식품학회 |
826 | 201202 | Isolation and identification of an antiproliferative substance from fructose-tyrosine Maillard reaction products | 황인국 | Food Chemistry |
827 | 201202 | Proteomic Identification of a Novel Toxin Protein (Txp40) from Xenorhabdus nematophila and Its Insecticidal Activity against Larvae of Plutella xylostella | 김양훈 | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY |
828 | 201202 | 시판 무증자용 개량누룩 추출물로 처리한 쌀을 이용한 막걸리 제조 | 박지혜 | 한국식품저장유통학회 |
829 | 201202 | Molecular Mechanisms Governing IL-24 Gene Expression | 임신혁 | Immune Network (e) |
830 | 201203 | Alloxan에 의한 HIT-T15 세포 손상에 대한 쑥갓주정추출물의 세포보호효과 | 김인혜 | 한국식품영양학회지 |
831 | 201203 | 우리나라 농경지 중금속 동태 및 작물흡수 연구동향 (총설) | 이지호 | 한국환경농학회지 |
832 | 201203 | 쓴메밀 분획물과 Rutin의 라디칼 소거능 및 C6 Glioma 세포의 산화적 스트레스 개선 효과 | 이상현 | 대한암예방학회지 |
833 | 201203 | A study on biological and chemical changes in fermented soybeans (Meju), grown under conventional vs. organic conditions, during storage | 강명화 | Journal of Agriculture and Biological Sciences |
834 | 201203 | 포도 품종간 송이 부위별 생리적 특성과 수확 후 냉각과 유통성 관계 | 민정호 | 농업과학연구 |
835 | 201204 | A gold nanoparticle and Aflatoxin B1-BSA conjugates based lateral flow assay method for the analysis of Aflatoxin B1 | 김기영 | MATERIALS |
836 | 201204 | 정치배양 및 시판 현미식초의 품질특성 비교 | 정용진 | 한국식품저장유통학회 |
837 | 201204 | Elucidation of molecular interactions between lipid membranes and ionic liquids using model cell membranes | 전태준 | SOFT MATTER |
838 | 201204 | Effects of Mining-impacted Polished Rice on the Glutathione Peroxide and Glutathione S-transferase Activities, and Oxidative Stress-induced Apoptosis Signal Regulating Kinase 1, p38 Mitogen-activated Protein Kinase Isomer, and Jun N-terminal Kinase in Human Keratinocytes Cell | 이지호 | Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry |
839 | 201204 | Comparing the liking for Korean style salad dressings and beverages between US and Korean consumers: Effects of sensory and non-sensory factors | 정라나 | FOOD QUAL PREFER |
840 | 201204 | 포장재에 따른 양배추 김치의 품질특성 | 서해정 | 한국식품조리과학회지 |
841 | 201204 | 식품내 바이오제닉아민 신속검출 기술개발 동향 | 이재익 | 한국식품과학회지 |
842 | 201204 | Effects of pumpkin (Cucurbita maxima) fiber on physicochemical properties and sensory characteristics of chicken frankfurters | 최윤상 | 한국축산식품학회 |
843 | 201205 | Metabolomics-Based Optimal Koji Fermentation for Tyrosinase Inhibition Supplemented with Astragalus Radix | Kim, Ah Jin | BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY |
844 | 201205 | QuㅌChㅌ RS 시료 처리법을 활용한 엽채류 중 잔류농약분석 | 김양현 | 농약과학회지 |
845 | 201205 | 감압방전플라즈마에 의한 고춧가루 미생물 저감 | 목철균 | 산업식품공학 |
846 | 201206 | Effects of low-temperature tumbling on the quality characteristics of restructured chicken ham | 김시영 | 한국축산식품학회 |
847 | 201206 | Effects of soaking pH and extracting temperature on the physicochemical properties of chicken skin gelatin | 김현욱 | 한국축산식품학회 |
848 | 201206 | Radiation-induced degradation and immune toxicity reduction of endosulfan | 김현주 | 한국식품저장유통학회 |
849 | 201206 | Complete genome sequence of a novel picorna-like virus isolated from Spodoptera exigua | Choi, J.Y. | Journal of Asia-Pacific entomology |
850 | 201206 | 국내산 품종별 쑥의 항산화 및 암세포성장 억제활성 | 김라정 | 생명과학회지 |
851 | 201206 | γ-Aminobutyric Acid Metabolism in Plant Under Environment Stressses | 류수노 | 한국작물학회지 |
852 | 201206 | 옻나무 추출물의 침지가 가스조절포장으로 저장한 한우고기 스테이크의 총환원력, 단백질산화 및 육색소산화에 미치는 영향 | 강선문 | 한국식품저장유통학회 |
853 | 201206 | Investigation on polychlorinated dibenzo-p-dioxins, polychlorinated dibenzofurans and dioxin-like polychlorinated biphenyls in Korean fruits and dietary intake estimation | 최근형 | Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry |
854 | 201206 | 활성 글루텐 및 쌀 입국 첨가에 의한 쌀 찐빵의 품질변화 | 최윤희 | 한국식품영양학회지 |
855 | 201206 | HPLC를 이용한 일부 시판 고춧가루 및 고추 가공품의 Capsaicinoids 함량 분석 및 분석법의 검증 | 함현미 | 한국식품영양과학회지 |
856 | 201206 | 농촌분야 커뮤니티비즈니스 활성화를 위한 한일정책 비교 연구 | 황수철 | 농촌관광연구 |
857 | 201206 | 농산물 중 Staphylococcus aureus의 분리를 위한 선택배지 평가 | 김세리 | 한국식품위생안전성학회지 |
858 | 201206 | Irradiation of shell egg on the physicochemical and functional properties of liquid egg white | 민병걸 | Poultry Science |
859 | 201206 | 면실박의 급여가 비거세 한우의 도체 및 육질 특성에 미치는 영향 | 강선문 | 동물자원연구 |
860 | 201206 | GC/ECD와 GC/MS를 이용한 농산물 중 picoxystrobin의 분석법 개발 | 권혜영 | 한국환경농학회지 |
861 | 201206 | 일시수확 엽채류에서 살균제 Boscalid와 Fludioxonil의 잔류특성 | 배병진 | 농약과학회지 |
862 | 201206 | Effect of dietary Genetically Modified β-Carotene Biofortified Rice on Immune in Rats | 박수진 | 한국동물번식학회지(Reproductive & Developmental Biology) |
863 | 201206 | Relationship of Antioxidant Enzyme Activity, Lipid Oxidation, and Aroma Pattern of Hanwoo (Korean Cattle) Beef under Oxidation-promoted Condition | Kang, Sun Moon | Korean journal for food science of animal resources |
864 | 201207 | Fruiting Body Formation of Cordyceps militaris from Multi-Ascospore Isolates and | 부샨슈레스타 | Mycobiology(한국균학회지) |
865 | 201207 | Alginate-based composite sponge containing silver nanoparticles synthesized in situ | 서송이 | Carbohydrate polymers |
866 | 201207 | Looping Mediated Interaction between the Promoter and 3 ' UTR Regulates Type II Collagen Expression in Chondrocytes | Jash, Arijita | PLOS ONE |
867 | 201207 | Red Liriope platyphylla contains a large amount of polyphenolic compounds which stimulate insulin secretion and suppress fatty liver formation through the regulation of fatty acid oxidation in OLETF r | HYE RYUN LEE | INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR MEDICINE |
868 | 201207 | Disposable Nitrate-Selective Optical Sensor Based on Fluorescent Dye | 김기영 | 바이오시스템공학 |
869 | 201207 | Comparison of Sample Preparation Methods for the Recovery of Foodborne Pathogens from Fresh Produce | Kim, S.-R. | Journal of food protection |
870 | 201208 | Immune disorders and its correlation with gut microbiome | 황지선 | Immune Network (e) |
871 | 201208 | 효소 당화효율 증진을 위한 왕겨의 전처리 방법 연구 | 박선태 | 공업화학 |
872 | 201208 | 초분광 반사광 영상을 이용한 배추 종자(Brassica campestris L) 비파괴 품질측정기술 개발 | 모창연 | 산업식품공학 |
873 | 201208 | Effects of Red Liriope platyphylla on NGF secretion ability, NGF receptor signaling pathway and γ-secretase components in NSE/hAPPsw transgenic mice expressing Alzheimer’s Disease | Sun-Il Choi | 한국실험동물학회 |
874 | 201208 | 차단성 다층 트레이에 포장된 레토르트 닭 가슴살제품의 냉장 중 품질 특성 | 장동현 | 한국축산식품과학회지 |
875 | 201208 | Effects of combined treatment of aqueous chlorine dioxide and UV-C or electron beam irradiation on the microbial growth and quality in chicon during storage | 강지훈 | 한국식품영양과학회지 |
876 | 201208 | Physicochemical Properties and Freshness of Spent Hens Meat under Frozen or Refrigeration Conditions after Thawing | 구효정 | 한국축산식품학회지 |
877 | 201208 | 오메가 3계열 지방산을 함유하는 사료의 급여가 육용 토종닭 계육 내 지방산 조성에 미치는 영향 탐색 | 오성택 | 한국축산식품학회지 |
878 | 201208 | 사료 내 대사 에너지 및 조단백질 수준이 산란종 수평아리의 성장성적과 도체특성에 미치는 영향 | 윤정근 | 한국가금학회지 |
879 | 201208 | 오메가 3계열 지방산을 함유하는 사료의 급여가 육용 토종닭 계육 내 지방산 조성에 미치는 영향 탐색 | 오성택 | 한국축산식품학회지 |
880 | 201208 | Differential effects of the steaming time and frequency for manufactured red Liriope platyphylla on nerve growth factor secretion ability, nerve growth factor receptor signaling pathway and regulation | Sun-Il Choi | MOLECULAR MEDICINE REPORTS |
881 | 201208 | Physicochemical Properties and Freshness of Spent Hens Meat under Frozen or Refrigeration Conditions after Thawing | 구효정 | 한국축산식품학회지 |
882 | 201208 | Effects of combined treatment of aqueous chlorine dioxide and UV-C or electron beam irradiation on the microbial growth and quality in chicon during storage | 강지훈 | 한국식품영양과학회지 |
883 | 201208 | Optimal Optical Filters of Fluorescence Excitation and Emission for Poultry Fecal Detection | 김태민 | 바이오시스템공학 |
884 | 201208 | Escherichia coli 와 Bacillus cereus에 오염된 상토, 토양 및 관개용수가 상추의 미생물 안전에 미치는 영향 | 김세리 | 원예과학기술지 = Korean journal of horticultural science & technology |
885 | 201209 | 치즈 숙성 중의 곰팡이 오염 방제 - 현황과 전망 | 정후길 | 한국유가공기술과학회지 |
886 | 201209 | 치즈 숙성 중의 곰팡이 오염 방제 - 현황과 전망 | 정후길 | 한국유가공기술과학회지 |
887 | 201209 | 농업인 참여식 실천학습모델 개발과 성과분석 | 김사균 | 농촌지도와 개발 |
888 | 201209 | β-Glucuronidase 저해 활성이 우수한 결명자를 첨가한 상황 균사체 | 오은희 | 한국식품영양학회지 |
889 | 201209 | 사료 내 항산화원으로서 커피박 첨가가 닭의 사양성적, 혈액생화학성상 및 항산화 작용에 미치는 영향 | 장인석 | 한국가금학회지 |
890 | 201209 | 산사 영양성분 분석 및 생리활성 탐색 | 박성진 | 한국식품영양학회지 |
891 | 201209 | Immunomodulatory effect of water soluble extract separated from mycelium of Phellinus linteus on experimental atopic dermatitis | Hwang, Ji Sun | BMC COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE |
892 | 201209 | 증자 및 건조조건이 올벼쌀의 이화학적 특성에 미치는 영향 | 조용식 | Journal of Applied Biological Chemistry(한국응용생명화학회) |
893 | 201209 | 돈분액비 연용 농경지 중 중금속 함량 모니터링 | 고우리 | 한국환경농학회지 |
894 | 201209 | 농식품 전자상거래 이용 소비자를 위한 SNS 마케팅 전략 연구 | 오상헌 | 전자상거래학회지 |
895 | 201209 | Enhancement of the Tyrosinase Inhibitory Activity of Mori Cortex Radicis Extract by Biotransformation Using Leuconostoc paramesenteroides PR | Kim, J.S. | Bioscience |
896 | 201209 | 연령별 한국 전통후식류의 기호도 조사 | 박성진 | 한국식품영양학회지 |
897 | 201209 | 치즈 숙성 중의 곰팡이 오염 방제 - 현황과 전망 | 정후길 | 한국유가공기술과학회지 |
898 | 201210 | Keys to production and processing of Hanwoo beef: A perspective of tradition and science | 조수현 | Animal Frontiers |
899 | 201210 | 농수산물 브랜드의 디자인 평가요소와 디자인 가치가 충성도에 미치는 영향 | 이승현 | 해양관광학연구 |
900 | 201210 | 습식 미분과 증미로 제조한 쌀조청의 특성 | 이정은 | 한국식품영양학회지 |
반응형
'놀면서 일하기 > 농업-임업-어업-물산업-6차산업' 카테고리의 다른 글
식품-유통 R&D 관련 논문 1201~~~ (0) | 2022.01.01 |
---|---|
식품-유통 R&D 관련 논문 901-1200 (0) | 2022.01.01 |
식품-유통 R&D 관련 논문 301-600 (0) | 2022.01.01 |
식품-유통 R&D 관련 논문 1-300 (0) | 2022.01.01 |
서울특별시 광진구 자투리 텃밭 목록 (0) | 2021.12.27 |
댓글