반응형
식품-유통 R&D 관련 논문 301-600
no | 발표년월 | 논문명 | 저자 | 게재지명 |
301 | 201012 | 김치와 타락에서 분리한 젖산균의 Helicobacterpylori에 대한 항균 효과 | 이영덕 | 한국식품영양학회지 |
302 | 201012 | 인구통계학적 특성에 따른 한식의 건강이미지 인식에 대한 차이 | 정혜정 | 동아시아식생활학회지 |
303 | 201012 | Comparison of Seed Oil Characteristics from Korean Ginseng, Chinese Ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) and American Ginseng (Panax quinquefolium L.) | Xue-MeiZhu | J Food Science and Nutrition |
304 | 201012 | Carboxylated Alginic Acid 및 이를 함유한 세정용 화장품의 납 흡착 효과 | 박희연 | 한국수산과학회지 |
305 | 201012 | 시판 현미식초의 주정첨가 유무에 따른 휘발성 성분 및 관능적 특성 비교 | 윤성란 | 한국식품과학회지 |
306 | 201012 | Permanent Genetic Resources added to Molecular Ecology Resources Database 1 October 2009-30 November 2009 | An, Junghwa | MOLECULAR ECOLOGY RESOURCES |
307 | 201012 | 바우미 상황버섯 추출물의 항염증 효과에 관한 연구 | 이동희 | 한국균학회지 |
308 | 201012 | 잔류농약 다성분 동시분석을 위한 흡착 크로마토그래피의 적용 | 김찬섭 | 한국농약과학회지 |
309 | 201012 | Composition and stability of phytochemicals in five varieties of black soybeans (Glycine max) | Camila R Correa | Food Chemistry |
310 | 201012 | 곡물별 담자균 배양물의 효소활성 | 박효숙 | 한국버섯학회지 |
311 | 201012 | 장수버섯 균사체가 배양된 옻피의 이화학적 특성 및 생리기능 | 최한석 | 한국균학회지 |
312 | 201012 | 서울시 중고등학생들의 아침식사 섭취 관련 요인 | 김양숙 | 대한지역사회영양학회지 |
313 | 201012 | The Effects of Soybean Peptide on Lipid Peroxidation, Antioxidant Enzyme and Inflammatory Cytokines in Elite Takewondo Player | Chang-SeobSon | 대한의생명과학회지 |
314 | 201012 | Glucosamine-functionalized silver glyconanoparticles: characterization and antibacterial activity | VeerapandianM | Anal Bioanal Chem |
315 | 201012 | mecA Gene Transferrability and Antibiogram of Zoonotic Staphylococcus intermedius from Animals, Staff, and the Environment in Animal Hospitals in Korea | 윤정호 | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
316 | 201012 | 찹쌀 품종별 강정 제조 특성 | 김경미 | 한국식품과학회지 |
317 | 201012 | 젖소농가의 착유시설에 따른 친환경세제의 세척에 미치는 영향 | 박중국 | 한국식품위생안전성학회지 |
318 | 201012 | 페놀화합물 및 플라보노이드 함량에 따른 밀원별 벌꿀의 항균 및 항산화 활성 | 김혜경 | 한국양봉학회지 |
319 | 201012 | Determination of Arsenic Species in Polished Rice using a methanol-water digestion method | 백민경 | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
320 | 201101 | Influence of roasting on the antioxidant activity of small black soybean (Glycine max L. Merrill) | Kim, Hyo Geun | LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
321 | 201101 | The effect of high pressure on microbial population, meat quality and sensory characteristics of chicken breast fillet | Kruk, Zbigniew A. | FOOD CONTROL |
322 | 201102 | Assessment of health risk associated with arsenic exposure from soil, groundwater, polished rice for setting target cleanup level nearby abandoned mines | 이지호 | 한국토양비료학회지 |
323 | 201102 | Thermal Degradation Characteristics and Antioxidant Activity of Fructose Solution with Heating Temperature and Time | 우관식 | Journal of Medicinal Food |
324 | 201102 | Instrumental Methods for Differentiation of Frozen-thawed from Fresh Broiler Breast Fillets | Jung, Samooel | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
325 | 201102 | 시판누룩 사용 별 석탄주의 품질특성 | 최지호 | 한국미생물생명공학회지 |
326 | 201102 | Analyses of Residual Alkylbenzenes and Its Probabilistic Risk Assessment in Sundried Salts | Paik, Min-Kyoung | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
327 | 201102 | 파프리카의 미생물 모니터링 및 보관온도에 따른 세균오염도 분석 | 유용만 | 한국식품저장유통학회 |
328 | 201102 | Biomass and Carbon Storage in an Age-Sequence of Korean Pine (Pinus koraiensis) Plantation Forests in Central Korea | Li, Xiaodong | JOURNAL OF PLANT BIOLOGY |
329 | 201102 | 중점관리기준에 기초한 국내생산 당귀의 산지 수확 후 아플라톡신의 안전성 평가 연구 | 안태진 | 한국약용작물학회지 |
330 | 201102 | DETECTION OF ORGANIC RESIDUES ON POULTRY PROCESSING EQUIPMENT SURFACES BY LED-INDUCED FLUORESCENCE IMAGING | Qin, J. | APPLIED ENGINEERING IN AGRICULTURE |
331 | 201103 | The development of a simple multispectral algorithm for detection of fecal contamination on apples using a hyperspectral line-scan imaging system | 강석원 | Sensing and Instrumentation for Food Quality and Safety |
332 | 201103 | Combined effect of ultrasound and organic acids to reduce Escherichia coli O157:H7, Salmonella Typhimurium, and Listeria monocytogenes on organic fresh lettuce | Sagong, Hun-Gu | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY |
333 | 201103 | 폐광지역에서 생산된 백미 중 비소오염도 및 확률론적 기법을 이용한 인체 위해성 평가 | 이지호 | 한국환경농학회지 |
334 | 201103 | 주요 하천수역에서 검출된 농약의 수서생물에 대한 위해성평가 | 이지호 | 농약과학회지 |
335 | 201103 | Occurrence of Fusarium mycotoxins in rice and its milling by-products in Korea | 이수형 | Journal of Food Protection |
336 | 201103 | 천연색소를 이용한 건축내장용 색한지 제조(제1보)-Supe eight color 창호지의 제조- | 장혜미 | Journal of Korea Technical Association of the Pulp and Paper Industry |
337 | 201103 | Preparation of Low Molecular Weight Poly(vinyl alcohol)/Montmorillonite Composite Nanoparticles Using an Electrospraying Technique | Park, Sung Min | POLYMERS & POLYMER COMPOSITES |
338 | 201103 | Farm Strategic Grouping for Competitive Benchmarking Using SOM | 조성주 | 농업경영.정책연구 |
339 | 201104 | Rapid Detection of Escherichia coli O157:H7 in Fresh-Cut Cabbage by Real-Time Polymerase Chain Reaction | Kim, Yun-Ji | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
340 | 201104 | Enhancement of radiation sensitivity in lung cancer cells by celastrol is mediated by inhibition of Hsp90 | Lee, Ji-Hyun | INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR MEDICINE |
341 | 201104 | LINE-SCAN HYPERSPECTRAL IMAGING PLATFORM FOR AGRO-FOOD SAFETY AND QUALITY EVALUATION: SYSTEM ENHANCEMENT AND CHARACTERIZATION | Kim, M. S. | TRANSACTIONS OF THE ASABE |
342 | 201104 | Metabolite fingerprinting of bokbunja (Rubus coreanus Miquel) by UPLC-qTOF-MS | Heo, Sujin | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
343 | 201104 | Effect of Backfat Thickness on the Carcass Grade Factors and Carcass Price in Hanwoo Cows and Steers | Lee, Jong-Moon | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
344 | 201104 | CA저장에 의한 청매실의 저온장해 발생 억제 및 품질 특성 유지 효과 | 최선영 | 한국식품저장유통학회 |
345 | 201104 | 한국에 유통중인 신선편이 채소류의 미생물 품질 및 병원성 세균의 오염도 조사 | 배영민 | 한국식품과학회지 |
346 | 201104 | 들깻잎과 생산환경의 미생물 분포 | 김세리 | 한국식품과학회지 |
347 | 201105 | Preparation and characterization of conductive chitosan-poly[N-(3-trimethoxysilylpropyl)aniline] hybrid submicrostructures | Gomathi, Palanisamy | MACROMOLECULAR RESEARCH |
348 | 201105 | Physicochemical and antioxidative properties of selected barnyard millet (Echinochloa utilis) species in Korea | Kim, Jun Young | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
349 | 201105 | 근적외선 분광법을 이용한 콩과 이물질의 판별 | 임종국 | 산업식품공학 |
350 | 201105 | Accumulation and maternal transfer of polychlorinated biphenyls in Steller Sea Lions (Eumetopias jubatus) from Prince William Sound and the Bering Sea, Alaska | Wang, Jun | ENVIRONMENTAL POLLUTION |
351 | 201106 | 쌀단백질 효소분해물을 이용한 효모추출물의 제조 | 이형진 | 산업식품공학 |
352 | 201106 | Effects of Panicum miliaceum L. extract on adipogenic transcription factors and fatty acid accumulation in 3T3-L1 adipocytes | Park, Mi-Young | NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE |
353 | 201106 | 설재배지에서 토양처리농약 Cadusafos, Ethoprophos와 Probenazole 입제 처리후 휘산과 농작업자 노출 | 박병준 | 한국환경농학회지 |
354 | 201106 | Effect of Inorganic Nanomater ials on the Morphology and Thermal Proper ties of PVA Nanocomposite Nanowebs | 염정현 | 한국염색가공학회지 |
355 | 201106 | 불확도 추정을 통한 토마토 페이스트에서 카드뮴 및 납 분석의 오차 발생 요인 규명 | 김지영 | 한국환경농학회지 |
356 | 201106 | 품종별 현미 발아 전후의 생리활성물질 변화 | 오세관 | 한국식품영양과학회지 |
357 | 201106 | Antimicrobial polyethyleneimine-silver nanoparticles in a stable colloidal dispersion | Lee, Hyun Ju | COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES |
358 | 201106 | Sensory Characteristics and Cross-Cultural Consumer Acceptability of Bulgogi (Korean Traditional Barbecued Beef) | Hong, J. H. | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
359 | 201106 | Analysis of Postharvest 1-MCP Treatment and CA Storage Effects on Quality Changes of 'Fuji| Apples during Export Simulation | Park, Youn-Moon | KOREAN JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE & TECHNOLOGY |
360 | 201106 | Ultrasmall Polyethyleneimine-Gold Nanoparticles with High Stability | Kim, Eun Jung | POLYMER-KOREA |
361 | 201106 | 청양고추 착즙액 첨가에 따른 생면의 품질 특성 | 황인국 | 한국식품영양과학회지 |
362 | 201106 | 레피멕틴(Lepimectin)의 독성평가와 일일섭취허용량 설정 | 정미혜 | 농약과학회지 |
363 | 201107 | Biochemical monitoring of black raspberry (Rubus coreanus Miguel) fruits according to maturation stage by (1)H NMR using multiple solvent systems | Kim, Hee-Su | FOOD RESEARCH INTERNATIONAL |
364 | 201107 | Development of duplex RT-PCR-ELISA for the simultaneous detection of hepatitis A virus and hepatitis E virus | Tahk, Hongmin | JOURNAL OF VIROLOGICAL METHODS |
365 | 201107 | Novel Poly(vinyl alcohol)/Clay Nanocomposite Microspheres via Suspension Polymerization and Saponification | Yeum, Jeong-Hyun | POLYMER-PLASTICS TECHNOLOGY AND ENGINEERING |
366 | 201108 | 김치에서 항균활성 유산균의 분리 및 동정 | 박명수 | 한국식품과학회지 |
367 | 201108 | 밀리타리스동충하초가 테스토스테론 형성에 미치는 영향 | 홍인표 | 한국균학회지 |
368 | 201108 | 사과박 식이섬유분말을 첨가한 가래떡의 노화억제효과 | 박영경 | 한국식생활문화학회지 |
369 | 201108 | 토양 중 중금속의 화학적 형태와 복분자에 의한 흡수함량 관계 | 안병구 | 한국토양비료학회지 |
370 | 201108 | Development and validation of an analytical method for determination of endocrine disruptor, 2,4-D, in paddy field water | Park, Ji-Yeon | BIOMEDICAL CHROMATOGRAPHY |
371 | 201108 | 사과박 식이섬유를 첨가한 설기떡의 품질 특성 | 박영경 | 산업식품공학 |
372 | 201109 | Inactivation of Escherichia coli O157:H7 on Radish Seeds by Sequential Treatments with Chlorine Dioxide, Drying, and Dry Heat without Loss of Seed Viability | Bang, Jihyun | APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY |
373 | 201109 | Casting mold patterning for lateral capillary force migration on PDMS microchannel | Kim, Yong-Hoon | APPLIED SURFACE SCIENCE |
374 | 201109 | 재배지역별 청양고추의 품질 특성 | 황인국 | 한국식품영양과학회지 |
375 | 201109 | Effects of Different Sanitizers on the Quality of ‘Tah Tasai’ Chinese Cabbage (Brassica campestris var. narinosa) Baby Leaves | 김지강 | 한국식품저장유통학회 |
376 | 201109 | ABIPrism 7000SDSplatform에서 개발된 Cronobactersakazakii검출법을 CepheidSmartCycler?? Ⅱ으로 변환 적용 | 천정환 | 한국수의공중보건학회지 |
377 | 201109 | 전자상거래농업인의 주체-자원-환경요인별 성과관계 구명 | 김사균 | 농업경영.정책연구 |
378 | 201109 | 학교급식의 지역농산물 활용에 대한 농업인 인식에 관한 연구 | 김영 | 농촌지도와 개발 |
379 | 201109 | 농업교육훈련 프로그램의 효율성 분석 | 장우환 | 농업교육과 인적자원개발(한국농업교육학회) |
380 | 201109 | Preparation of Poly(vinyl acetate)/Silver Hollow Microspheres via Suspension Polymerization | Yeum, Jeong Hyun | POLYMER-KOREA |
381 | 201109 | 농업용수를 공급하는 호소 수역 내 잔류 농약의 생태위해성평가 : 위해지수방법과 확률론적 방법 | 이지호 | 한국환경농학회지 |
382 | 201109 | 부트스트랩을 이용한 소나무의 목재기본밀도 추정 및 평가 | 표정기 | 한국임학회지 |
383 | 201109 | 농식품의 전자상거래 활성화 요인 분석 | 정수연 | 전자상거래학회지 |
384 | 201110 | Anti-inflammatory Effects of Cowpea (Vigna sinensis K.) Seed Extracts and Its Bioactive Compounds | Lee, Sang Min | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
385 | 201110 | Effect of Apoptosis Induction of Ailanthus altissima on Human Lung Carcinoma Cells | 황유진 | 농업생명과학연구 |
386 | 201110 | Development and Validation of a Quick Easy Cheap Effective Rugged and Safe-based Multi-residues Analysis Method for Persimmon, Grape and Pear using Liquid Chromatography-tandem Mass Spectrometry | 자우윈민 | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
387 | 201110 | Ethyl Acetate Extract of Korean Rice Wine Lees Inhibits IgE-Mediated Degranulation in Rat Basophilic Leukemia RBL-2H3 Cells and Passive Cutaneous Anaphylaxis in Mice | 강여진 | 생명과학회지 |
388 | 201110 | Mucosal Injuries due to Ribosome-Inactivating Stress and the Compensatory Responses of the Intestinal Epithelial Barrier | 문유석 | toxins |
389 | 201110 | 가축분퇴비와 유기질비료에서 병원성박테리아의 분포도 분석 | 정규석 | 한국토양비료학회지 |
390 | 201110 | 쌀 품종의 배유 이화학적 특성에 따른 제빵 적성 비교 | 윤미라 | 한국작물학회지 |
391 | 201110 | Efficacy of different washing solutions and contact times on the microbial quality and safety of fresh-cut paprika | B. Kumar Das | FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL |
392 | 201110 | 농산부산물을 이용한 in vitro 반추위발효 특성 및 적정 배합수준을 통한 옥수수 및 대두박 대체 효과 | 박중국 | 한국동물자원과학회지 |
393 | 201110 | Genome Sequence of Lactobacillus salivarius NIAS840, Isolated from Chicken Intestine | Ham, Jun-Sang | JOURNAL OF BACTERIOLOGY |
394 | 201111 | Relationship of Radical Scavenging Activities and Anthocyanin Contents in the 12 Colored Rice Varieties in Korea | Seo, Woo Duck | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
395 | 201111 | 쌀단백질 잔사발효물이 효모추출물의 맛특성에 미치는 영향 | 정하열 | 산업식품공학 |
396 | 201111 | 어메니티관광형 농업경영체의 특성에 관한 연구 | 권중섭 | 동북아관광연구 |
397 | 201111 | 곡류코지를 이용하여 제조한 당화쌀죽의 품질특성 | 황인국 | 한국식품영양과학회지 |
398 | 201112 | 베트남에서의 한국음식 수용과정과 세계화 전략 | 김미혜 | 한국식생활문화학회지 |
399 | 201112 | 고추장 및 김치용 고춧가루의 입도별 품질 특성 | 오승희 | 한국식품영양과학회지 |
400 | 201112 | Dual inhibition of Melissa officinalis ethanolic extract on melanogenesis in B16-F1 murine melanocytes: inhibition of tyrosinase activity and its gene expression | 이성준 | 식품과학 |
401 | 201112 | 조리방법에 따른 12곡 소스의 이화학적 특성 및 관능적 특성 연구 | 이슬 | 경민대학연구논총 |
402 | 201112 | Effect of clay contents on mechanical and water vapor barrier properties of agar-based nanocomposite films | Rhim, Jong-Whan | CARBOHYDRATE POLYMERS |
403 | 201112 | 톳가루의 첨가가 열무김치의 품질에 미치는 영향 | 문성원 | 한국식품영양과학회지 |
404 | 201112 | Emodin, a naturally occurring anthraquinone derivative, suppresses IgE-mediated anaphylactic reaction and mast cell activation | Lu, Yue | BIOCHEMICAL PHARMACOLOGY |
405 | 201112 | Chelating effect of Leek (Allium tuberosum Rottler ex Sprengel) containing chlorophyll on Cd, Pb, and As | Chung, Jae Hwan | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
406 | 201112 | Hog millet (Panicum miliaceum L.)-supplemented diet ameliorates hyperlipidemia and hepatic lipid accumulation in C57BL/6J-ob/ob mice | Park, Mi-Young | NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE |
407 | 201112 | 누룩 및 조효소제가 정치배양현미식초의 유리아모노산과 휘발성분에 미치는 영향 | 이수원 | 한국식품과학회지 |
408 | 201112 | 한식 건강 메뉴의 선정 및 <식료찬요>를 통한 효능성 연구 | 정혜경 | 한국식품영양학회지 |
409 | 201112 | 시판 정치배양 현미식초의 유리아미노산 및 휘발성 향기성분 특성 분석 | 김귀란 | 한국식품저장유통학회 |
410 | 201112 | 국산 포도로부터 분리된 Saccharomyces cerevisiae에 의한 동결농축 사과주스의 알코올 발효특성 | 최상훈 | 한국식품저장유통학회 |
411 | 201112 | Human HaCaT Cell Toxicity Associated with Oxidative Stress on the Polished Rice Grown Adjacent to Abandoned Mines and Potential Health Risk through Rice Intake | Lee, Ji-Ho | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
412 | 201112 | The beneficial effects of aged black garlic extract on obesity and hyperlipidemia in rats fed a high-fat diet | Kim, Inhye | Journal of Medicinal Plants Research |
413 | 201112 | 발효 천궁의 항산화 및 항당뇨 활성에 관한 연구 | 박신영 | 대한본초학회지 |
414 | 201112 | Sequence type 72 meticillin-resistant Staphylococcus aureus isolates from humans, raw meat and soil in South Korea | Ko, Kwan Soo | JOURNAL OF MEDICAL MICROBIOLOGY |
415 | 201112 | Influence of Extruded Hemp-Rice Flour Addition on the Physical Properties of Wheat Bread | WangYuan-Yuan | journal of Food Science and Nutrition |
416 | 201112 | Effects of the addition of hemp powder on the physicochemical properties and energy bar qualities of extruded rice | Norajit, Krittika | FOOD CHEMISTRY |
417 | 201112 | Simultaneous determination of macrolide residues in fish and shrimp by liquid chromatography-tandem mass spectrometry | 조미라;Jo, Mi Ra | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
418 | 201112 | Leptin 결핍 ob/ob 마우스에서 소맥엽 추출물의 혈당 강하 및 혈중 콜레스테롤에 미치는 효과 | 이선희 | 한국식품영양과학회지 |
419 | 201112 | Anthocyanins from purple sweet potato attenuate dimethylnitrosamine-induced liver injury in rats by inducing Nrf2-mediated antioxidant enzymes and reducing COX-2 and iNOS expression | Hwang, Yong Pil | FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY |
420 | 201112 | Prevalence of Bacillus cereus bacteriophages in fermented foods and characterization of phage JBP901 | Shin, Hakdong | RESEARCH IN MICROBIOLOGY |
421 | 201112 | Expression of recombinant human interleukin-32 in Pleurotus eryngii | Chung, Sang Jun | ANNALS OF MICROBIOLOGY |
422 | 201112 | 잠재적 생균제로서 식물 젖산균의 분리 및 특성 | 김정도 | 미생물생명공학회지 |
423 | 201112 | 잣나무( Pinus koraiensis)의 cDNA library 제작 및 EST 분석 | 김준기 | 농업과학연구 |
424 | 201112 | 두부제품의 소비행태 및 친환경 속성별 가치 추정 | 최세현 | Korean journal of organic agriculture |
425 | 201112 | 수도용 제초제 생산과 잡초발생 양상 | 오세문 | 한국잡초학회지 |
426 | 201112 | 채소에서 A형 간염 바이러스 검출을 위한 RT-PCR-ELISA 개발 | 탁홍민 | Food Control |
427 | 201112 | Identification of the BrRHP1 locus that confers resistance to downy mildew in Chinese cabbage (Brassica rapa ssp pekinensis) and development of linked molecular markers | Kim, Sunggil | THEORETICAL AND APPLIED GENETICS |
428 | 201112 | Structural and functional comparative mapping between the Brassica A genomes in allotetraploid Brassica napus and diploid Brassica rapa | Jiang, Congcong | THEORETICAL AND APPLIED GENETICS |
429 | 201112 | 간장첨가량을 달리하여 제조한 저염 새송이 버섯장아찌의 품질 및 관능특성 | 정은아 | Culinary Research(한국조리학회지) |
430 | 201112 | Antioxidative and Anticancer Activities of Korean Wild Edible Vegetables | Hye-Im Woo | 한국생활과학연구 |
431 | 201112 | PCR-free digital minisatellite tandem repeat genotyping | Chen, Yuchao | ELECTROPHORESIS |
432 | 201112 | Pyrosequencing을 이용한 전통된장 제조과정중 세균군집구조의 분석 | 엄태붕 | 한국미생물학회지 |
433 | 201112 | 김치에서 분리한 Lactococcus lactis ET45가 생산하는 박테리오신의 특성 | 김민수 | 한국미생물학회지 |
434 | 201112 | Changes in Carotenoids, Ascorbic Acids, and Quality Characteristics by the Pickling of Paprika (Capsicum Annuum L.) Cultivated in Korea | Park, Jihyun | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
435 | 201112 | 한국산 8품종 고구마 분말 특성 | 신말식 | 한국식품조리과학회지 |
436 | 201112 | 전자상거래형 농업경영체의 특성에 관한 연구 | 권중섭 | 경북대농학지 |
437 | 201112 | Immunotherapy of Malignant Melanoma with Tumor Lysate-Pulsed Autologous Monocyte-Derived Dendritic Cells | Dae Suk Kim | Yonsei Medical Journal |
438 | 201112 | 열처리 양파로부터 항산화물질의 분리동정 | 황인국 | 한국식품영양과학회지 |
439 | 201112 | 밀의 배합비율과 수분 첨가율에 따른 벼누룩 품질특성 | 정석태 | 동아시아식생활학회지 |
440 | 201112 | In Situ 방법을 이용한 단백질분해효소 처리 사료단백질의 반추위내 분해 특성에 관한 연구 | 임동현 | 動物資源硏究 |
441 | 201112 | 한외여과로 농축된 원유로부터 제조된 Mozzarella 치즈의 이화학적 특성에 관한 연구; 총설 | 송광영 | 한국유가공기술과학회지 |
442 | 201112 | A master packaging system for preserving strawberries in the fresh produce supply chain | Jeong, Mijin | JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT |
443 | 201112 | Inhibitory Effects of Organic Acids Combined with Modified Atmosphere Packaging on Foodborne Pathogens on Cabbage | Bae, Young-Min | Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry |
444 | 201112 | Influence of Soil Characteristics and Arsenic, Cadmium, and Lead Contamination on Their Accumulation Levels in Rice and Human Health Risk through Intake of Rice Grown nearby Abandoned Mines | Park, Byung-Jun | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
445 | 201112 | Improvement of Modified Charcoal-Cefoperazone-Deoxycholate Agar by Supplementation with a High Concentration of Polymyxin B for the Detection of Campylobacter jejuni and C. coli in Chicken Carcass Rinse | 천정환 | Applied and Environmental Microbiology |
446 | 201112 | Effects of storage temperature and time on the biogenic amine content and microflora in Korean turbid rice wine, Makgeolli | Kim, Jae Young | FOOD CHEMISTRY |
447 | 201112 | 농업교육이 농업소득 증대에 미치는 효과분석 | 서종석 | 농업경제연구 |
448 | 201112 | 국내산 과일 및 채소 추출물을 이용한 체중 조절 관련 기능성 식품소재 탐색 | 김인혜 | 한국생활과학연구 |
449 | 201112 | 국내외 시판 쌀된장의 품질특성 | 최혜선 | 한국식품저장유통학회 |
450 | 201112 | Calcinated calcium and mild heat treatment on storage quality and microbial populations of fresh-cut iceberg lettuce | Kim, Ji Gang | HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY |
451 | 201112 | 국가식품성분표 발간 및 식품 종합정보망 구축 현황 | 김소영 | 식품과학 |
452 | 201112 | Skin Hydration and Collagen Synthesis of AF-343 in HS68 Cell Line and NC/Nga mice by Filaggrin Expression and Suppression of Matrix Metalloproteinase | 조수묵 | 한국독성학회지(Toxicological Research) |
453 | 201112 | Red Liriope Platyphylla Were Significantly Increased the secretion of insulin and nerve growth factor | SunIlChoi | 한국실험동물학회 동계심포지움 |
454 | 201112 | Ethanolic Fermentation from Red Ginseng Extract Using Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces carlsbergensis | Jang, Mi | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
455 | 201112 | Water Vapor Adsorption Isotherms of Agar-Based Nanocomposite Films | Rhim, Jong-Whan | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
456 | 201112 | Gene encoding PnFL-2 with TIFY and CCT motifs may control floral induction in Pharbitis nil | Kim, Kang Chang | GENES & GENOMICS |
457 | 201112 | Expression of anti-breast cancer monoclonal antibody in transgenic plant | 김득수 | 한국환경농학회지 |
458 | 201112 | Relationship between ganglioside expression and anti-cancer effects of the monoclonal antibody against epithelial cell adhesion molecule in colon cancer | Kwak, Dong Hoon | EXPERIMENTAL AND MOLECULAR MEDICINE |
459 | 201112 | 외식소비자의 친환경 소비행동과 유기농메뉴 선택의도의 결정요인 | 홍경완 | 관광·레저연구 |
460 | 201112 | Electrospinning Fabrication and Characterization of Poly(vinyl alcohol)/Waterborne Polyurethane/Montmorillonite Nanocomposite Nanofibers | Kim, In Kyo | POLYMER-KOREA |
461 | 201112 | Induction of human microsomal prostaglandin E synthase 1 by activated oncogene RhoA GTPase in A549 human epithelial cancer cells | Choi, Hye Jin | BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS |
462 | 201112 | 털부처꽃 에탄올 추출물이 고지방식이를 급여한 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향 | 김희연 | 한국약용작물학회지 |
463 | 201112 | 청양고추가루와 볶은 콩가루를 이용한 개량식 청고추장의 품질특성 | 신경은 | Culinary Research(한국조리학회지) |
464 | 201112 | 습식분해 및 직접용해법에 따른 천일염 중 무기성분 함량 비교 | 김영섭 | 한국식품저장유통학회 |
465 | 201112 | 선식용 곡류원료 및 제조공정에 따른 유해미생물 오염도 분석 | 김진희 | 한국식품위생안전성학회지 |
466 | 201112 | PLA 필름으로 포장한 딸기의 품질 | 박형우 | KOREAN JOURNAL OF PACKAGING SCIENCE & TECHNOLOGY |
467 | 201112 | Relaxant Effect of Quinoline Derivatives on Histamine-induced Contraction of the Isolated Guinea Pig Trachea | Lee, Chi-Hoon | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
468 | 201112 | Diosgenin stimulates osteogenic activity by increasing bone matrix protein synthesis and bone-specific transcription factor Runx2 in osteoblastic MC3T3-E1 cells | Alcantara, Ethel H. | JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY |
469 | 201112 | 토란분말의 건조, 볶음 및 증자 조건에 따른 이화학적 특성 | 문지혜 | 한국식품과학회지 |
470 | 201112 | 쑥 추출물 함유 음료와 미세캡슐의 제조 및 저장 중 휘발성분 변화 | 박민희 | 한국식품과학회지 |
471 | 201112 | Phycicoccus ginsenosidimutans sp. nov., isolated from soil of a ginseng field | 왕리앙;Wang, Liang;왕리앙 | INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY |
472 | 201112 | The genome of the mesopolyploid crop species Brassica rapa | Wang, Xiaowu | NATURE GENETICS |
473 | 201112 | 산업연관분석을 이용한 학교급식의 경제적 파급효과분석-전라남도 나주시 초등학교 급식사례를 중심으로 | 홍경완 | 한국산학기술학회논문지 |
474 | 201112 | 당근 검은잎마름병원균 Alternaria dauci의 포자발아에 미치는 환경인자의 영향 | 박경훈 | 식물병연구 |
475 | 201112 | Evaluation of Selective Enrichment Broths and Chromogenic Media for Salmonella Detection in Highly Contaminated Chicken Carcasses | 현지연 | Poultry Science |
476 | 201112 | 우유 및 유제품의 안전성 평가를 위한 미생물학적 위해요소의 위해평가 | 김현욱 | 한국유가공기술과학회지 |
477 | 201112 | 전국 논토양과 시설하우스 토양 중 잔류농약 모니터링과 환경 노출성 | 박병준 | 농약과학회지 |
478 | 201112 | 외식업체의 가공채소 이용실태 및 산지조직의 대응방안 연구 | 황수철 | 식품유통연구 |
479 | 201112 | 농상공연대, 지역 활성화, 복합 산업화 | 서윤정 | 농촌관광연구 |
480 | 201112 | Isolation of Sterols from Cowpea (Vigna sinensis) Seeds and Their Promotion Activity on HO-1 | Cui, En-Ji | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
481 | 201112 | 감 과피 분말을 첨가한 식빵의 품질특성 | 신동선 | 한국식품조리과학회지 |
482 | 201112 | 천일염 생산공정별 미생물 분포 조사 및 호염미생물 동정 | 김소영 | 한국미생물생명공학회지 |
483 | 201112 | Survival and colonization of Escherichia coli O157:H7 on spinach leaves as affected by inoculum level and carrier, temperature and relative humidity | Choi, S. | JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY |
484 | 201112 | Effect of Treatment with Ozonated Water on Shelf Life of Refrigerated Meat | Kim, Min-Ju | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
485 | 201112 | Nutritional Properties and Biological Activities of Artemisia annua L. | RyuJi-Hyun | 한국식품영양과학회지 |
486 | 201112 | Metabolomic analysis of meju during fermentation by ultra performance liquid chromatography-quadrupole-time of flight mass spectrometry (UPLC-Q-TOF MS) | Kang, Hee Joo | FOOD CHEMISTRY |
487 | 201112 | Prevalence and antimicrogram of Staphylococcus intermedius group isolates from veterinary staff, companion animals, and the environment in veterinary hospitals in Korea | Youn, Jung-Ho | JOURNAL OF VETERINARY DIAGNOSTIC INVESTIGATION |
488 | 201112 | Construction of a conditional lethal Salmonella mutant via genetic recombination using the ara system and asd gene | Kim, Sam Woong | JOURNAL OF MICROBIOLOGICAL METHODS |
489 | 201112 | 한국인의 에너지 영양소의 섭취와 다소비 음식 및 주식류 섭취비율의 추이(1∼4기 국민건강영양조사 자료를 중심으로) | 강민숙 | 한국지역사회생활과학회지 |
490 | 201112 | 단감 저상품과와 팥을 이용한 앙금 제조 | 최윤희 | 한국지역사회생활과학회지 |
491 | 201112 | 전처리 조건및 건조방법에 따른 분말마늘의 품질특성및 생리활성 | 장영은 | 한국식품영양과학회지 |
492 | 201112 | 유기 반추동물 전용 수입산 유기사료 및 국내산 유기 부산물의 사료적 가치 평가 | 박중국 | 한국유기농업학회지 |
493 | 201112 | 현미와 흑미의 항산화 성분 및 항산화 활성 | 김창원 | Food Engineering Progress |
494 | 201112 | Geographical and Annual Variation in Lipophilic Shellfish Toxins from Oysters and Mussels along the South Coast of Korea | 이가정;Lee, Ka Jeong;이가정 | JOURNAL OF FOOD PROTECTION |
495 | 201112 | Purple sweet potato anthocyanins attenuate hepatic lipid accumulation through activating adenosine monophosphate-activated protein kinase in human HepG2 cells and obese mice | Hwang, Yong Pil | NUTRITION RESEARCH |
496 | 201112 | Hepatic Gene Expression Profiles Are Altered by Dietary Unsalted Korean Fermented Soybean (Chongkukjang) Consumption in Mice with Diet-Induced Obesity | SohJuRyoun | Journal of Nutrition and Metabolism |
497 | 201112 | Mutagenic and antimutagenic effects of hemp seed oil evaluated by Samonella testing | 전정애 | Korean journal of food science and technology |
498 | 201112 | 병원성미생물 및 유해물질 검출을 위한 PDA 센서 | 임민철 | 한국유가공기술과학회지 |
499 | 201112 | Molecular authentication of Panax ginseng and ginseng products using robust SNP markers in ribosomal external transcribed spacer region | Wang, Hongtao | JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS |
500 | 201112 | 초임계유체 추출에 의한 생가 (Zingiber officinale Roscoe) Oleoresin의 품질특성 | 이명희 | 한국식품위생안전학회 |
501 | 201112 | A method for selection of restriction enzymes for sdCAPS marker construction | Jeong, YeSol | PLANT BREEDING |
502 | 201112 | 신선편이 엽채류 및 조미채소류의 냉장저장 중 품질변화 | 김수진 | 한국식품영양과학회지 |
503 | 201112 | The Changes of Natural Microflora in Liver Sausage with Kimchi Powder during Storages | Kim, Hyoun Wook | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
504 | 201112 | 살균제 Boscalid의 살포방법에 따른 인삼의 부위별 잔류 양상 | 황정인 | 농약과학회지 |
505 | 201112 | Defense Genes Induced by Pathogens and Abiotic Stresses in Panax ginseng C. A. Meyer | Lee, Ok Ran | JOURNAL OF GINSENG RESEARCH |
506 | 201112 | QuEChERS법과 PTV-GC-TOF/MS를 이용한 비지방성 농산물 중 243종 농약의 동시분석 | 주옥정 | 농약과학회지 |
507 | 201112 | Development of a liposome-based immunochromatographic strip assay for the detection of Salmonella | Shukla, Shruti | ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY |
508 | 201112 | 농약 이화학시험 분석기관 정도관리체계 확립연구 | 장희라 | 농약과학회지 |
509 | 201112 | 한국 연안산 방사무늬김(Porphyra yezoensis)의 일반성분 및 미네랄 함량 | 목종수 | 한국수산과학회지 |
510 | 201112 | Anti-hyperlipidemia and Anti-arteriosclerosis Effects of Sea Tangle (Laminaria japonica) in Sprague-Dawley Rats Tangle (Laminaria japonica) in Sprague | 이승주 | Fisheries and Aquatic Sciences |
511 | 201112 | Identification and Characterization of Useful Fungi with α-Amylase Activity from the Korean Traditional Nuruk | 김혜련 | Mycobiology |
512 | 201112 | 초분광 반사광 영상을 이용한 ‘후지’ 사과의 멍 검출에 관한 연구 | 모창연 | 바이오시스템공학 |
513 | 201112 | Monitoring of Leuconostoc Population During Sauerkraut Fermentation by Quantitative Real-Time Polymerase Chain Reaction | Kim, So-Young | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
514 | 201112 | 상추와 생산환경의 미생물 안전성 평가 | 김세리 | 한국식품위생안전성학회지 |
515 | 201112 | 우유 및 유제품의 안전성 평가를 위한 바이오센서의 이용 | 김현욱 | 한국유가공기술과학회지 |
516 | 201112 | Comparison of ELISA and HPLC methods for the determination of biogenic amines in commercial doenjang and gochujang | Kim, Tae-Kyun | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
517 | 201112 | 고문헌 유래 삼해주의 제조방법에 따른 품질특성 | 박지혜 | 동아시아식생활학회지 |
518 | 201112 | 국산과 수입산 천일염의 지방산 분석 | 김수연 | 한국환경농학회지 (Online) |
519 | 201112 | Structure of fomitellan A, a mannofucogalactan from the fruiting bodies of Fomitella fraxinea | Soo-Muk Cho | Bioorganic & Medicinal Chemistry Letters |
520 | 201112 | 로컬푸드에 대한 전문가 인식 조사 | 홍경완 | 한국산학기술학회논문지 |
521 | 201112 | 일본의 농촌활성화 정책과 시사점 | 서윤정 | 강원 농업생명환경연구 |
522 | 201112 | Anthocyanin profiling and radical scavenging activity of selected pigmented rice varieties | 히바 | 한국환경농학회지 (Online) |
523 | 201112 | 저장 중 머스크멜론의 품종별 품질 특성 비교 | 차환수 | 한국식품저장유통학회지 |
524 | 201112 | ? Contamination patterns and molecular typing of Bacillus cereus in red pepper powder processing | Seung-YoubBaek | 한국식품영양과학회 초록집 |
525 | 201112 | Safety and efficacy of a virulence gene-deleted live vaccine candidate for fowl typhoid in young chickens | Matsuda, Kiku | AVIAN PATHOLOGY |
526 | 201112 | Distribution of newly described enterotoxin-like genes in Staphylococcus aureus isolated from ready-to-eat foods in Korea | Oh, Su Kyung | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
527 | 201112 | 신선편의 샐러드와 유기농 채소류의 미생물학적 품질 및 식중독 미생물 오염도 | 조미진 | 한국식품과학회지 |
528 | 201112 | Red Liriope platyphylla stimulate the insulin secretion from pancreatic islets cells with the glucose independent pattern | HyeRyunLee | 한국실험동물학회 국제학술대회 |
529 | 201112 | Insilico Analysis for Expressed Sequence Tags from Embryogenic Callus and Flower Buds of Panax ginseng C. A. Meyer | Sathiyamoorthy, Subramaniyam | JOURNAL OF GINSENG RESEARCH |
530 | 201112 | 저탄소 친환경 PLA 필름으로 포장한 콩나물의 신선도 | 박형우 | KOREAN JOURNAL OF PACKAGING SCIENCE & TECHNOLOGY |
531 | 201112 | 계절, 부분, 색의 영향에 의한 양배추의 유리 아미노산 함량 변화 | 오일남 | 농업과학연구 |
532 | 201112 | ISSR 표지에 의한 서양민들레와 흰민들레 수집종의 유전적 다양성 및 유연관계 분석 | 류재혁 | 한국약용작물학회지 |
533 | 201112 | Growth Inhibition of Foodborne Pathogens by Kimchi Prepared with Bacteriocin-Producing Starter Culture | Chang, Ji Yoon | JOURNAL OF FOOD SCIENCE |
534 | 201112 | Biotransformation of Ginsenoside Rb(1) to Prosapogenins, Gypenoside XVII, Ginsenoside Rd, Ginsenoside F(2), and Compound K by Leuconostoc mesenteroides DC102 | Quan, Lin-Hu | JOURNAL OF GINSENG RESEARCH |
535 | 201112 | Effect of atmospheric pressure plasma on inactivation of pathogens inoculated onto bacon using two different gas compositions | Kim, Binna | FOOD MICROBIOLOGY |
536 | 201112 | Edge Browning and Microbial Quality of Fresh-cut Iceberg Lettuce with Different Sanitizers and Contact times | J. Gang Kim | Bulgarian Journal of Agricultural Science |
537 | 201112 | 강우 발생에 따른 남해 봉천 방출수가 강진만 해역의 세균학적 수질에 미치는 영향범위 평가 | 박큰바위 | 한국수산과학회지 |
538 | 201112 | 현미코지를 이용한 쌀된장의 특성 | 황종현 | 한국식품저장유통학회 |
539 | 201112 | Molecular and morphological identification of fungal species isolated from bealmijang meju | 김지연 | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
540 | 201112 | Effects of Red Ginseng Extract on the Epididymal Sperm Motility of Mice Exposed to Ethanol | Jang, Mi | INTERNATIONAL JOURNAL OF TOXICOLOGY |
541 | 201112 | Comparative analyses of total phenols, flavonoids, saponins and antioxidant activity in yellow soy beans and mung beans | Lee, Ji Hye | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
542 | 201112 | Anti-diabetic Effect of the Exopolysaccharides (EPS) Produced from Cordyceps sinensis on ob/ob Mice | ChoiJang-Won | KSBB Journal |
543 | 201112 | Anthocyanins isolated from the purple-fleshed sweet potato attenuate the proliferation of hepatic stellate cells by blocking the PDGF receptor | Choi, Jae Ho | ENVIRONMENTAL TOXICOLOGY AND PHARMACOLOGY |
544 | 201112 | 개똥쑥의 항산화 및 항암활성과 기능성 물질의 탐색 | 류지현 | 한국식품영양과학회지 |
545 | 201112 | Cordycepin-induced apoptosis and autophagy in breast cancer cells are independent of the estrogen receptor | Choi, Sunga | TOXICOLOGY AND APPLIED PHARMACOLOGY |
546 | 201112 | Characterization of Hempseed Protein in Cheungsam from Korea | KimJum-Ji | 한국산학기술학회논문지 |
547 | 201112 | Effect of Phenolic Extract of Dry Leaves of Lespedeza cuneata G. Don on Antioxidant Capacity and Tyrosinase Inhibition | Cho, Eun Jung | KOREAN JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE & TECHNOLOGY |
548 | 201112 | Purification and characterization of a novel, highly potent fibrinolytic enzyme from Paecilomyces tenuipes | Kim, Hoe Chang | PROCESS BIOCHEMISTRY |
549 | 201112 | Improved Kalman Filter Method for Measurement Noise Reduction in Multi Sensor RFID Systems | Eom, Ki Hwan | SENSORS |
550 | 201112 | Manassantin A Isolated from Saururus chinensis Inhibits 5-Lipoxygenase-Dependent Leukotriene C(4) Generation by Blocking Mitogen-Activated Protein Kinase Activation in Mast Cells | Kim, Su Jeong | BIOLOGICAL & PHARMACEUTICAL BULLETIN |
551 | 201112 | The Changes of Natural Microflora in Liver Sausage with Kimchi Powder during Storages | Kim, Hyoun Wook | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
552 | 201112 | Development of a multiplex amplification refractory mutation system for simultaneous authentication of Korean ginseng cultivars Gumpoong and Chungsun | Wang, Hongtao | MITOCHONDRIAL DNA |
553 | 201112 | Evaluation of the Oral Acute Toxicity of Black Ginseng in Rats | Lee, Mi-Ra | JOURNAL OF GINSENG RESEARCH |
554 | 201112 | 돌단풍 에탄올 추출물이 고지방식이를 급여한 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향 | 박유화 | 한국식품영양과학회지 |
555 | 201112 | Survival and Growth of Foodborne Pathogens in Minimally Processed Vegetables at 4 and 15 ◦C | 전준기 | Journal of Food Science |
556 | 201112 | 청양고추 착즙액을 첨가한 두부의 품질 특성 | 황인국 | 한국식품영양과학회지 |
557 | 201112 | 들깻잎과 생산환경에서 분리한 Bacillus cereus의 독소유전자 및 항생제 내성 조사 | 김세리 | 한국식품과학회지 |
558 | 201112 | Comparative Analysis of Physicochemicals and Antioxidative Properties of New Giant Embryo Mutant, YR23517Acp79, in Rice (Oryza sativa L.) | Seo, Woo Duck | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
559 | 201112 | Production of Coturnix quail immunoglobulins Y (IgYs) against Vibrio parahaemolyticus and Vibrio vulnificus | Kassim, Neema | FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY |
560 | 201112 | 전국 미곡종합처리장에서 채집한 2009년산 쌀과 가공부산물 시료의 독소생성곰팡이 오염 | 손승완 | 식물병연구 |
561 | 201112 | 단순 가공 식품재료 활용을 위한 혼합무배생채의 저장기간에 따른 품질특성 및 레시피 기준 설정 | 백옥희 | 동아시아식생활학회지 |
562 | 201112 | 쌀당화액을 이용하여 제조한 당화 방울토마토죽의 품질특성 | 김진숙 | 한국식품조리과학회지 |
563 | 201112 | 인삼에 발생하는 가루깍지벌레의 환경친화형 방제기술 | 서미자 | 농약과학회지 |
564 | 201112 | 보통메밀과 쓴메밀의 산화적 스트레스 개선 및 위암 억제 효과 | 이해송 | 대한암예방학회지 |
565 | 201112 | Immunomodulatory Effect of Petasites japonicas on Murine Splenocytes | 황유진 | 대한암예방학회지 |
566 | 201112 | Efficacy of Bacteriophage Therapy on Horizontal Transmission of Salmonella Gallinarum on Commercial Layer Chickens | Lim, Tae-Hyun | AVIAN DISEASES |
567 | 201112 | 막걸리용 효모의 분리 및 선발 | 김혜련 | 식품과학과 산업 |
568 | 201112 | Aspergillus속과 Bacillus subtilis를 이용한 된장메주 발효 중 품질 특성 | 김종욱 | 한국식품과학회지 |
569 | 201112 | Comparison of the Safety and Efficacy of a New Live Salmonella Gallinarum Vaccine Candidate, JOL916, with the SG9R Vaccine in Chickens | Matsuda, Kiku | AVIAN DISEASES |
570 | 201112 | Ginsenoside Rb1 improves spatial learning and memory by regulation of cell genesis in the hippocampal subregions of rats | Liu, Lei | BRAIN RESEARCH |
571 | 201112 | Repetitious Steaming-induced Chemical Transformations and Global Quality of Black Ginseng Derived from Panax ginseng by HPLC-ESI-MS/MS(n) Based Chemical Profiling Approach | Sun, Bai-Shen | BIOTECHNOLOGY AND BIOPROCESS ENGINEERING |
572 | 201112 | Development of a Proficiency Test Specimen for Enumerating Escherichia coli in Molluscan Bivalve Shellfish | 권지영 | Fisheries and Aquatic Sciences |
573 | 201112 | 탈지미강 단백질의 가수분해 및 분해물의 특성 연구 | 김창원 | Food Engineering Progress |
574 | 201112 | Evaluation of antimicrobial, antioxidant and antithrombin activities of domestic fruit and vegetable juice | 이만효 | Korean J. Microbiol. Biotechnol. |
575 | 201112 | Kefir가 Human Rotavirus의 세포 감염 억제 및 당뇨병 Mouse에 미치는 영향; 총설 | 이종익 | 한국유가공기술과학회지 |
576 | 201112 | 메밀 새싹채소의 저장품질에 대한 수확후 처리공정 효과 | 홍석인 | 한국식품과학회지 |
577 | 201112 | 비타민 K와 골 건강 | 임상동 | 한국유가공기술과학회지 |
578 | 201112 | 유기낙농가 사육환경 중 미생물 및 항생제 내성 분석 | 설국환 | 한국유가공기술과학회지 |
579 | 201112 | 검정동부 종피에서의 색소 추출과 추출색소의 저장 안정성 연구 | 정양숙 | 한국자원식물학회지 |
580 | 201112 | 단백질 및 지질함량이 다른 배합사료와 생사료로 사육한 넙치의 육질평가 | 안철민 | 한국식품저장유통학회지 |
581 | 201112 | Quantitative Analysis of Ginsenosides Composition in Flower Buds of Various Ginseng Plants | Ko, Sung Kwon | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
582 | 201112 | 한국형 Koumiss제조 특성에 관한 연구 | 이종익 | 한국식품영양학회지 |
583 | 201112 | 메기(Silurus asotus)에 투여한 멜라민의 체내함량 변화 | 김풍호 | 한국수산과학회지 |
584 | 201112 | Carbonic Maceration처리에 의한 Campbell Early 발효액의 감산 | 장은하 | 한국식품저장유통학회 |
585 | 201112 | 발효제 비율에 따른 현미식초의 품질 특성 | 백창호 | 한국식품저장유통학회 |
586 | 201112 | Anti-Inflammatory Activities of Hog Millet (Panicum miliaceum L.) in Murine Macrophages through IRAK-4 Signaling | Park, Mi-Young | 한국식품영양학회지 = The Korean journal of food and nutrition |
587 | 201112 | Biological activities of Maillard reaction products (MRPs) in a sugar-amino acid model system | 황인국 | Food Chemistry |
588 | 201112 | Enhancement of centelloside production from cultured plants of Centella asiatica by combination of thidiazuron and methyl jasmonate | 유남희 | Plant Biotechnology Reports |
589 | 201112 | 시설재배 토양 중 내분비계장애 추정농약의 잔류 모니터링 및 지하수 용탈 가능성 | 노현호 | 농약과학회지 |
590 | 201112 | 종 특이 PCR primer 조합을 이용한 옥수수 오염 Fusarium verticillioides의 PCR 검출 | 강미란 | 식물병연구 |
591 | 201112 | 안지오텐신 전환효소 저해 활성 및 항산화 활성을 가진 젖산균의 분리 및 특성 | 박성보 | Journal of life science |
592 | 201112 | 단백질가수분해효소를 이용한 탁주박의 가수분해 및 그 분해물의 특성 | 김창원 | KOREAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
593 | 201112 | Angiotensin-converting enzyme inhibitory effects of whey protein hydrolyzate prepared using Protamex | Jo, M. N. | MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL |
594 | 201112 | Canola Oil로부터 코코아버터와 유사한 Triacylglycerol 조성을 가진 재구성지질의 효소적 합성 최적화 연구 | 문준희 | 한국식품영양과학회지 |
595 | 201112 | Analysis of microflora in gochujang, Korean traditional fermented food | JangS.J. | Food science and biotechnology |
596 | 201112 | Skipping breakfast is associated with diet quality and metabolic syndrome risk factors of adults | Min, Chanyang | NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE |
597 | 201112 | 누룩첨가량 및 발효조건을 달리한 현미식초의 품질특성 | 이수원 | 한국식품저장유통학회 |
598 | 201112 | 메밀을 이용한 속성장의 품질특성 | 최혜선 | 한국식품과학회지 |
599 | 201112 | Expression and Production of Therapeutic Recombinant Human Platelet-Derived Growth Factor-BB in Pleurotus eryngii | Choi, Jun-Hui | APPLIED BIOCHEMISTRY AND BIOTECHNOLOGY |
600 | 201112 | MiRPI: Portable software to identify highly conserved microRNAs, their targets and to calculate precursor statistics. | DhandapaniVignesh | Genomics & Informatics |
https://smartstore.naver.com/smallme/products/6133820192
반응형
'놀면서 일하기 > 농업-임업-어업-물산업-6차산업' 카테고리의 다른 글
식품-유통 R&D 관련 논문 901-1200 (0) | 2022.01.01 |
---|---|
식품-유통 R&D 관련 논문 601-900 (0) | 2022.01.01 |
식품-유통 R&D 관련 논문 1-300 (0) | 2022.01.01 |
서울특별시 광진구 자투리 텃밭 목록 (0) | 2021.12.27 |
경상남도 농업인단체 목록 (0) | 2021.12.20 |
댓글