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식품-유통 R&D 관련 논문 1-300
no | 발표년월 | 논문명 | 저자 | 게재지명 |
1 | 200912 | Calcium Ion-Calixquinone Complexes Adsorbed on a Silver Electrode | Kang,S.K.;Kang, S.K. | The journal of physical chemistry. C |
2 | 200912 | 연잎 분말을 첨가한 두부의 품질 특성 | 박복희 | 한국식생활문화학회지 |
3 | 200912 | Bioactive compounds and antioxidant and antiproliferative activities of korean white lotus cultivars. | Park,Yong-Seo;Park, Yong-Seo | Journal Of Medicinal Food |
4 | 200912 | 메밀 새싹채소의 주요 내재미생물 분석 및 염소처리에 따른 품질변화 | 홍석인 | 한국식품과학회지 |
5 | 200912 | Carnobacterium jeotgali sp nov., isolated from a Korean traditional fermented food | Kim, Min-Soo;Kim, M.-S. | INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY |
6 | 200912 | HACCP 적용을 중심으로 본 해외 식품운반 관리체계의 특징과 우리나라 축산물 유통단계 안전관리 현황 조사 연구 | 김현욱 | 한국축산식품학회지 |
7 | 200912 | Inactivation of a Norovirus Surrogate by High Pressure Treatment | 이희정 | 한국수산과학회지 |
8 | 200912 | 비가열 처리 기술의 가공원리와 식품응용 | 이동언 | 식품과 기계 |
9 | 200912 | 장독소 유전자 함유 Bacillus cereus 확인을 위한 독소 전사 조절 유전자 | 엄태붕 | The Korean Journal of Microbiology |
10 | 200912 | Comparison of Endothelium-Dependent Vasorelaxation of Crude Ginsenosides from Mountain-Grown Ginseng and Red Ginseng | Song,A.Y.;Song, A. Y. | Journal of Plant biology |
11 | 200912 | 자생백련의 연잎 수확량이 개화와 연근 수확량에 미치는 영향 | 임명희 | 생명자원과학연구 |
12 | 200912 | 연의 교배조합이 종자 형성에 미치는 영향 | 박삼균 | 생명자원과학연구 |
13 | 200912 | 한식의 산업화 현황 및 발전방안 | 이민아 | 식품산업과 영양 |
14 | 200912 | Identification of candidate amino acids involved in the formation of blue pigments in crushed garlic cloves (Allium sativum L.). | Cho,Jungeun;Cho, Jungeun | Journal of Food Science |
15 | 200912 | 연잎 분말을 첨가한 죽의 품질 특성 | 박복희 | 한국식품조리과학회지 |
16 | 200912 | 고추씨 첨가 된장의 품질 특성 | 구경형 | 한국식품영양과학회지 |
17 | 200912 | Antioxidative effects of mushroom Flammulina velutipes extract on polyunsaturated oils in oil-in-water emulsion | 장미순 | Food Science and Biotechnology |
18 | 200912 | 모시대 분말 첨가 수준에 따른 엘로우 레이어 케이크의 품질 특성 | 최윤희 | 동아시아식생활학회 |
19 | 200912 | 유산균의 혼합배양에 따른 양파 착즙액의 유산발효 | 박지만 | 한국산업식품공학회 2009년도 춘계심포지엄 및 학술대회 초록집 |
20 | 200912 | Halorubrum cibi sp. nov., an extremely halophilic archaeon from salt-fermented seafood. | Roh,SeongWoon;Roh, Seong-Woon | Journal of Microbiology |
21 | 200912 | 양파 착즙액 유산발효제품의 저장성 | 박지만 | 한국산업식품공학회 2009년도 춘계심포지엄 및 학술대회 초록집 |
22 | 200912 | Storability og Minimally Processed White Lotus Influenced by Storage Temperate | 박용서 | 한국원예학회지 |
23 | 200912 | 영여자의 항균, 항혈전 및 항산화 활성 평가 | 안선미 | Korean Journal of Microbiology and Biotechnology |
24 | 200912 | 팽화 홍삼 추출액을 첨가한 양파 착즙액의 유산 발효 | 박영서 | Food Engineering Progress |
25 | 200912 | Biochemical Characterization of Collagen from the Starfish Asterias amurensis | Lee, Ka-jeong;Lee, Ka-Jeong | JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY |
26 | 200912 | 미강과 배아로부터 beta-glucan의 추출조건 최적화 및 기능성 생리활성 | 최용희 | 산업식품공학 |
27 | 200912 | Application of quantitative real-time PCR for enumeration of total bacterial, archaeal and yeast populations in kimchi | Eun-JinPark;Park, Eun-Jin | Journal of Microbiology |
28 | 200912 | 시중 닭튀김의 구성 지방산 조성 | 김영주 | 한국식품조리과학회지 |
29 | 200912 | Structural identification and antioxidant properties of major anthocyanin extracted from Omija (Schizandra chinensis) fruit. | Kim,S-H;Kim, S-H | Journal of Food Science |
30 | 200912 | Changes in Ginsenoside Composition of White Ginseng by Fermentation | Ko,Sung-Kwon;Ko, Sung-Kwon | Food Science and Biotechnology |
31 | 200912 | 무안 자생백련 실생묘의 근경생장과 출엽 특성 | 임명희 | 생명자원과학연구 |
32 | 200912 | Inhibitory Activity of Medicinal Plants against Differentiation of Osteoclasts | 이준원 | 생약학회지 |
33 | 200912 | Isolation and Cultural Properties of Acetic Acid Bacteria for Production of Onion Vinegar | Jang,Jae-Kweon;Jang, Jae-Kweon | Food Science and Biotechnology |
34 | 200912 | Antimicrobial Resistance and Phage types of Salmonella isolates from healthy and diarrheic pigs in Korea | 임숙경 | FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE |
35 | 200912 | 세척 및 시판수삼의 이용실태와 소비자 인식도 분석 | 김건희 | 한국식품저장유통학회지 |
36 | 200912 | 쑥의 처리조건에 따른 휘발성 성분 변화 | 박민희 | 한국식품과학회지 |
37 | 200912 | 외국인의 한식에 대한 브랜드 이미지 분석 | 이민아 | 한국조리과학회지 |
38 | 200912 | 국내에서 분리한 Cronobacter spp.(Enterobacter sakazakii)의 건조내성 특성 | 박종현 | 한국식품과학회지 |
39 | 200912 | 연 '옐로우버드'의 근경생장과 출엽 특성 | 박재옥 | 생명자원과학연구 |
40 | 200912 | Analysis of microbial communities in doenjang, a Korean fermented soybean paste, using nested PCR-denaturing gradient gel electrophoresis | im,T.W.;Kim, T.W. | International Journal of Food Microbiology |
41 | 200912 | International survey of Cronobacter sakazakii and other Cronobacter spp. in follow up formulas and infant foods | Chap,J.;Chap, J. | International Journal of Food Microbiology |
42 | 200912 | Alishewanella jeotgali sp. nov., isolated from traditional fermented food, and emended description of the genus Alishewanella. | Kim,Min-Soo;Kim, Min-Soo | International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology |
43 | 200912 | 연‘옐로우버드’의 개화와 결실 특성 | 허북구 | 한국화훼연구회지 |
44 | 200912 | CTX-M-Type beta-Lactamase in Escherichia coli Isolated from Sick Animals in Korea | Lim, Suk-Kyung | MICROBIAL DRUG RESISTANCE |
45 | 200912 | Anti-oxidative and Anti-hyperglycemia Effects of Triticum aestivum Wheat Sprout Water Extracts on the Streptozotocin-induced Diabetic Mice | Dae-KiKim;이선희 | 생약학회지 |
46 | 200912 | 김치로부터 오르니틴 생성능을 갖는 Weissella 속 균주의 분리, 동정 및 특성 | 오석흥 | 미생물학회지 |
47 | 200912 | Haloterrigena jeotgali sp. nov., an extremely halophilic archaeon from salt-fermented food. | Roh,SeongWoon;Roh, Seong Woon | International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology |
48 | 200912 | 찻잎의 수확시기를 달리하여 제조한 돈차(錢茶)의 관능적 특성과 화학성분 | 허북구 | 한국차학회지 |
49 | 200912 | 유산균을 이용한 기능성 발효 양파음료의 개발 | 최유정 | Food Engineering Progress |
50 | 200912 | 비트 추출물 첨가 연근 피클의 저장 중 품질특성 변화 | 박복희 | 한국식품영양과학회지 |
51 | 200912 | 고장초의 항알러지 효과 | 이은정 | 한국식품과학회지 |
52 | 200912 | Studies on Self-Life Extension of Sing Sing Hoe(Fresh Sliced Raw Fish) | 박진일 | 한국식품저장유통학회지 |
53 | 200912 | 모시대의 면역 활성 탐색 및 모시대 분말첨가 현미다식의 품질 측성 | 김애정 | 한국식품영양과학회지 |
54 | 200912 | Comparison of Quality Characteristics of Melania snails in Korea | 임치원 | 한국수산과학회지 |
55 | 200912 | ATM blocks tunicamycin-induced endoplasmic reticulum stress | He,L.;He, L. | FEBS Letters |
56 | 200912 | 무안 회산지 백련꽃의 근경생장과 개화특성 | 임명희 | 화훼연구 |
57 | 200912 | Transient receptor potential (TRP) A1 channel presents in visceral afferent neurons in visceral afferent neuron evoked inward currents in different groups of neurons | Young-Hojin | The Korean Journal of Physiology & Pharmacology |
58 | 200912 | 고추씨가 고지방, 고콜레스테롤 식이 흰쥐의 항산화계 및 산화적 손상에 미치는 영향 | 최정화 | 한국식품영양과학회지 |
59 | 200912 | 마이크로버블에 의한 상추의 세척효과 및 저장 중 품질변화 | 차환수 | 한국식품저장유통학회지 |
60 | 200912 | 포도주스 침지 제조 흑삼의 Ginsenoside Rg3 함량 변화와 Acetylcholinesterase 억제효과 | 이미라 | 고려인삼학회지 |
61 | 200912 | 저장온도를 달리한 생마의 장기저장시 품질변화 | 류희영 | 자연자원연구 |
62 | 200912 | MRSA and antibiotic use in animals in Asia | 박용호 | JOURNAL OF VETERINARY PHARMACOLOGY AND THERAPEUTICS |
63 | 200912 | 저장온도와 필름종류가 신선 퉁퉁마디(Salicornia europaea L.)의 저장성에 미치는 영향 | 강호민 | 한국생물환경조절학회 |
64 | 200912 | 무안 백련 재배지의 온도환경 및 시기별 꽃과 잎의 수량 | 임명희 | 생명자원과학연구 |
65 | 200912 | Mannitol-Egg York-Polymyxin B 선택 배지에서 | 엄태붕 | The Korean Journal of Microbiology |
66 | 200912 | 백련 종류에 따른 연근 크기와 수확량 | 임명희 | 한국자원식물학회지 |
67 | 200912 | Establishment of Method for the Analysis of Diarrhetic Shellfish Poisoning by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry | 이가정 | 한국식품과학회지 |
68 | 200912 | Aspergillus niger 이용 미생물 발효차의 발효 중 미생물학적, 물리적 및 관능적 품질특성 | 강대진 | 한국차학회지 |
69 | 200912 | Cloning of profilin (FcPFN) from the shrimp Fenneropenaeus chinensis, a highly expressed protein in white spot syndrome virus (WSSV)-infected shrimp | 공희정;Kong, H J | Journal of Applied Genetics |
70 | 200912 | 종실유(seeds oil)의 위치별 지방산 및 트리아실글리세롤의 조성 연구 | 문준희 | 한국식품저장유통학회 |
71 | 200912 | Determination of Residual Erythromycin Antibiotic in Fishery Products by Liquid Chromatography-electrspray Ionization Mass Spectrometry | 조미라 | 한국수산과학회지 |
72 | 200912 | 보이차의 품질 및 보존기간 판별을 위한 평가지표 검토 | 박성화 | 한국차학회지 |
73 | 200912 | 반응표면장식에 의한 율무청국장 아몬드 쿠키의 제조 최적화 | 이혜정 | 한국식품영양학회 |
74 | 200912 | 서해안에서 분리한 암피실린 내성 비브리오속 세균의 특성 | 이한웅 | 한국수산학회지 |
75 | 200912 | Metabolomic Insight into Soy Sauce through H-1 NMR Spectroscopy | Ko, Bong-Kuk | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY |
76 | 200912 | Bioogical activities of seven melania snails of the family Pleuroceridae in Korea | 김연계 | 한국수산과학회지 |
77 | 200912 | ATM blocks tunicamycin-induced endoplasmic reticulum stress | He,L.;He, L. | FEBS Letters |
78 | 200912 | 양파의 추출방법과 추출액의 살균 저장에 따른 기능성성분 분석 | 박훈 | Food Engineering Progress |
79 | 200912 | 율무, 보리, 미강 유기용매 추출물의 포도당 및 지방산 대사에 미치는 영향 | 박태식 | 한국식품영양학회 |
80 | 200912 | 마의 항균 항산화 및 항혈전 활성 평가 | 김지인 | Korean Journal of Microbiology and Biotechnology |
81 | 200912 | Analysis, Bioavailability, and Potential Healthy Effects of Capsanthin, Natural Red Pigment from Capsicum spp. | Kim,S.;Kim, S. | Food Reviews international |
82 | 200912 | Insecticidal and repellent activities of crude saponin from the Starfish Asterias Amurensis | 박희연 | Journal of Fisheries Science and Technology |
83 | 200912 | 반응표면분석법에 의한 메밀 새싹 기능성분의 추출 조건 최적화 | 박기재 | 한국식품저장유통학회지 |
84 | 200912 | Selection of Starter Cultures and Optimum Conditions for Lactic Acid Fermentation of Onion | Choi,You-Jung;Choi, You-Jung | Food Science And Biotechnology |
85 | 200912 | Maltodextrin을 처리한 생강 절편의 탈수, 건조 및 열풍건조와 동결건조된 생강과의 비교 | 김민희 | Korean journal of food science and technology |
86 | 200912 | 용매 추출과 병용 추출법을 이용한 양파 과육으로부터 quercetin 관련물질의 추출 | 진은영 | Food Engineering Progress |
87 | 200912 | 신선 과채류에 존재하는 박테리오신 유사 활성을 지니는 유산균의 분포와 다양성 | 박영서 | Food Engineering Progress |
88 | 200912 | 마 추출물이 방사선처리 식물세포의 생장과 핵 DNA 손상에 미치는 영향 | 권순태 | 한국자원식물학회지 |
89 | 200912 | 감분말의 입자크기가 특성에 미치는 영향 | 최소영 | Proceedings of The Korean Society of Postharvest Science and Technology of Agricultural Products Conference |
90 | 200912 | Induction of IL-8 expression by bacterial flagellin is mediated through lipid raft formation and intracellular TLR5 activation in A549 cells | Im,J.;Im, J. | Molecular Immunology |
91 | 200912 | 학교급식에서 제공되는 튀김식품의 원료별 이용실태 및 관리공정 | 김은미 | 한국식품영양과학회지 |
92 | 200912 | 대마 구성 세포의 현미경적 관찰 | 이명구 | 2009년 추계학술논문발표집 |
93 | 200912 | Chrysosporium pseudomerdarium produces gibberellins and promotes plant growth. | Hamayun,Muhammad;Hamayun, Muhammad | Journal Of Microbiology |
94 | 200912 | Lactic acid fermentation of onion juice added with puffed red ginseng extract | 박지만 | 한국산업식품공학회 2009년도 춘계심포지엄 및 학술대회 초록집 |
95 | 200912 | Refrigeration of Riptortus clavatus (Hemiptera: Alydidae) eggs for the parasitization by Gryon japonicum (Hymenoptera: Scelionidae) | Alim,M.A.;Alim, M. A. | Biocontrol Science and Technology |
96 | 201001 | Pattern-Mapped Multiple Detection of 11 Pathogenic Bacteria Using a 16S rDNA-Based Oligonucleotide Microarray | 황병희 | Biotechnology and Bioengineering |
97 | 201001 | Kocuria atrinae sp nov., isolated from traditional Korean fermented seafood | Eun-JinPark | International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology |
98 | 201001 | 비이온성계면활성제의 첨가와 희석방법이 반추위 혼합미생물의 in vitro 발효성상, 효소활력 및 사료소화에 미치는 영향 | 이왕식 | 動物資源硏究 |
99 | 201001 | 분리대두단백질 가수분해물의 Angiotension-1 Converting Enzyme 저해효과 | 도정룡 | 한국식품영양과학회지 |
100 | 201001 | Kocuria koreensis sp nov., isolated from fermented seafood | Eun-JinPark | International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology |
101 | 201001 | Water-soluble aminocalix[4]arene receptors with hydrophobic and hydrophilic mouths | 김태선 | Tetrahedron letters |
102 | 201001 | Biological attributes of Ooencyrtus nezarae Ishii (Hymenoptera: Encyrtidae) reared on refrigerated eggs of Riptortus pedestris (= clavatus) Fabricius (Hemiptera: Alydidae) | Alim,M.A. | Journal of Asia-Pacific Entomology |
103 | 201001 | Cobetia crustatorum sp nov., a novel slightly halophilic bacterium isolated from traditional fermented seafood in Korea | Min-SooKim | International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology |
104 | 201001 | Lentibacillus jeotgali sp. nov., a halophilic bacterium isolated from traditional Korean fermented seafood | Jung, Mi-Ja | International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology |
105 | 201001 | Salinicoccus carnicancri sp nov., a halophilic bacterium isolated from a Korean fermented seafood | Mi-JaJung | International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology |
106 | 201001 | Agromyces atrinae sp nov., isolated from fermented seafood | Eun-JinPark | International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology |
107 | 201001 | Haladaptatus cibarius sp nov., an extremely halophilic archaeon from seafood, and emended description of the genus Haladaptatus | SeongWoonRoh | International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology |
108 | 201001 | Production of trans-free margarine stock by enzymatic interesterification of rice bran oil, palm stearin and coconut oil | PrakashAdhikari | Journal of the Science of Food and Agriculture |
109 | 201002 | Structural and electrochemical features of 3D nanoporous platinum electrodes | SejinPark | ELECTROCHIMICA ACTA |
110 | 201002 | Selective Cholinesterase Inhibitory Activities of a New Monoterpene Diglycoside and Other Constituents from Nelumbo nucifera Stamens | JungHyunAh | Biol. Pharm. Bull |
111 | 201002 | 펄프제지용원료로서의 삼 섬유 이용에 관한 연구 | 윤승락 | Journal of korea TAPPI |
112 | 201002 | Glyceollins, One of the Phytoalexins Derived from Soybeans under Fungal Stress, Enhance Insulin Sensitivity and Exert Insulinotropic Actions | SPark | Journal of agricultural and food chemistry |
113 | 201002 | The Development of Predictive Growth Models for Total Viable Cells and Escherichia coli on Chicken Breast as a Function of Temperature | HeoChan | 한국축산식품학회지 |
114 | 201002 | 사료첨가용 생균제 개발을 위한 마늘 내성 유산균의 배양 조건 | 박영서 | Food Engineering Progress |
115 | 201002 | 국내시판 가루녹차의 이화학적 품질특성 | 김상희 | 한국식품과학회 |
116 | 201002 | Preparation of Folic Acid-loaded WPI (Whey Protein Isolate) Nanoparticles by Cold-induced Gelation | 김범근 | 한국축산식품학회지 |
117 | 201002 | 감 초미립 추출물의 항아토피 활성 | 허진철 | 한국식품저장유통학회 |
118 | 201002 | Activity assay for nisin-like acidic bacteriocins using an optimal pH-conditioned gel matrix | Choi,N.S. | Analytical Biochemistry |
119 | 201002 | Evaluation of a Volatile Aroma Preference of Commercial Red Wines in Korea: Sensory and Gas Chromatography Characterization | Yoo, Ki-Seon | Food science and biotechnology |
120 | 201002 | 사료첨가용 생균제 개발을 위한 마늘 내성 유산균의 배양 조건 | 박영서 | Food Engineering Progress |
121 | 201002 | 국내 새우젓에서 분리한 Lactobacillus brevis HLJ59의 Angiotensin Converting Enzyme 저해활성 및 생리적 특성 | 전춘표 | The Korean Journal of Microbiology |
122 | 201002 | Activity assay for nisin-like acidic bacteriocins using an optimal pH-conditioned | Choi, Nack-Shick | Analytical Biochemistry |
123 | 201002 | Comparison of volatile Maillard reaction products from tagatose and other reducing sugars with amino acids | Young-Sukim | Food Sci. Biotechnol. |
124 | 201003 | 생강다대기의 저장중 품질특성 | 김경탁 | 한국식품저장유통학회 |
125 | 201003 | An amperometric chloramphenicol immunosensor based on cadmium sulfide nanoparticles modified-dendrimer bonded conducting polymer | Shim,Y.B. | Biosensors & Bioelectronics |
126 | 201003 | 마늘의 효능과 안전성에 관한 연구 | 이애정 | 韓國生活科學硏究 |
127 | 201003 | 에너지 및 단백질 공급 수준에 따른 비유 중기 유산양의 유생산성에 미치는 영향 | 박중국 | 한국초지조사료학회지 |
128 | 201003 | Inhibition of Browning and Preference Improvements of Dioscorea batatas through the Addition of Sugar Alcohols and Organic Acids | Myung-KiLee | Journal of Food Science and Nutrition |
129 | 201003 | 생강다대기의 저장중 품질개선을 위한 첨가물 효과 | 김경탁 | 한국식품위생안전학회지 |
130 | 201003 | Effects of glyceollinⅠ on vascular contraction in rat aorta. | Song, Min-Ji | NAUNYN-SCHMIEDEBERGS ARCHIVES OF PHARMACOLOGY |
131 | 201003 | Trends of arsenic maximum levels on agricultural commodities and processed agricultural products | 백민경 | 한국식품위생안전성학회지 |
132 | 201003 | Halomonas jeotgali sp nov., a new moderate halophilic bacterium isolated from a traditional fermented seafood | Min-SooKim | The Journal of Microbiology |
133 | 201003 | Comparing Antioxidant Effectiveness of Natural and Synthetic Free Radical Scavengers in Thermally-Oxidized Lard using DPPH Method | YeoJuDong | Journal of Food Science |
134 | 201004 | 유기산 전처리에 따른 메밀 새싹의 저장중 품질변화 | 홍석인 | 한국식품과학회지 |
135 | 201004 | Effect of ethanol extracts from red pepper seeds on antioxiative defence system and oxidative stress in rats fed high-fat, high cholesterol diet | 최정화 | Nutrition Researh and Practice |
136 | 201004 | Effect of Cordyceps ochraceostromat, Silkworm Cocoon, and Conjugated Linoleic Acid on the Quality and Storage Characteristics of Pork Sausage Manufactured by MDCM (Mechanically Deboned Chicken Meat) Recovered Protein | Jin, Sang Keun | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
137 | 201004 | Survey of Hygienic Condition and Management of Meat Markets in Seoul and Gyeong-Gi Area, Korea - HACCP-certified and Non Certified | Lee, Joo-Yeon | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
138 | 201004 | 개다래 초임계 박추출물이 염증 및 동맥경화에 미치는 영향 | 유미희 | 한국식품과학회지 |
139 | 201004 | Physiological Characteristics and Immunomodulating Activity by Lactobacillus paracasei subsp paracasei BFI46 Isolated from New-Born Infant Feces | LimSang-Dong | 한국축산식품학회지 |
140 | 201004 | 연잎 분말 첨가가 국수의 품질특성에 미치는 영향 | 박복희 | 한국식생활문화학회지 |
141 | 201004 | 미강의 γ-oryzanol 및 생리활성물질의 에탄올 추출공정 최적화 | 최용희 | 한국식품저장유통학회지 |
142 | 201004 | 폐계가슴살 회수단백질을 활용한 돈육소시지의 품질 특성에 영향하는 동충하초, 누에고치 및 Conjugated Linoleic Acid (CLA) 첨가 효과 | 진상근 | 한국동물자원과학회지 |
143 | 201004 | Radical Scavenging Activity and Anti-obesity Effects in 3T3-L1 Preadipocyte Differentiation of Ssuk(Artemisia princeps Pamp.) Extract | 김미자 | 한국식품과학회지 |
144 | 201004 | Effect of Pressurized Liquids on Extraction of Antioxidants from Chlorella vulgaris | Cha, Kwang Hyun | Journal of Agricultural and Food Chemistry |
145 | 201004 | 산초 정유성분의 식중독균에 대한 항균 활성 | 장미란 | 한국식품조리과학회지 |
146 | 201004 | Estrogenic Activity of Glyceollins Isolated from Soybean Elicited with Aspergillus sojae | HJKim | J Med Food |
147 | 201004 | Starch Properties of Chinese Yam, Dioscorea opposita Thunb. | KimSangKuk | 한국작물학회지 |
148 | 201004 | 식물 정유를 첨가한 고추장의 관능특성 | 서지은 | 한국식품조리과학회지 |
149 | 201004 | Review on Cellulose acetate as a Packaging Materials | JiYoonLee | Korea Society of Packaging Science and Technology |
150 | 201005 | Antioxidative and Antimicrobial Activities of Active Materials Derived from Triticum aestivum Sprouts | JeongEun-young | 한국응용생명화학회지 |
151 | 201005 | 더덕을 첨가하여 속성시킨 된장형 제품의 품질에 미치는 영향 | 권동진 | 한국식품영양과학회지 |
152 | 201005 | Determination of biogenic amines in Korean traditional fermented soybean paste (Doenjang) | ShuklaS. | Food and Chemical Toxicology |
153 | 201005 | 매운맛을 달리한 고추장 소스의 품질 및 과능적 특성 | 최수근 | Culinary Research(한국조리학회지) |
154 | 201005 | Cronobacter sakazakii 분리배지의 성능 비교 | 김현정 | 한국식품영양과학회지 |
155 | 201005 | 숙성 홍마늘의 생리활성 | 이수정 | 한국생명과학회 |
156 | 201005 | 압출성형 삼 종자의 이화학적특성과 에너지바의 제조 | 구본재 | 한국산업식품공학회 |
157 | 201005 | 압출성형공정을 이용한 삼 종자 후레이크 제조 | 김철 | 한국산업식품공학회 |
158 | 201005 | Effects of Casein Hydrolysate on the Systolic Blood Pressure and Serum Lipid Profiles in Spontaneously Hypertensive Rats | Jeong-RyongDo | 한국축산식품학회지 |
159 | 201006 | 섬유소 분해균을 이용한 건조 청보리 발효사료가 돼지의 In vitro 발효 특성에 미치는 영향 | 박도연 | 한국초지조사료학회지 |
160 | 201006 | 시설참외 관비재배시 생육단계별 질소시비기준 설정 | 정규석 | 한국토양비료학회지 |
161 | 201006 | 기능성 물질의 첨가가 폐계육이 함유된 게맛살의 저장중 품질에 미치는 영향 | 진상근 | 생명과학회지 |
162 | 201006 | 마 품종별 메탄올 추출물의 항균, 항산화 및 항혈전 활성 평가 | 권중배 | 한국식품저장유통학회지 |
163 | 201006 | Biocontrol of Isolated Cronobacter spp. (Enterobacter sakazakii) by Heat, Sanitizer, and Antibiotic | Lee, Eun Jin | KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES |
164 | 201006 | A Probabilistic assessment of human health risk from Arsenic- contaminated rice grown near the mining areas of Korea | 백민경 | 한국식품위생안전성학회지 |
165 | 201006 | 세척처리에 따른 수삼표면의 미생물 제어효과 | 김희수 | 한국식품저장유통학회지 |
166 | 201006 | Comparing microarrays and next-generation sequencing technologies for microbial ecology research | SeongWoonRoh | Trends in biotechnology |
167 | 201006 | Induction of Glyceollins by Fungal Infection in Varieties of Korean Soybean | LeeMeeRyung | J Microbiol Biotechnol |
168 | 201006 | 일반소비자들의 고기요리에 대한 기호도 및 소비형태 | 김은미 | 한국식생활문화학회지 |
169 | 201006 | Exogenous Gibberellic Acid Reprograms Soybean to Higher Growth and Salt Stress Tolerance | HamayunM | JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY |
170 | 201006 | Temperature Dependence of Autoxidation of Perilla Oil and Tocopherol Degradation | WangSeonyeong | Journal of Food Science |
171 | 201006 | 국화 꽃 휘발성 향기성분의 식중독균에 대한 항균작용 | 장미란 | 한국식품영양학회지 |
172 | 201006 | Discorea alata L.의 항균 및 항산화 활성 | 권정은 | Korean Journal of Microbilogy and Biotechbology |
173 | 201006 | 연근 즙을 첨가한 백김치의 숙성 중 품질변화 | 박복희 | 한국식품저장유통학회 |
174 | 201006 | Enhancement of anti-complementary and radical scavenging activities in the submerged culture of Cordyceps sinensis by addition of citrus peel | JangWonChoi | Bioresource Technology |
175 | 201006 | 기능성 물질의 첨가가 폐계육이 함유된 게맛살의 저장중 품질에 미치는 영향 | 진상근 | 생명과학회지 |
176 | 201006 | Complete Genome Sequence of Halalkalicoccus jeotgali B3(T), an Extremely Halophilic Archaeon | SeongWoonRoh | Journal of Bacteriology |
177 | 201007 | Dietary hempseed meal intake increases body growth and shortens the larval stage via the upregulation of cell growth and sterol levels in Drosophila melanogaster | LeeMinJung | Molecules and Cells |
178 | 201007 | 트레할로스 및 효소제 첨가가 백설기 품질에 미치는 영향 | 금준석 | 한국식품영양과학회지 |
179 | 201007 | 미산성 차아염소산수 침지 살균 채소류의 저장중 품질변화 | 박기재 | 한국식품저장유통학회 |
180 | 201007 | 흑마늘 용매 분획물의 항산화 활성 | 신정혜 | 한국식품영양과학회지 |
181 | 201007 | 꿀벌 간이 사육장치 및 죽은 꿀벌 수집용 벌통 개발 | 최용수 | 한국양봉학회지 |
182 | 201007 | Metabolomic Assessment of Fermentative Capability of Soybean Starter Treated with High Pressure | Ko,Bong-Kuk | journal of agricultural and food chemistry |
183 | 201008 | EFFECT OF SURIMI CONTAINING SPENT LAYING HEN BREAST ON THE QUALITY OF CRAB ANALOGUE | S.K.Jin | Journal of Food Process Engineering |
184 | 201008 | Bacillus cereus 증식 억제능을 가지는 Bacillus licheniformis SCK121057의 분리 및 특성 | 김용상 | 한국미생물학회지 |
185 | 201008 | Bacillus cereus 증식 억제능을 가지는 Bacillus licheniformis SCK121057의 분리 및 특성 | 김용상 | 한국미생물학회지 |
186 | 201008 | Synergistic vasorelaxant and antihypertensive effects of Ligusticum wallichii and Angelica gigas | Eun-YoungKim | Journal of Ethnopharmacology |
187 | 201008 | 비유탕유과 제조를 위한 진공팽화기의 개발 및 공정변수에 따른 유과의 팽화특성 | 유제혁 | 산업식품공학 |
188 | 201008 | 저장온도 및 연근조건에 따른 백련의 저장 중 품질 변화 | 유용권 | 한국인간식물환경학회지 |
189 | 201008 | Production of Ready-to-Reconstitute Functional Beverages by Utilizing Whey Protein Hydrolysates and Probiotics | S.Kalyankumar | 한국축산식품학회지 |
190 | 201008 | Oceanobacillus kimchii sp. nov. Isolated from a Traditional Korean Fermented Food | Whon, Tae Woong | The Journal of Microbiology |
191 | 201008 | Quality and safety aspects of meat products as affected by various physical manipulations of packaging materials | KeunTaikLee | Meat Science |
192 | 201008 | A Multiplex PCR Assay for the Detection of Food-borne Pathogens in Meat Products | 김현욱 | 한국축산식품학회지 |
193 | 201008 | 연근 분말 첨가량에 따른 두부의 이화학적 및 관능적 특성 | 박복희 | 동아시아식생활학회지 |
194 | 201008 | Effect of Organic Acid Salts and Chitosan on Case-Ready Packed Ground Beef and Pork Patties | SeonHeePark | 한국축산식품학회 |
195 | 201008 | H-1-NMR-Based Discrimination of Thermal and Vinegar Treated Ginseng Roots | Kim, So-Hyun | Journal of Food Science |
196 | 201008 | Isolation and Characterization of Lactic Acid Bacteria Strains with Ornithine Producing Capacity from Natural Sea Salt | YuJin-Ju | The journal of microbiology |
197 | 201008 | Determination of non-volatile and volatile organic acids in Korean traditional fermented soybean paste (Doenjang) | ShuklaShruti | Food and Chemical Toxicology |
198 | 201008 | Endothelium-Independent Vasorelaxation by Ligusticum wallichii in Isolated Rat Aorta: Comparison of a Butanolic Fraction and Tetramethylpyrazine, the Main Active Component of Ligusticum wallichii | Eun-YoungKim | Biological and Pharmaceutical Bulletin |
199 | 201008 | Anti-allergy Effect of Marc from Silver Vine(Actinidia polygama) Prepared by Supercritical Fluid Extraction | Seun-AhYang | 식품과학회지 |
200 | 201008 | Manufacture of Precheese Powder by Use of Low-temperature Renneting Made from Raw Milk Using Spray Dryer | AnShuo-Feng | 한국축산식품학회지 |
201 | 201008 | Combined Effects of Modified Atmosphere Packaging and Organic Acid Salts (Sodium Acetate and Calcium Lactate) on the Quality and Shelf-life of Hanwoo Ground Beef Patties | Muhlisin | 한국축산식품학회 |
202 | 201009 | Diosgenin inhibits macrophage-derived inflammatory mediators through downregulation of CK2, JNK, NF-kappa B and AP-1 activation | JungDa-Hye | International Immunopharmacology |
203 | 201009 | 안동마의 마케팅 믹스 전략 | 박동진 | 농업경영정책연구 |
204 | 201009 | 우리나라 잡초이름의 약어 제안 | 이인용 | 한국잡초학회지 |
205 | 201009 | 산화칼슘 첨가가 생면의 저장성에 미치는 영향 | 성지혜,김윤숙 | 한국식품영양과학회지 |
206 | 201009 | Mesoporous Platinum Electrodes for Amperometric Determination of Sugars with Anion Exchange Chromatography | Han, Jee Hoon | ANALYTICAL SCIENCES |
207 | 201009 | 대두 단백질 및 배아를 이용한 Bifidobacterium lactis BL740의 균체성장 및 이소플라본 비배당체 생산을 위한 통계적 배지 최적화 | 이충영 | 한국응용생명학회지 |
208 | 201009 | Antifungal Activity of Glyceollins Isolated from Soybean Elicited with Aspergillus sojae | HJKim | Journal of agricultural and food chemistry |
209 | 201009 | Antiarteriosclerosis and Antihyperlipidemia functionality of Sea mustard (Undaria pinnatifida) in Sprague Dawley rats | 이승주 | Fisheries and aquatic sciences |
210 | 201009 | Vasorelaxant activities of aqueous extracts from twenty medicinal plants used in oriental medicines in isolated rat aorta | Eun-YoungKim | Journal of Food Science and Nutrition |
211 | 201009 | Effect of red pepper seeds powder on lipid composition in rats fed high-fat.high-cholesterol diets | 최정화 | J. Food Sci Nutrition |
212 | 201009 | 곡물별 담자균 배양물의 효소활성 | 박효숙 | 한국 버섯학회 |
213 | 201009 | Expression and identification of a minor extracellular fibrinolytic enzyme (Vpr) from Bacillus subtilis KCTC 3014 | Nack-Shik Choi | 한국생물공학회 |
214 | 201010 | 인구통계학적 변인에 따른 막걸리 음용실태 및 건강관련 인식 조사 | 김순미 | 한국식생활문화학회지 |
215 | 201010 | 국내거주 외국인들의 고기요리에 대한 소비형태 | 김은미 | 한국식생활문화학회지 |
216 | 201010 | Anti-diabetic Effects of Triticum aestivum L. Water Extracts in db/db Mice as an Animal Model of Diabetes Mellitus Type II | 이선희 | 생약학회지 |
217 | 201010 | 고지방 식이를 섭취한 마우스에서 토란분말의 비만억제 및 지질 저하 효과 | 문지혜,김윤숙 | 한국식품과학회지 |
218 | 201010 | Microbiological contamination of fresh red pepper and packaged red pepper powder in South Korea | 정아람 | Journal of Food Science and Nutrition |
219 | 201010 | 포장 환경에 따른 백련의 저장 중 품질 변화 | 유용권 | 한국인간식물환경학회지 |
220 | 201010 | Efficient constitutive expression of thermostable 4-alpha-glucanotransferase in Bacillus subtilis using dual promoters | Kang, Hee-Kwon | WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY |
221 | 201010 | Coconut Oil 분별유와 Palm 분별유로부터 효소적 Interesterification에 의한 코코아 버터 대체유지 합성 | 배상균 | 한국식품영양과학회지 |
222 | 201010 | 품종 별 국내산 토란 분말의 영양성분 및 이화학적 특성 | 문지혜,김윤숙 | 한국식품과학회지 |
223 | 201010 | 카놀라유와 대두극도경화유로부터 효소적으로 합성된 저트랜스 스프레드 고체지의 특성 | 김영주 | 한국식품영양과학회지 |
224 | 201010 | Hypnotic effects and binding studies for GABA(A) and 5-HT2C receptors of traditional medicinal plants used in Asia for insomnia | Cho,Sueng-Mock | Journal of ethnopharmacology |
225 | 201010 | 고소득농업경영체의 지속적 육성정책에 관한 연구 | 서종석 | 농정연구 |
226 | 201010 | 산업연관분석을 이용한 학교급식의 경제적 파급효과 분석 | 홍경완 | 한국산학기술학회논문지 |
227 | 201010 | 해조류로 부터 항고혈압성분의 분리정제 | 이승주 | 한국수산과학회지 |
228 | 201011 | 서울시 중고등학생들의 아침식사 섭취 관련 요인 | 김양숙 | 대한지역사회영양학회지 |
229 | 201011 | Antioxidant Activity of Glyceollins Derived from Soybean Elicited with Aspergillus sojae | KimHyoJung | Journal of agricultural and food chemistry |
230 | 201011 | Fruiting body formation of Cordyceps militaris using Bee Drone | 홍인표 | 한국양봉학회지 |
231 | 201011 | Anti-fibrotic effects of the anthocyanins isolated from the purple-fleshed sweet potato on hepatic fibrosis induced by dimethylnitrosamine administration in rats | JaeHoChoi | Food and Chemical Toxicology |
232 | 201011 | GC-MS Based Metabolite Profiling of Rice Koji Fermentation by Various Fungi | Kim, Ah Jin | BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY |
233 | 201011 | Bacillus sp.에 의하여 발효된 신품종 아가콩 발효 산물의 혈전 용해 활성 및 항산화 효과 | 김성열 | 한국샐생명과학회지 |
234 | 201011 | 반응표면 분석법을 이용한 neohesperidin 생산 수율의 최적화 | 김민수 | 한국생명과학회지 |
235 | 201012 | 한국산 물벼룩 표준생태독성시험법 확립을 위한 10종 용매대조물질에 대한 독성반응 비교 | 김병석 | 한국농약과학회지 |
236 | 201012 | 미강과 대두피가 첨가된 유기사료의 공급이 비유중기 유산양의 유생산성에 미치는 영향 | 박중국 | 한국유기농업학회지 |
237 | 201012 | 기능성 소재를 첨가한 시판 과메기의 영양성분 비교 | 장미순 | 한국식품저장유통학회지 |
238 | 201012 | 국내 막걸리 산업의 현황과 발전 방안 | 여수환 | 한국식품과학회지 |
239 | 201012 | 소시지에서 real-time PCR법에 의한 Listeria monocytogenes의 정량적 검출을 위한 standard curve 구축 | 허은정 | 한국수의공중보건학회지 |
240 | 201012 | 고객경험관리 기법을 이용한 한식당 세계진출 방안에 관한 연구-미국, 중국, 일본 고객을 중심으로 | 이승연 | 관광학연구 |
241 | 201012 | 마늘의 효능과 안전성에 관한 연구 | 이애정 | 한국생활과학연구 |
242 | 201012 | Characterization of the flounder IL-6 promoter and its regulation by the p65 NF-kappa B subunit | 공희정 | Fish and Shellfish Immunology |
243 | 201012 | 포장방법에 따른 냉장 훈제삼겹살의 품질과 저장성 | 임지훈,이근택 | 한국포장학회 |
244 | 201012 | 자연산 말전복(Haliotis gigantea)과 양식산 참전복(Haliotis discus hannai)의 일반성분, 지방산, 아미노산 및 핵산관련물질 조성 비교 | 장미순 | 한국식품저장유통학회지 |
245 | 201012 | Enhancement of anti-complementary and radical scavenging activities in the submerged culture of Cordyceps sinensis by addition of citrus peel | JangWonChoi | Bioresource Technology |
246 | 201012 | Assessment of the dermal and ocular irritation potential of alcohol hand sanitizers containing aloe vera with in vitro and in vivo methods | Jun-HoAhn | Mol Cell Toxicol |
247 | 201012 | 항산화활성 비교를 통한 발효 칠피의 추출용매 조건 탐색 | 김명옥 | 한국약용작물학회지 |
248 | 201012 | 우리나라 식생활 영양정책의 현황과 개선방향 | 최정숙 | 농정연구 |
249 | 201012 | 항생제 대체 생균제가 자돈의 생산성, 영양소 이용률, 유해가스 발생량 및 분내 미생물 수에 미치는 영향 | 김종덕 | 한국유기농업학회지 |
250 | 201012 | Induction of Apoptosis by Ethanol Extracts of Fermented Agabeans in AGS Human Gastric Carcinoma cells | SungRyealKim | 한국생명과학회지 |
251 | 201012 | Urushiol에 의해 유도된 장수버섯 laccase isoenzyme의 분리 및 특성 | 최한석 | 한국균학회지 |
252 | 201012 | 농약 아이소티아닐(Isotianil)의 독성평가와 일일섭취허용량 설정 | 정미혜 | 농약과학회지 |
253 | 201012 | 아토피피부염 환자에서 민들레 추출물 함유제(AF-343)의 효과에 관한 연구 | 김지현 | 천식 및 알레르기 |
254 | 201012 | 농촌노인의 치아상태에 다른 건강상태 및 식이섭취 평가 | 문현경 | 대한영양사회 학술지 |
255 | 201012 | 학교급식에서의 절임배추 이용 실태 및 구매 촉진에 관한 연구 | 차성미 | 한국식생활문화학회지 |
256 | 201012 | 한국산 다슬기류 (Semisulcospira spp.) 5종의 항산화활성 | 이문희 | 한국수산과학회지 |
257 | 201012 | 전통 장류에서 세포외효소 분비능이 우수한 미생물의 분리 및 생리활성 특성 | 백성열 | 한국미생물생명공학회지 |
258 | 201012 | Childhood arsenic exposure and health risk assessment from rice cultivated near the mining areas in Korea | 백민경 | 한국식품위생안전성학회지 |
259 | 201012 | 펜티오피라드(Penthiopyrad)의 독성평가와 일일섭취허용량 설정 | 정미혜 | 농약과학회지 |
260 | 201012 | 효모 종류 및 발효 방식에 따른 현미식초의 유기산과 휘발성분 특성 | 윤성란 | 한국식품저장유통학회 |
261 | 201012 | Controlled release of D-glucose from starch granules containing 29% free D-glucose and Eudragit L100-55 as a binding and a coating agent | Kim, Yeon-Kye | Carbohydrate Research |
262 | 201012 | 충청지역 누룩에서 양조용 우수 곰팡이의 탐색 및 특성 | 백성열 | 한국미생물생명공학회지 |
263 | 201012 | Serological survey of brucellosis for pigs from slaughter house in South Korea | 허은정 | 한국수의공중보건학회지 |
264 | 201012 | 누룩 종류에 따른 현미 탁주의 품질특성 | 우승미 | 한국식품영양과학회지 |
265 | 201012 | 재래식 메주에서 분리한 각종 유산균들의 효소활성 및 기능성 | 정지강 | 한국식품영양과학회지 |
266 | 201012 | 충남 서천 패류생산해역에서의 세균학적 위생안전성 평가 | 변한석 | 한국수산과학회지 |
267 | 201012 | 식물공장 시스템의 동향과 발전방향 | 김재훈 | J Plant Biotechnology |
268 | 201012 | 고독성 농약의 국내 농작업자 위해성 평가 | 홍순성 | 농약과학회지 |
269 | 201012 | 생마늘, 홍마늘 및 흑마늘 분말이 고지방 식이로 유도된 비만 흰쥐의 지질대사에 미치는 영향 | 김라정 | 농업생명과학연구 |
270 | 201012 | 생약재 추출물의 아토피 완화효과 | 양희진 | 한국식품과학회지 |
271 | 201012 | Concept Mapping을 이용한 커피전문점 고객의 경험 인식 분석 | 신서영 | 한국식품영양학회지 |
272 | 201012 | Isolation and Characterization of Lactic Acid Bacteria Strains with Ornithine Producing Capacity from Natural Sea Salt | 유진주 | The journal of microbiology |
273 | 201012 | 장수마을 농촌노인의 식생활과 급식 및 외식관련 현황 조사 | 김혜영B | 한국식생활교육학회지 |
274 | 201012 | 과학적 근거 중심 평가를 도입한 마늘의 콜레스테롤 조절 기능성 평가 | 김인혜 | 韓國生活科學硏究 |
275 | 201012 | Prevalence and Molecular Characterization of Fluoroquinolone-Resistant Escherichia coli Isolated from Diarrheic Cattle in Korea | 임숙경 | JOURNAL OF VETERINARY MEDICAL SCIENCE |
276 | 201012 | 폐광인근 논토양 비소의 형태별 함량과 생물학적 유효도 | 김원일 | 한국토양비료학회지 |
277 | 201012 | Expression of human growth hormone gene in Pleurotus eryngii | SeungKim | central european journal of biology |
278 | 201012 | 가시광 및 근적외선 분광기법을 이용한 방울토마토의 내부품질 예측에 관한 연구 | 모창연 | 바이오시스템공학 |
279 | 201012 | 시판 과실식초의 이화학적 품질 및 향기성분 비교 | 김귀란 | 한국식품저장유통학회 |
280 | 201012 | Macrophage Raw 264.7 세포와 아토피성 피부염이 유도된 NC/Nga Mice에서 AF-343에 의한 염증 억제 효과와 피부 보습 효과에 관한 연구 | 김범준 | 대한의진균학회지 |
281 | 201012 | Optimization of Alcalase for Krill Byproduct Hydrolysis and Antioxidative Activities by Response Surface Methodology | Kyoung-MyoKim | Journal of FoodScience and Nutrition |
282 | 201012 | 알코올 발효조건 및 효모를 달리한 현미식초의 품질 특성 | 이수원 | 한국식품영양과학회지 |
283 | 201012 | Characterization of a New Bacteriocin, Carocin D, from Pectobacterium carotovorum subsp carotovorum Pcc21 | 노은정 | Applied and Environmental Microbiology |
284 | 201012 | 투과도 조절 플라스틱 용기에서 발효된 김치의 품질 특성 | 이은지 | 한국식품저장유통학회 |
285 | 201012 | 꿀벌 항산화 단백질 분비 유전자(Cu-Zn SOD(SOD1)와 Thioredoxin Reductase(TrxR)) 특성 구명 | 이순규 | 한국양봉학회지 |
286 | 201012 | Physiological Characteristics and Immunomodulating Activity of Streptococcus macedonicus LC743 Isolated from Raw Milk | 조성아 | 한국축산식품학회지 |
287 | 201012 | Prevalence and Characterization of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus in Raw Meat in Korea | 임숙경 | JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
288 | 201012 | Metabolomics Revealed Novel Isoflavones and Optimal Cultivation Time of Cordyceps militaris Fermentation | JungNamChoi | Journal of Agricultural and Food Chemistry |
289 | 201012 | 식물 추출물 라벤더, 레몬 유칼립투스 및 계피 오일의 급성독성평가 | 정미혜 | 한국농약과학회지 |
290 | 201012 | 한국음식의 스토리텔링소재 개발 | 정혜경 | 한국식생활문화학회지(Oriental Pharmacy and Experimental Medicine) |
291 | 201012 | Inhibition of TNF-alpha-induced adhesion molecule expression by diosgenin in mouse vascular smooth muscle cells via downregulation of the MAPK, Akt and NF-kappa B signaling pathways | Choi, Ko-Woon | Vascular Pharmacology |
292 | 201012 | Prevalence of Antimicrobial Resistance in Fecal Escherichia coli Isolates from Stray Pet Dogs and Hospitalized Pet Dogs in Korea | 남향미 | MICROBIAL DRUG RESISTANCE-MECHANISMS EPIDEMIOLOGY AND DISEASE |
293 | 201012 | 국내 막걸리 산업의 현황과 발전 방안 | 여수환 | 한국식품과학회지 |
294 | 201012 | 유산균을 이용한 발효 쌀가루의 이화학적 특성 | 최윤희 | 한국지역사회생활과학회지 |
295 | 201012 | 2007-2009년 국내 소, 돼지 분변에서 분리한 대장균의 항생제내성 양상 조사 | 임숙경 | 한국수의공중보건학회지 |
296 | 201012 | Antioxidant Activity and Protective Effects of Tripterygium regelii Extract on Hydrogen Peroxide-Induced Injury in Human Dopaminergic Cells, SH-SY5Y | 최봉석 | Neurochemical research |
297 | 201012 | 일부 시판 즙장의 품질특성 및 항산화 활성 | 김하윤 | 한국지역사회생활과학회지 |
298 | 201012 | 학교급식 및 외식업체에서의 신선편이 농산물 사용실태 및 요구도 평가 | 손시혜 | 한국식품영양과학회지 |
299 | 201012 | 델파이 기법을 이용한 대표적인 한국의 맛과 음식에 관한 연구 | 차성미 | 한국식품조리과학회지 |
300 | 201012 | Mechanical properties and degradability of modified starch and polyethylene blends | Si-hoonJang | Korea Society of Packaging Science and Technology |
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