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식품-유통 R&D 관련 논문 901-1200

by 리치캣 2022. 1. 1.
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식품-유통 R&D 관련 논문 901-1200

no 발표년월 논문명 저자 게재지명
901 201210 파프리카가루를 이용한 단기속성 고추장 개발에 관한 연구 김하윤 Culinary Research(한국조리학회지)
902 201210 Effect of Marbling Score on Carcass Grade Factors, Physico-chemical and Sensory Traits of M-Longissimus Dorsi in Hanwoo Lee, Jong-Moon Korean journal for food science of animal resources
903 201210 건조방법에 따른 고춧가루의 품질특성 임용래 한국식품영양과학회지
904 201210 쌀누룩의 혼합비율을 달라한 고추장의 품질특성 김유진 한국지역사회생활과학회지
905 201210 복숭아꽃과 가지 첨가 유무에 따른 도화주의 품질 특성 비교. 박지혜 동아시아식생활학회지
906 201210 Effect of Atmospheric Pressure Plasma Jet on Inactivation of Listeria monocytogenes, Quality, and Genotoxicity of Cooked Egg White and Yolk Lee, Hyun-Jung 한국축산식품학회지 = Korean journal for food science of animal resources
907 201210 Antioxidant, antibiofilm, and anticholinesterase activities of Fermented Deodeok (Codonopsis lanceolata) extracts 정래승 Food Science and Biotechnology
908 201210 Antioxidant and antiproliferative properties of hot pepper (Capsicum Annuum L.) seeds 전건욱 Journal of food biochemistry
909 201211 Toxicity of red Liriope platyphylla manufactured by steaming process on liver and kidney organs of ICR mice Sun-Il Choi 한국실험동물학회
910 201211 Effect of gamma-irradiation on pasting and emulsification properties of octenyl succinylated rice starches Han JA Carbohydrate Polymers
911 201211 Work-related hazards among farmers Kwon, Soon Chan JOURNAL OF THE KOREAN MEDICAL ASSOCIATION
912 201211 Analysis of Pesticide residues in brown rice using modified QuEChERS multiresidue method combined with electrospray ionization-liquid chromatography-tandem mass spectrometric detection Min, Z. W. Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry
913 201211 가감산조인탕이 만성 스트레스 모델 쥐에 대한 항스트레스 효과 권혁진 대한본초학회지
914 201211 Enhanced Raman spectroscopic discrimination of the geographical origins of rice samples via transmission spectral collection through packed grains Hwang, J. Talanta
915 201211 SNS 특성이 농식품 콘텐츠의 소비자만족과 구매의도에 미치는 영향 신미해 한국콘텐츠학회지
916 201211 Bt벼의 토양미새물상 영향 비교평가 손수인 한국토양비료학회지
917 201211 솔잎 열수추출물 소스를 첨가한 양념돈육의 저장 중 품질특성 김하윤 동아시아식생활학회지
918 201211 고추장 양념을 이용한 한식 양념장의 냉장저장 중 이화학적 특성 변화 손양주 경민대학연구논총
919 201211 육수 충진 포장온도 차이에 따른 레토르트 삼계탕의 저장 중 품질변화 장민준 한국포장학회지
920 201211 고려인삼의 약리효능과 효능성분 최광태 고려인삼연구와 산업
921 201212 건조방법에 따른 블루베리의 품질특성 및 생리활성 박성진 저장유통학회지
922 201212 Cyanidin 3-glucoside(C3G) 함량이 높은 거대배아미 벼 신품종 ‘큰눈자미’ 류수노 한국육종학회지
923 201212 Cyanidin 3-glucoside(C3G) 함량이 높은 대립 벼 신품종 ‘대립자미’ 류수노 한국육종학회지
924 201212 제과제빵류 냉동 기술의 신기술과 동향(Innovative Techniques and Trends in Freezing Technology of Bakery Products) 최영진 식품과학과 산업(Food Science and Industry)
925 201212 Effects of Pre-rigor Salting on the Physicochemical and textural properties of ground duck breast muscle Sang-Hun Lee 한국축산식품학회
926 201212 미산성 전해수로 처리한 생식원료의 저장 중 미생물 저감 효과 및 색도 변화 김광희 한국식품영양과학회지
927 201212 냉동 토종닭과 삼계탕 수출업체에서의 포장 및 저장가공 기술 개선 및 애로사항 해결 장동현 Meat Science
928 201212 미산성 전해수로 처리한 생식원료의 저장 중 미생물 저감 효과 및 색도 변화 김광희 한국식품영양과학회지
929 201212 국내 자생 민들레의 종류별 항산화성 및 세포독성 연구 천상욱 한국작물학회지
930 201212 오미자약주 제조 및 품질특성 조경식 Journal of Applied Biological Chemistry(한국응용생명화학회)
931 201212 Determination of anthelmintic drug residues in milk using liquid chromatography with tandem mass spectrometry 임명신 한국수의공중보건학회지
932 201212 Effect of Oral Administration of Scutellaria Baicalensis Root Extract on Atopic Dermatitis-like Skin Lesion Induced by Oxazolone in Hairless Mice 박명수 Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry
933 201212 유제품 발효에서 유산균의 단백질 가수분해 시스템 장운기 한국유가공기술과학회지
934 201212 ICP/MS를 이용한 축산물의 유해중금속 분석방법 및 숙련도 검증 장정희 대한수의학회지
935 201212 alpha-Amylase and alpha-Glucosidase Inhibitors Isolated from Triticum aestivum L. Sprouts Jeong, Eun-Young JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY
936 201212 Aroma Characteristics of Fermented Korean Soybean Paste (Doenjang) Produced by Bacillus amyloliquefaciens 홍연 Food Science and Biotechnology
937 201212 가막만해역 해수의 세균학적 안전성 평가 권지영 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
938 201212 새꼬막(Scapharca subcrenata) 추출물의 혈관신생 억제활성과 특성 임치원 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
939 201212 Antioxidant and antimicrobial activities of leafy green vegetable extracts and their applications to meat product preservation 김성진 Food Control
940 201212 Inhibitory effects of Actinidiamide from Actinidia polygama on allergy and inflammation. 양선아 Bioscience
941 201212 Effects of combined treatment of aqueous chlorine dioxide and UV-C or electron beam irradiation on the microbial growth and quality in chicon during storage 강지훈 한국식품영양과학회지
942 201212 Eupatorium chinensis var. simplicifolium Root Extract Inhibits the LipopolysaccharideInduced Inflammatory Response in Raw 264.7 Macrophages by Inhibiting iNOS and COX-2 Expression Tack-Joong Kim;Jin-Ho Lee;Dae-Hyun Kim Journal of Life Science
943 201212 유색미 첨가가 연잎쌈밥용 밥의 품질 특성에 미치는 영향 박복희; 조희숙 한국식품저장유통학회지
944 201212 오징어식해 제조시 고춧가루 및 마늘의 발효최적 첨가량 최적 공정개발 조순영 한국수산과학회
945 201212 Development of an Automated Method for Folin-Ciocalteu Total Phenolic Assay in Artichoke Extracts Yoo, Kil Sun JOURNAL OF FOOD SCIENCE
946 201212 소포장 양배추김치의 품질특성에 미치는 전 발효조건의 영향 김유원 한국식품조리과학회지
947 201212 Inbreeding, Coancestry, and Founding Clones of Apple Cultivars Released from Korea 권순일 Hort Environ Biotechnol
948 201212 우리나라 벼와 옥수수로부터 분리한 Gibberella fujikuroi 종복합체와 Fusarium commune 소속 균주의 푸모니신 생성능 윤성환 식물병연구
949 201212 The antihypertensive effect of ethyl acetate extract of radish leaves in spontaneously hypertensive rats Chung, Da-Hee Nutrition research and practice
950 201212 첨가하는 감의 가공형태에 따른 감막걸리 품질특성 정석태 한국식품저장유통학회
951 201212 주요 농산물 소포장 포장재와 컨테이너상자와의 물류정합성 및 경제성 분석 김동환 사회과학연구 - 안양대학교
952 201212 고지방식이로 유도한 지방간 마우스에서 기장 첨가식이가 지방간 및 인슐린저항성에 미치는 영향 박미영 한국식품영양과학회지
953 201212 우유의 알레르기 유발물질 김소영 한국유가공기술과학회지
954 201212 Simultaneous Detection of 10 Foodborne Pathogens using Capillary Electrophoresis-Based Single Strand Conformation Polymorphism 오미화 KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
955 201212 Ramlibacter ginsenosidimutans sp. nov., with ginsenoside-converting activity 임완택 JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
956 201212 국내 자생 엉겅퀴 추출물의 항산화 성분 및 활성 장미란 한국식품영양과학회지
957 201212 발광다이오드 처리가 서양민들레 항산화 활성 및 기능성 성분 함량에 미치는 영향 류재혁 한국약용작물학회지
958 201212 에너지필요추정량 설정을 위한 농한기 농업인의 에너지 섭취량 및 신체활동수준의 평가 이선희 대한지역사회영양학회지
959 201212 Extraction and characterization of pectin from Yuza (Citrus junos) pomace: A comparison of conventional-chemical and combined physical-enzymatic extractions Lim, Jongbin FOOD HYDROCOLLOIDS
960 201212 FT-NIR을 이용한 상추(Lactuca sativa L) 종자의 비파괴 선별 기술에 관한 연구 이강진 농업과학연구
961 201212 The needs for HACCP-based system applicable to livestock products industry 홍종해 한국수의공중보건학회지
962 201212 꽁치(Cololabis saira) 과메기의 품질에 세척수가 미치는 영향 이소정 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
963 201212 An integrated allele-specific polymerase chain reaction-microarray chip for multiplex single nucleotide polymorphism typing Choi, Jong Young LAB ON A CHIP
964 201212 Modulation of the murine microbiome with a concomitant anti-obesity effect by Lactobacillus rhamnosus GG and Lactobacillus sakei NR28 YS Ji Beneficial Microbes
965 201212 The Vegetable Freshness Monitoring System Using RFID with Oxygen and Carbon Dioxide Sensor Eom, Ki Hwan INTERNATIONAL JOURNAL OF DISTRIBUTED SENSOR NETWORKS
966 201212 PMP 모델을 활용한 시판 Salad의 Short-term Temperature Abuse 시 미생물학적 유통기한 예측에의 적용성 검토 임정호 한국식품저장유통학회지
967 201212 브라질 상파울루시의 한식당 현황 및 만족도 조사 정혜경 한국식생활문화학회지
968 201212 국내산 미곡에 발생하는 곰팡이와 곰팡이독소 이데레사 식물병연구
969 201212 논에서 잡초발생패턴 조사 김창석 한국잡초학회지 = Korean journal of weed science
970 201212 선식용 곡류원료의 위해미생물 제거를 위한 세척방법에 따른 효과 양지영 생명과학회지
971 201212 Quantitative Real-Time PCR Assay for Detection of Paenibacillus polymyxa Using Membrane-Fusion Protein-Based Primers 조민석 JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
972 201212 Oral administration of glucosylceramide ameliorates inflammatory dry-skin condition in chronic oxazolone-induced irritant contact dermatitis in the mouse ear. 염미정 Journal of dermatological science
973 201212 Comparison of intense pulsed light- and ultraviolet (UVC)-induced cell damage in Listeria monocytogenes and Escherichia coil O157:H7 Cheigh, Chan-Ick FOOD CONTROL
974 201212 Physical-Mechanical Properties of Agar/kappa-Carrageenan Blend Film and Derived Clay Nanocomposite Film Rhim, Jong-Whan JOURNAL OF FOOD SCIENCE
975 201212 Hepatoprotective and Anti-Hepatitis C Viral Activity of Platycodon grandiflorum Extract on Carbon Tetrachloride-Induced Acute Hepatic Injury in Mice Kim, Tae-Won JOURNAL OF NUTRITIONAL SCIENCE AND VITAMINOLOGY
976 201212 Cloning of a Zoysia ZjLsL and its overexpression to induce axillary meristem initiation and tiller formation in Arabidopsis and bentgrass H.-Y.Lee Plant Biology
977 201212 Antioxidant and Antiobesity Activity of Solvent Fractions from Red Garlic 황초롱 생명과학회지
978 201212 Comparison of Meat Color and Nutritional Composition of m. longissimus lumborum from Domestic Fed Hanwoo, Holstein and Imported Angus Steers 오미라 한국동물자원과학회지
979 201212 Inhibitory Effect of PG-Platycodin D on the Development of Atopic Dermatitis-Like Skin Lesions in ICR mice Tack-Joong Kim;Sae-Jin Park Journal of Life Science
980 201212 Enzymatic Biotransformation of Ginsenoside Rb1 and Gypenoside XVII into Ginsenosides Rd and F2 by Recombinant beta-glucosidase from Flavobacterium johnsoniae Hong, Hao JOURNAL OF GINSENG RESEARCH
981 201212 2010년 가축 및 도축장 식육에서 분리한 Campylobacter jejuni와 Campylobscter coli의 항생제내성 채명화 한국수의공중보건학회지
982 201212 사삼병의 제조조건에 따른 품질특성 유선미 한국식품영양학회지
983 201212 Cigarette Smoking Increases Abdominal and Visceral Obesity but Not Overall Fatness: An Observational Study Kim, Jung Hwan PLOS ONE
984 201212 Biochemical Composition of Muscle from Tanaka’s Eelpout Lycodes tanakae, Magistrate Armhook Squid Berryteuthis magister, and Ocean Sunfish Mola mola, Caught in the East Sea, Korea 이두석 Fisheries and Aquatic Sciences
985 201212 Polymer-based time-temperature indicator for high temperature processed food products Bum-SikLee Food Science and Biotechnology
986 201212 Upregulation of temperature susceptibility in Bemisia tabaci upon acquisition of Tomato yellow leaf curl virus (TYLCV) Lee, K. S. Journal of insect physiology
987 201212 Application of Retrogradation-retardation Technology to Korean Rice Cake, Garaedduk Made from Non-waxy Rice Park, H. Food science and technology research
988 201212 Fatty acid and volatile oil composition of Allomyrina dichotoma Larvae 윤금주 Preventive nutrition and food science
989 201212 장수버섯 배양법에 의해 urushiol이 제거된 발효옻 추출물이 된장발효에 미치는 영향 최한석 Mycobiology(한국균학회지)
990 201212 국내생산 천일염의 트리사이클라졸 잔류 및 위해성 평가 김진효 농약과학회지
991 201212 Multiplex quantitative foodborne pathogen detection using high resolution CE-SSCP coupled stuffer-free multiplex ligation-dependent probe amplification 정보람 Electrophoresis
992 201212 조생 단간 내도열병 뽀얀 반찰 벼 ‘설백’ 신영섭 한국육종학회지
993 201212 Effects of probiotics on the prevention of atopic dermatitis 지근억 Korean Journal of Pediatrics
994 201212 침지액에 산화칼슘 첨가가 두부의 저장성에 미치는 영향 성지혜, 김로사 산업식품공학지
995 201212 Differential gene expression in pancreatic tissues of streptozocin induced diabetic rats and genetically-diabetic mice in response to hypoglycemic dipeptide cyclo (His-Pro) treatment JangWonChoi Molecular Biology Reports
996 201212 Populations and Potential Association of Saccharomyces cerevisiae with Lactic Acid Bacteria in Naturally Fermented Korean Rice Wine Sung-SikYoon Food Science and Biotechnology
997 201212 Integrated microdevice of reverse transcription-polymerase chain reaction with colorimetric immunochromatographic detection for rapid gene expression analysis of influenza A H1N1 virus YongTaeKim Biosensors and Bioelectronics
998 201212 수온 및 절식에 따른 넙치(Paralichthys olivaceus) 근육의 물리화학적 특성 변화 심길보 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
999 201212 Effect of gamma-irradiation on pasting and emulsification properties of octenyl succinylated rice starches JAHan Carbohydrate Polymers
1000 201212 Thermal and Rheological Properties of Hydrogels Prepared with Retrograded Waxy Rice Starch Powders Won-JunJung Food Science and Biotechnology
1001 201212 조리방법에 따른 채소류의 품질 변화 조은경 한국조리학회지
1002 201212 시설재배조건에서 서양민들레의 생육 및 생리활성물질 변이 연구 천상욱 한국작물학회지
1003 201212 백미와 발아현미의 혼합비율이 압출성형쌀가루의 이화학적 특성에 미치는 효과 신말식 한국식품조리과학회지
1004 201212 Chelating Effect of Leek (Allium tuberosum Rottler ex Sprengel) Containing Chlorophyll on Cd, Pb, and As 심순미 Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry
1005 201212 Incidence of acute occupational pesticide poisoning among male farmers in South Korea 이원진 AM J IND MED
1006 201212 Comparative Exposure of Operators to Fenthion during Treatment in Paddy Field Eunhye Kim JOURNAL OF THE KOREAN SOCIETY FOR APPLIED BIOLOGICAL CHEMISTRY
1007 201212 Diethylstilbestrol induces arrest of rat vascular smooth muscle cell cycle progression through downregulation of cyclin D1 and cyclin E Tack-JoongKim Molecular and Cellular Biochemistry
1008 201212 Ginsenoside Rg3 attenuates tumor angiogenesis via inhibiting bioactivities of endothelial progenitor cells Jae-WonKim Cancer Biology & Therapy
1009 201212 Preparation and properties of melt-intercalated linear low density polyethylene/clay nanocomposite films prepared by blow extrusion Seok-InHong LWT - Food Science and Technology
1010 201212 Ginsenoside Re lowers blood glucose and lipid levels via activation of AMP-activated protein kinase in HepG2 cells and high-fat diet fed mice Hai-YanQuan International Journal of Molecular Medicine
1011 201212 Novel Bifidobacterium Promoters Selected Through Microarray Analysis Lead to Constitutive High-Level Gene Expression 박명수 Journal of Microbiology
1012 201212 Complete Genome Sequence of Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum Bacteriophage My1 이동환 Journal of Virology
1013 201212 Resistance of Bacillus cereus and its enterotoxin genes in ready-to-eat foods to gamma-irradiation Mtenga, Adelard B. FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
1014 201212 국내생산 주곡작물의 PCDDs, PCDFs 와 DL-PCBs 잔류량 및 섭취노출량 평가 최근형 농약과학회지
1015 201212 Food allergy, a newly emerging food epidemic: is the current regulation adequate? AliceLee 한국식품위생안전성학회지
1016 201212 무 절임 제조 시 천일염과 스타터 첨가에 따른 품질특성 비교 나종민 한국식품저장유통학회
1017 201212 Development of an antimicrobial sachet containing encapsulated allyl isothiocyanate to inactivate Escherichia coli O157:H7 on spinach leaves 서현선 International Journal of Food Microbiology
1018 201212 Anthocyanin changes in the Korean purple-fleshed sweet potato, Shinzami, as affected by steaming and baking 김정봉 Food Chemistry
1019 201212 Analysis of Foodborne Pathogenic Contamination of Cooked Hams and Sausages in Korean Processing Facilities Park, Hyun-Jung KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
1020 201212 Meat Quality Traits of Longissimus Muscle of Hanwoo Steers as a Function of Interaction between Slaughter Endpoint and Chiller Ageing 다쉬 KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
1021 201212 Fabrication of porous poly(acrylamide) beads with Macro- and Micropores Sung-WookChoi Polymer Engineering and Science
1022 201212 Molecular Characterization of Extended-Spectrum-beta-Lactamase-Producing and Plasmid-Mediated AmpC beta-Lactamase-Producing Escherichia coli Isolated from Stray Dogs in South Korea Tamang, Migma Dorji ANTIMICROBIAL AGENTS AND CHEMOTHERAPY
1023 201212 The Widespread Distribution of the Venomous and Poisonous Blue-lined Octopus, Hapalochlaena spp., in the East/Japan Sea: Possible Effects of Sea Warming 김지회 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
1024 201212 Impact of lysophosphatidylcholine on the plasminogen activator system in cultured vascular smooth muscle cells. Byung-KooYoon Journal of Korean medical science
1025 201212 Effects of Hydrated Potato Starch on the Quality of Low-fat Ttoekgalbi (Korean Traditional Patty) Packaged in Modified Atmosphere Conditions during Storage Muhlisin ASIAN-AUSTRALASIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCES
1026 201212 초분광 반사광 영상을 이용한 무 종자의 발아와 불발아 비파괴 판별 모창연 바이오시스템공학
1027 201212 국내 원산지별 고춧가루의 매운맛 비파괴 측정기술 개발 모창연 농업과학연구
1028 201212 Dietary Effects of Post-fermented Green Tea by Monascus pilosus on the Body Weight, Serum Lipid Profiles and the Activities of Hepatic Antioxidative Enzymes in Mouse Fed a High Fat Diet Joo-WonSuh 한국응용생명화학회
1029 201212 Application of a prototype of microbial time temperature indicator (TTI) to the prediction of ground beef qualities during storage YeonAhKim 한국축산식품학회지
1030 201212 국내 유통 농산물 중 과채류와 근채류의 잔류농약 모니터링 및 위해성 평가 안지운 한국환경농학회지
1031 201212 토마토 농산물우수관리제도(GAP)모델 확립을 위한 재배단계 위해분석 박수희 한국식품위생안전성학회지
1032 201212 농산물우수관리제도 확립의 기초자료 확보를 위한 딸기농장 재배단계의 위해요소 분석 이치엽 농업생명과학연구
1033 201212 전통재래 간장으로부터 항진균 활성 B.velezensis SSH100-10의 분리와 그 항진균 물질의 특성 구명 장미 한국식품저장유통학회
1034 201212 메주에서 분리한 Bacillus polyfermenticus CJ6가 생산하는 항진균 물질의 분리 및 특성 양은주 한국미생물생명공학회지
1035 201212 구기자 침출액을 이용한 녹두묵의 품질 특성 김애정 대한영양사협회 학술지
1036 201212 Identification of the beta-Glucosidase Gene from Bifidobacterium animalis subsp lactis and Its Expression in B. bifidum BGN4 Youn, So Youn JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
1037 201212 Genetic Diversity and Relationship Analysis of Genus Taraxacum Accessions Collected in Korea 류재혁 한국자원식물학회지
1038 201212 Estrogen-like activity of aqueous extract from Agrimonia pilosa Ledeb. in MCF-7 cells Young Min Lee BMC COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE
1039 201212 가스크로마토그래피를 이용한 토양 중 프로사이미돈과 클로르피리포스, 메톨라클로르의 잔류분석 숙련도시험 결과 김찬섭 농약과학회지
1040 201212 Differentiation of lactic acid bacteria based on RFLP analysis of the tuf gene 박석휘 Food Science and Biotechnology
1041 201212 Complete genome sequence of bacillus cereus bacteriophage BCP 78 신학동 journal of virology
1042 201212 Characterization of bioactive peptides derived by enzymatic hydrolysis of whey protein concentrate Y.SCHOBER Milchwissenschaft
1043 201212 요구르트와 비타민 C를 첨가한 갑오징어 김치의 발효특성 장미순 The Korean Society of Postharvest Science and Technology of Agricultural Products
1044 201212 1 beta-Hydroxy-2-oxopomolic Acid Isolated from Agrimonia pilosa Extract Inhibits Adipogenesis in 3T3-L1 Cells Ahn, Eun-Kyung BIOLOGICAL & PHARMACEUTICAL BULLETIN
1045 201212 Selection of an optimum pH-indicator for developing lactic acid bacteria-based time-temperature integrators (TTI) MinJungKim Journal of Food Engineering
1046 201212 Quercetin Up-regulates LDL Receptor Expression in HepG2 Cells Moon, Jiyoung PHYTOTHERAPY RESEARCH
1047 201212 Effects of slightly acidic low concentration electrolyzed water on microbiological, physicochemical, and sensory quality of fresh chicken breast meat. S.M.E.Rahman Journal of Food Science
1048 201212 Effects of Mozzarella Cheese Manufactured by S. macedonicus LC743 on the Immune Status of Mouse 조성아 한국축산식품학회
1049 201212 전통누룩으로부터 막걸리용 효모의 선별 및 최적 배양조건 강향린 한국균학회지
1050 201212 국내 육성 포도 '두누리' 품종의 성숙시기별 과실특성과 포도주 품질특성 장은하 한국식품저장유통학회
1051 201212 Molecular cloning and analysis of residues associated with iron binding of Spodoptera litura transferrin 윤은영 Genes & Genomics
1052 201212 농촌지역 폐경후여성의 골밀도 변화에 영향을 미치는 식이요인 연구 최정숙 한국영양학회지
1053 201212 남극이빨고기(Dissostichus mawsoni)의 지방산조성 임치원 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
1054 201212 주정을 이용한 멸치액젓의 탈염공정 및 품질특성 장미순 The Korean Society of Postharvest Science and Technology of Agricultural Products
1055 201212 Chemical Composition, Antioxidant and Anticancer Effects of the Seeds and Leaves of Indigo (Polygonum tinctorium Ait.) Plant Hong-GiJang Applied biochemistry and biotechnology
1056 201212 γ-Aminobutyric Acid Metabolism in Plant Under Environment Stressses 류수노 한국작물학회지
1057 201212 Alloxan에 의한 HIT-T15 세포의 산화적 손상에 대한 매실(Prunus mume Sieb. et Zucc.) 주정추출물의 세포보호효과 김인혜 한국자원식물학회지
1058 201212 내당성 효모 Saccharomyces cerevisiae SS89에 의한 동결농축 사과즙의 무가당 아이스 사과주 속성 발효 최상훈 한국식품저장유통학회
1059 201212 기계적 충격기술이 토종 유색미 함유 가래떡 노화지연에 미치는 효과 한서영 한국식품조리과학회지
1060 201212 Dietary Effects of Post-fermented Green Tea by Monascus pilosus on the Body Weight, Serum Lipid Profiles and the Activities of Hepatic Antioxidative Enzymes in Mouse Fed a High Fat Diet Sang-Il Lee Journal of applied biological chemistry
1061 201212 Comparative Study on the formation of Murine Embryoid Body 신효숙 Journal of alternativesn to animal experiments
1062 201212 Triple Inhibitory Activity of Cliona celata Against TNF-alpha-Induced Matrix Metalloproteinase-9 Production Via Downregulated NF-kappa B and AP-1, Enzyme Activity, and Migration Potential Suh, Seok-Jong INFLAMMATION
1063 201212 Effect of salinity stress on phenolic compounds and carotenoids in buckwheat (Fagopyrum esculentum M.) sprout Lim, Jeong-Ho FOOD CHEMISTRY
1064 201212 3D Porous Sol-Gel Matrix Incorporated Microdevice for Effective Large Volume Cell Sample Pretreatment Lee, Chan Joo ANALYTICAL CHEMISTRY
1065 201212 Effects of slightly acidic low concentration electrolyzed water on microbiological, physicochemical, and sensory quality of fresh chicken breast meat. S.M.E.Rahman Journal of Food Science
1066 201212 Comparison on Proximate Composition and Nutritional Profile of Red and Black Sea Cucumbers (Apostichopus japonicus) from Ulleungdo(Island) and Dokdo(Island), Korea 이문희 FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
1067 201212 Association of human adenovirus-36 in overweight Korean adults 심경원 International journal of obesity
1068 201212 Application of fuzzy reasoning to prediction of beef sirloin quality using time temperature integrators (TTIs) Han, Jin Young FOOD CONTROL
1069 201212 Disinfection Efficacy of Slightly Acidic Electrolzyed Water (SAEW) against some Fresh Vegetables Kee-Jai Park Food Science and Biotechnology
1070 201212 식물추출물 마늘 추출액, 잔톡실럼 정유, 레몬그라스 정유 함유 유제의 생태독성 평가 유아선 농약과학회지
1071 201212 물리적 확인시험법을 이용한 시판 유통 중인 고춧가루의 방사선 조사여부 판별 모니터링 정미선 한국식품과학회지
1072 201212 수출화훼류의 전자빔 소독기술을 위한 조사선량평가 김유리 친환경농업연구
1073 201212 Interlaboratory Study of LC-UV and LC-MS Methods for the Simultaneous Determination of Deoxynivalenol and Nivalenol in Wheat Lee, S. 食品衛生學雜誌= Food Hygiene and Safety Science
1074 201212 Variation of phenolic compounds contents in cultivated Astragalus membranceus 임정대 한국약용작물학회지
1075 201212 Development of stabilized somatic cell standard solutions for calibration of electronic instruments analyzing bovine raw milk 문진산 한국수의공중보건학회지
1076 201212 Antioxidant activity of Green Tea Fermented with Monascus pilosus Joo-Won Suh 한국응용생명화학회
1077 201212 The first detection of methicillin-resistant Staphylococcus aureus ST398 in pigs in Korea Lim, Suk-Kyung VETERINARY MICROBIOLOGY
1078 201212 Characterization of the GM1 pentasaccharide-Vibrio cholera toxin interaction using a carbohydrate-based electrochemical system. 서정현 Analyst
1079 201212 Evaluation of a dielectric barrier discharge plasma system for inactivating pathogens on cheese slices 이정현 한국동물자원과학회지
1080 201212 식품의 원산지 판별분석 노봉수 한국식품과학회지
1081 201212 Protective effect of extracts of Perilla frutescens treated with sucrose on tert-butyl hydroperoxide-induced oxidative hepatotoxicity in vitro and in vivo Sung-YongYang Food Chemistry
1082 201212 Preferences and Consumption Patterns of Foreign Residents for Korean Traditional Pork Dishes Seo, Sang Hee KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
1083 201212 Contamination Patterns and Molecular Typing of Bacillus cereus in Red Pepper Powder Processing Se-WookOh Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry
1084 201212 Analysis of Agrifood Purchasing Pattern Using Association Rule 조혜빈 Agribusiness and information management
1085 201212 New enzymatic time-temperature integrator (TTI) that uses laccase KeehyukKim Journal of Food Engineering
1086 201212 강우 발생에 따른 육상오염원이 나로도 해역의 세균학적 수질에 미치는 영향 평가 박큰바위 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
1087 201212 농약 이화학시험 분석기관의 숙련도시험을 통한 정도관리체계 확립 연구 장희라 농약과학회지
1088 201212 우유 및 유제품 중 미생물 동정을 위한 MALDI-TOF MS 활용 김현욱 한국유가공기술과학회지
1089 201212 농약에 대한 피부자극성 대체시험법 적용연구 정미혜 농약과학회지
1090 201212 마늘 첨가 홍고추 페이스트의 숙성 중 품질특성 변화 황인국 한국식품영양과학회지
1091 201212 Perilla oil rich in a-linolenic acid inhibits neuronal apoptosis and the expression of inflammation-mediator protein in apoE KO mice 송종근 Biocatalysis and Agricultural Biotechnology
1092 201212 LED 처리에 의한 고추가루의 미생물 저감화 및 품질특성 윤혜정 한국식품위생안전성학회지
1093 201212 Analytical and experimental study on the quality improvement of 손재환 한국산학기술학회논문지
1094 201212 고려인삼의 약리효능과 효능성분 최광태 고려인삼연구와 산업
1095 201212 사료용 볏짚 중 잔류농약 분석 길근환 농약과학회지
1096 201212 로컬푸드 소비에 대한 인식과 만족 정인경 외식경영연구
1097 201212 세척방법에 따른 양파껍질추출물의 quercetin수율 및 잔류농약 제거효과 정은정 생명과학회지
1098 201212 Microtox 생물검정법을 이용한 은 이온과 은나노 입자의 수용액과 토양에서의 독성 비교평가 위민아 한국토양비료학회지
1099 201212 Variation of carotenoid, sugar, and ascorbic acid concentrations in watermelon genotypes and genetic analysis Bang, Haejeen HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY
1100 201212 Effect of irradiation on kinetic behavior of Salmonella Typhimurium and Staphylococcus aureus in lettuce and damage of bacterial cell envelope 심원보 Radiation Physics and Chemistry
1101 201212 Cyanidin 3-glucoside(C3G) 함량이 높은 거대배아미 벼 신품종 ‘큰눈자미’ 류수노 한국육종학회지
1102 201212 펄스전기장을 이용한 식품가공과 산업적 적용 이동언 식품과학과 산업
1103 201212 Measurement of Antioxidant Capacity Using the BAP Test And Its Role As a Predictive Marker of Metabolic Syndrome 백현욱 Korean Journal of Internal Medicine
1104 201212 산삼배양근의 영양성분 및 생리활성 탐색 박성진 한국식품영양학회지
1105 201212 배부식 분무기 노즐이 들깻잎의 농약잔류에 미치는 영향 손경애 농약과학회지
1106 201212 데침에 따른 야콘 된장절임의 항산화 활성 및 품질 변화 김기창 한국식품영양과학회지
1107 201212 유통 친환경 과실류와 과채류 중 농약잔류 실태조사 및 안전성 평가 이재윤 농약과학회지
1108 201212 살균제 저항 Bacillus cereus 분리주 포자에 대한 병합처리 효과 이선아 농업생명과학연구
1109 201212 Oral administration of fermented red ginseng suppressed ovalbumin-induced allergic responses in female BALB/c mice 성미경 Phytomedicine
1110 201212 성장기 흰쥐에서 유기태 칼슘의 체내이용성 연구 박미나;김희경 한국식품영양과학회
1111 201212 염건 조피볼락(Sebastes schlegeli) 제조 중 ADH 및 ALDH의 활성변화 심길보 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
1112 201212 Evaluation of novel antioxidant triterpenoid saponins from the halophyte Salicornia herbacea 김유아 BIOORGANIC AND MEDICINAL CHEMISTRY LETTERS
1113 201212 수산생물 종류별 마비성 패류독소 축적 및 정화 목종수 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
1114 201212 재배 시 brushing 처리에 따른 어린잎 채소 다채의 생육과 수확 후 선도 차이 이정수 한국식품저장유통학회
1115 201212 지역특화농업의 실태와 산업화 전략 서윤정 농촌관광연구
1116 201212 무증자 발아흑미를 이용한 막걸리 제조시 온도가 미치는 영향 김다래 한국생물공학회지
1117 201212 Photoactivated immobilization of single-stranded DNAs on a psoralen-functionalized surface under low pH conditions Ahn, Junhyoung BIOCHIP JOURNAL
1118 201212 Specific Multiplex Analysis of Pathogens Using a Direct 165 rRNA Hybridization in Microarray System Hwang, Byeong Hee ANALYTICAL CHEMISTRY
1119 201212 패류 중 자연정화 및 인공정화에 의한 위생지표세균의 변화 오은경 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
1120 201212 First Report of Contamination of the Abalone Haliotis Discus Hannai by Okadaic Acid and Yessotoxin Ji Hoe Kim JOURNAL OF SHELLFISH RESEARCH
1121 201212 Alterations in Pancreatic Protein Expression in STZ-Induced Diabetic Rats and Genetically Diabetic Mice in Response to Treatment with Hypoglycemic Dipeptide Cyclo (His-Pro) JangWonChoi Cellular Physiology and Biochemistry
1122 201212 Effects of Pre-rigor Salting on the Physicochemical and Textural Properties of Ground Duck Breast Muscle Lee, Sang-Hun KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
1123 201212 형태학적 영상처리를 이용한 어체 측정 시스템 개발에 관한 연구 이동길 Journal of Korean Society of Fisheries Technology
1124 201212 유기산과 물 세척이 돈육 등심의 육질 및 표면 대장균 수에 미치는 영향 설국환 농업과학연구
1125 201212 Survival and Growth of Foodborne Pathogens in Minimally Processed Vegetables at 4 and 15 degrees C Tian, Jun-Qi JOURNAL OF FOOD SCIENCE
1126 201212 소셜 네트워크 서비스를 이용한 농식품 구매의 소비자태도와 행동에 대한 연구 이석원 한국식품영양학회지
1127 201212 유기 및 무농약 인증 곡류 중 잔류농약 모니터링 이재윤 농약과학회지
1128 201212 농작물 재배지 토양 내 비소, 납 및 카드뮴의 농산물로의 전이계수 산출 김지영 한국환경농학회지 (Online)
1129 201212 저장방법에 따른 로얄제리의 주요성분 및 생리활성 변화 한상미 한국양봉학회지
1130 201212 검정팥 종피 추출물에 의한 천연염색 차해숙 경북대농학지
1131 201212 Acute Effect of High-dose Isoflavones from Pueraria lobata (Willd.) Ohwi on Lipid and Bone Metabolism in Ovariectomized Mice Cho, H. J. Phytotherapy research : PTR
1132 201212 Fabrication of porous emulsion-templated conducting composite beads by vapor phase polymerization Choi, Sung-Wook MACROMOLECULAR RESEARCH
1133 201212 Transcriptomics and Comparative Analysis of Three Antarctic Notothenioid Fishes SeungChulShin PLOS one
1134 201212 Evaluation of the Probiotic Potential of Bacillus polyfermenticus CJ6 Isolated from Meju, a Korean Soybean Fermentation Starter 정지혜 Journal of microbiology and biotechnology
1135 201212 Proof-of-concept study of chitosan-based carbon dioxide indicator for food packaging applications Jung, Junho FOOD CHEMISTRY
1136 201212 Physicochemical Properties and Antioxidant Activities of Commercial Vinegar Drinks in Korea Sun-HeeKim Food Science and Biotechnology
1137 201212 칼륨죽염의 in vitro 항암 기능성 증진 효과 조흔 한국식품영양과학회지
1138 201212 고구마 네 가지 품종의 조리방법에 따른 생리활성 변화 이영민 한국영양학회지
1139 201212 Glyceollin-containing fermented soybeans improve glucose homeostasis in diabetic mice 박선민 Nutrition
1140 201212 Antioxidant Activities of Ginseng Seeds Treated by Autoclaving 김경탁 Journal of Ginseng Research
1141 201212 2010년 가축 및 도축장 식육에서 분리한 Salmonella 의 항생제내성 김수란 한국수의공중보건학회지
1142 201212 자동착유시스템의 투자효과분석 김윤호 한국농촌지도학회지
1143 201212 Comparison of salty taste acuity and salty taste preference with sodium intake and blood pressure based on zinc nutritional status in two rural populations in Korea Choe, Jeong-Sook NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE
1144 201212 김치에서 분리한 Lactobacillus plantarum AF1의 흰쥐에 대한 반복투여독성 이재준 한국식품영양과학회지
1145 201212 Anti-Obesity Effect of Red Garlic Composites in Rats Fed a High Fat-Cholesterol Diet 이수정 한국생명과학회지
1146 201212 Momilactione B inhibits protein kinase A signaling and reduces tyrosinase-related proteins 1 and 2 expression in melanocytes Lee, Ji Hae Biotechnology letters
1147 201212 Changes in Microbial Population and Quality of Microgreens Treated with Different Sanitizers and Packaging Films 찬드라 두랄 HORTICULTURE ENVIRONMENT AND BIOTECHNOLOGY
1148 201212 GAP 모델 확립을 위한 토마토 농장 수확단계의 위해요소 조사 및 분석 이채원 농업생명과학연구
1149 201212 제과제빵류 냉동 기술의 신기술과 동향(Innovative Techniques and Trends in Freezing Technology of Bakery Products) 최영진 식품과학과 산업(Food Science and Industry)
1150 201212 전통고추장에서 유해균 억제 및 Biogenic Amines분해 능력을 가지는 Bacillus licheniformis SCK B11의 분리 김용상 미생물학회지
1151 201212 전해수를 이용한 들깻잎 중 Salmonella typhimurium와 Staphylococcus aureus의 저감화 효과 분석 김세리 한국식품과학회지
1152 201212 라만분광을 이용한 오이종자 발아예측 모창연 바이오시스템공학
1153 201212 우유에서 생리활성 펩타이드의 생산 설국환 한국유가공기술과학회지
1154 201212 Weibull 분포 모형을 이용한 굴참나무 임분수확 및 탄소저장량 추정 손영모 한국임학회지
1155 201212 Nrf2-dependent and Nrf2-independent induction of phase 2 detoxifying and antioxidant enzymes during keratinocyte differentiation Piao, Mei Shan ARCHIVES OF DERMATOLOGICAL RESEARCH
1156 201212 Probiotic modulation of dendritic cells co-cultured with intestinal epithelial cells 박명수 WORLD JOURNAL OF GASTROENTEROLOGY
1157 201212 수삼 구매 시 고려속성에 따른 시장세분화 이동민 Agribusiness and information management
1158 201212 밀리타리스 동충하초(Cordyeps militaris) 에탄올 추출물의 면역억제 마우스 면역활성에 미치는 영향 김혜주 한국식품영양과학회지
1159 201212 위해요소관리 중심의 GAP모델 확립을 위한 사과재배단계의 화학적, 생물학적 위해평가 심원보 농업생명과학연구
1160 201212 한국 과수 농약살포자 위해성 평가 연구 홍순성 농약과학회지
1161 201212 In Vitro Activities of Antimicrobials Against Brucella abortus Isolates from Cattle in Korea During 1998-2006 Heo, Eun-Jeong JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
1162 201212 Determination of aminoglycosides in milk by liquid chromatography with tandem mass spectrometry 임채미 한국수의공중보건학회지
1163 201212 증숙 및 발효 더덕의 이화학적 특성 및 생리활성 변화 정래승 한국식품과학회지
1164 201212 Pistacia chinensis Methanolic Extract Attenuated MAPK and Akt Phosphorylations in ADP Stimulated Rat Platelets In Vitro Park, Ji Young EVIDENCE-BASED COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE
1165 201212 Inhibitory effect of Psidium guajava water extract in the development of 2,4-dinitrochlorobenzene-induced atopic dermatitis in NC/Nga mice Choi, Jae Ho FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY
1166 201212 Simple approach in HACCP for evaluating the risk level of hazards using probability distributions Gyung-JinBahk Food Control
1167 201212 Prevalence of Plasmid-Mediated Quinolone Resistance Determinants Among Escherichia coli Isolated from Food Animals in Korea Tamang, Migma Dorji FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
1168 201212 신선편이 브로콜리의 품질과 미생물 성장에 영향을 주는 소성칼슘용액 세척 및 열처리 효과 김지강 생물환경조절학회지
1169 201212 벼 유기재배 농법별 경영성과 분석 박주섭 한국유기농업학회지
1170 201212 유통 마른 김(Porphyra sp.)의 중금속(Hg, Pb, Cd) 함량과 위해성 평가 손광태 Journal of Korean Fisheries and Aquatic Sciences
1171 201212 Estrogen receptor mediated effects of Cimicifuga extracts on human breast cancer cells. JoonwooPark Die Pharmazie
1172 201212 Effects of Bacteriophage Supplementation on Egg Performance,Egg Quality, Excreta Microflora, and Moisture Content in Laying Hens P.Y.Zhao Asian-Australasian Journal of Animal Sciences (AJAS)
1173 201212 국내 체류 외국인 및 내국인의 전통향토음식에 대한 기호도 비교 분석 차성미 한국식생활문화학회지
1174 201212 Distribution of Lactic Acid Bacteria in Garlic (Allium sativum) and Green Onion (Allium fistulosum) Using SDS-PAGE Whole Cell Protein Pattern Comparison and 16S rRNA Gene Sequence Analysis Hyun-JiJung Food science and biotechnology
1175 201212 식미 증진을 위한 최적 도정도 구명 이점식 한국작물학회지
1176 201212 Potential use of natural pigments on laccase-based TTI prototype: substrate specificities and variations in Arrhenius activation energy EunjiKim Food Science and Biotechnology
1177 201212 Carbon dioxide sensors for intelligent food packaging applications PradeepPuligundla Food Control
1178 201212 Ginsenoside Rg2 induces orphan nuclear receptor SHP gene expression and inactivates GSK3 beta via AMP-activated protein kinase to inhibit hepatic glucose production in HepG2 cells Yuan, Hai-Dan CHEMICO-BIOLOGICAL INTERACTIONS
1179 201212 한국전통 궁중간장류의 생리활성 분석 이남근;함영태 한국식품영양과학회
1180 201212 우루시올을 활용한 폴리우루시올(PUOH)제조 및 LDPE/YPUOH 복합필름 특성에 관한 연구 서종철; 김도완 한국공업화학
1181 201212 균온처리 냉동기법- 식품냉동시 내부압력에 의한 조직 파괴에 관한 조사 연구 - 정진웅 Bulletin of Food Technology
1182 201212 Visible to SWIR hyperspectral imaging for produce safety and quality evaluation 김문성 Sensing and Instrumentation for Food Quality and Safety
1183 201212 Hematopoietic Effect of Bacillus subtilis-Fermented Antler Extract on Phenylhydrazine-Induced Hemolytic Anemia in Sprague-Dawley Rats Lee, Sang Hun JOURNAL OF MEDICINAL FOOD
1184 201212 Dioxinodehydroeckol inhibits melanin synthesis through PI3K/Akt signalling pathway in a-melanocyte-stimulating hormone-treated B16F10 cells 이민섭 EXPERIMENTAL DERMATOLOGY
1185 201212 Genome Sequence of Sphingomonas sp. Strain PAMC 26621, an Arctic-Lichen-Associated Bacterium Isolated from a Cetraria sp. HyoungseokLee Journal of Bacteriology
1186 201212 Effects of rigor state, thawing temperature, and processing on the physicochemical properties of frozen duck breast muscle H.W.Kim Poultry science
1187 201212 Evaluation on anti-adipogenic activity of flavonoid glucopyranosides from Salicornia herbacea 공창숙 PROCESS BIOCHEMISTRY
1188 201212 Coriandrum sativum L. Protects Human Keratinocytes from Oxidative Stress by Regulating Oxidative Defense Systems 김효근 SKIN PHARMACOL PHYS
1189 201212 Determining the geographical origin of Chinese cabbages using multielement composition and strontium isotope ratio analyses Kwang-SikLee Food Chemistry
1190 201212 Ginsenoside Rg1 Promotes Glucose Uptake Through Activated AMPK Pathway in Insulin-resistant Muscle Cells Hye-MinLee PHYTOTHERAPY RESEARCH
1191 201212 미산성 전해수로 처리한 생식원료의 저장 중 미생물 저감 효과 및 색도 변화 김광희 한국식품영양과학회지
1192 201212 Comparison of Meat Quality Traits, Free Amino Acid and Fatty Acid on Longissimus Lumborum Muscles from Hanwoo, Holstein and Angus Steers, Fattened in Korea 정다운 KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
1193 201212 품종과 건조방법에 따른 고춧가루의 집단 특성 강유리 한국식품영양과학회지
1194 201212 유기산 및 초음파 병용처리된 전해수를 이용한 들깻잎 중 Salmonella Typhimurium, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus의 저감효과 김세리 한국식품위생안전성학회지
1195 201212 메주분말을 두부분말로 대체한 개량식 고추장의 품질특성에 관한 연구 김하윤 Culinary Research(한국조리학회지)
1196 201212 건강한 한국성인에서 대사증후군과 아디포넥틴, 인슐린 저항성의 연관성 백현욱 대한비만학회지
1197 201212 국내 시판 막걸리의 품질특성 비교 정용진 한국식품저장유통학회
1198 201212 냉해동 온도에 따른 마쇄 홍고추의 품질특성 변화 황인국 한국식품영양학회지
1199 201212 시판 사과식초의 산도에 따른 품질특성 비교 조덕조 한국식품과학회지
1200 201212 Alloxan에 의해 유발된 산화스트레스에 대한 과일과 채소 추출물의 췌장베타세포 생존율과 항산화 효소활성 효과 김인혜 한국인간식물환경학회지

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